picture

Kouluttaudu ja työllisty automaatiosuunnittelijaksi Konecranesille!

Kiinnostavatko automaatio, tekniset ratkaisut ja nosturit? Haaveiletko urasta, jossa päivät eivät kulu pelkästään toimiston nurkassa ja saat todellisen näköalapaikan nosturin huipulla? Hae mukaan intensiivikoulutukseen ja aloita uusi ura automaatiosuunnittelijana maailman johtavalla nostolaitevalmistajalla Konecranesilla!

Automaation jyrätessä alleen vanhoja työtehtäviä, syntyy aivan uudenlaisia mahdollisuuksia teknologiasta, logistiikasta ja niiden loputtomasta kehityksestä kiinnostuneille. Jokaisen itsestään liikkuvan koneen taustalla on nimittäin aina ihminen – ja näillä ihmisillä ei työt ihan heti lopu. 

Tarjoamme nyt mahdollisuuden kouluttautua maksuttomalla n. 12 viikon intensiivikoulutuksella automaatiosuunnittelijaksi ilman teknologia-alan aiempaa taustaa. Valmistumisen jälkeen saat vakituisen työpaikan Academic Workilla ja aloitat työt konsulttina Konecranesilla

Koulutus järjestetään 5.6.-1.9.2023 ja se toteutetaan pääasiassa etänä virtuaaliluokkahuoneessa, sisältäen joitaikin pakollisia lähiopintoja Hyvinkäällä tai Lahdessa. Työpaikan sijainti on Hyvinkää – lisäksi rooli sisältää paljon matkustamista ympäri maailman ja matkustuspäiviä voi kertyä jopa 100-200 vuodessa.

Hakuaika päättyy 6.3.2023 – aloita hakuprosessi nyt tekemällä testit!

Lyhyesti

Aloituspäivä2023-06-05
Päättymispäivä2023-09-01
KoulutuspaikkaOnline + Hyvinkää/Lahti
Startti-ilta3.5.
Työpaikan sijaintiHyvinkää + matkustus

Mitä automaatiosuunnittelija tekee?

Automaatiosuunnittelija matkustaa asiakkaiden luokse ottaen nostureita käyttöön satamissa ja terminaaleissa ympäri maailman. Tässä työssä ei siis jämähdetä toimiston nurkkaan läppärin kanssa, vaan useina päivinä töitä tehdään kirjaimellisesti näköalapaikalta, nosturin huipulta! Työ automaatiosuunnittelijana tarjoaa upean mahdollisuuden nähdä maailmaa ja eri kulttuureita työskennellen uusimman automaatiotekniikan parissa. Rooli sopii seikkailumielisille, joilla on halua ja kykyä heittäytyä täysillä työhön, jossa suunnitelmat vaihtuvat nopeallakin aikataululla. Reissun päällä työpäivät ja -viikot voivat ajoittain venyä tavallista pidemmiksi ja olosuhteet saattavat vaihdella pakkasista helteisiin.

"The most fascinating part is the constant need to learn new technologies and getting to travel. Within two years of working I have travelled to nine countries: Senegal, Ghana, Morocco, Germany, Estonia, Russia, Sweden, Israel, Belgium." hehkuttaa Konecranesilla Automation Commissioning Engineerinä työskentelevä Nurdaulet Kurbanov.

Matkustuspäivien määrä vaihtelee ja Suomessa ollessa töitä tehdään Hyvinkään toimistolta, jolloin automaatiosuunnittelijat tukevat asiakkaitaan etänä ja muun muassa ohjelmoivat PLC-koodia jälkiasennusprojekteihin. Teknologiat kehittyvät jatkuvasti, joten oman osaamisen kehittäminen ei lopu missään vaiheessa vaan jatkuu läpi uran.

Minne koulutuksen jälkeen työllistyy?

Academysta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina Academic Workin asiakasyrityksessä Konecranesilla. Käytännössä elät ja hengität arkea Konecranesilla – Academic Work toimii tukenasi taustalla.

Konecranes on maailman johtava nostolaitevalmistaja, jonka asiakkaita ovat muun muassa konepaja- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranesilla uskotaan, että loistava asiakaskokemus rakentuu intohimoisilla ja sitoutuneilla ihmisillä. Yritys arvostaa erilaisia taustoja ja monimuotoisuutta, joita alanvaihtajana pääset viemään mukanasi yritykseen. Konsulttina aloitat työt Konecranesin liiketoimintayksikössä, joka työskentelee terminaaleissa ja satamissa huippuluokan teknologioiden, automatisoitujen konttinostureiden ja ajoneuvojen parissa.

Näin koulutus tapahtuu käytännössä

Kiihdytetty oppiminen perustuu ennen kaikkea tekemällä oppimiseen, yksin ja ryhmässä. Huomattavasti suurin osa ajasta käytetään käytännön harjoitteluun, jotta siirtyminen töihin sujuu luontevasti. Motivaatio, kyky oppia nopeasti ja erittäin kova halu tehdä paljon töitä ovat kiihdytetyn oppimisen edellytykset ja siksi hakuprosessimme mittaa juuri näitä asioita. Koulutuksen sisällöstä vastaa sisaryrityksemme Brights ja koulutuksen sisältö on kehitetty yhdessä Konecranesin kanssa, mikä varmistaa osaamisesi ajankohtaisuuden. Tämä näkyy erityisesti siinä, että opeteltavat tekniset taidot ovat sellaisia, joille riittää kysyntää nyt ja tulevaisuudessa.

Opiskelu alkaa noin kuukauden mittaisilla esiopinnoilla, joiden tavoitteena on luoda kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, jonka päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. Esiopintomateriaalit jaetaan startti-illassa 3.5.2023, josta sinun ja kurssikavereidesi matka kohti uutta uraa alkaa.

Koulutuksen aikana opit

 • perustiedot automaatio- ja sähkötekniikasta sekä näiden toiminnallisuuksista
 • tuntemaan tärkeimmät automaation sovellusalueet ja ymmärtämään yleiskuvan toimialasta
 • ymmärtämään väylätekniikan ja kenttälaitteiden perusteet
 • tulkitsemaan teollisuudessa käytettäviä suunnitelmia, piirustuksia ja erilaisia sähköautomaatiokaavioita
 • teollisuusautomaation perusteet sekä ymmärtämään käytettävien järjestelmien toimintaa ja työskentelemään näiden järjestelmien parissa
 • perehtymään sähkötyöturvallisuuteen ja yleiseen työturvallisuuteen
 • PLC-ohjelmoinnin perusteet Siemens-ympäristössä

Etsimällämme henkilöllä on

 • palava halu päästä työskentelemään uusinta teknologiaa olevien laitteiden parissa nosturien käyttöönoton parissa
 • tekijätyypin asenne: et pelkää työntää käsiä saveen tai saada polviasi likaisiksi 
 • luja motivaatio ja halu sitoutua vaativaan intensiivikoulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen   
 • joustava asenne, kärsivällisyyttä, paineensietokykyä, oma-aloitteisuutta sekä rohkeutta heittäytyä vaihteleviin tilanteisiin – intensiivikoulutus ja uuden uran aloittaminen antavat mutta myös vaativat paljon   
 • hyvät vuorovaikutustaidot ja halu tehdä yhteistyötä erilaisten ihmisten ja kulttuurien kanssa 
 • halu ja mahdollisuus viettää suurin osa työajasta ulkomailla, matkustusvalmius jopa 100-200 päivää vuodesta 
 • sujuva suullinen ja kirjallinen suomen ja englannin kieli
 • vähintään 18 vuotta ikää  
 • B-ajokortti  
 • kyky oppia nopeasti – se selviää tekemällä testit, joilla hakuprosessi alkaa! 

Huomioithan, että koulutukseen valituille saatetaan tehdä turvallisuusselvitys ja/tai huumetestit asiakasprojekteista riippuen.

Miksi Academy?

 • Nopea väylä uudelle alalle
 • Käytännönläheistä oppimista kouluttajan johdolla
 • Vertaistukea ja -oppimista kurssikavereiden kanssa
 • Varma työpaikka heti valmistumisen jälkeen
 • Maksuton koulutus
 • Ansionmenetyskorvaus 1300€/kk koulutuksen aikana

Kuinka testeihin rekisteröityminen toimii?   

Loogista päättelykykyä ja persoonan sopivuutta intensiivikoulutukseen mittaavat soveltuvuustestit tehdään Ascend by Assessio -järjestelmässä.   

Klikatessasi tältä sivulta löytyävää Tee testit -painiketta, pääset ensin lukemaan ja hyväksymään Academic Workin tietosuojaselosteen. Tämän jälkeen sinun tulee luoda hakutili, jonka kautta pääset tekemään testit. Mikäli haluat käyttää vanhoja testituloksiasi, se onnistuu, kunhan käytät tiliä luodessasi samaa sähköpostia kuin vanhalla tililläsi. 

Kirjauduttasi pääset lukemaan vielä tarkemmat ohjeet testien tekoa varten. Testejä ei ole pakko aloittaa saman tien rekisteröitymisen jälkeen, vaan voit tehdä testit myöhemmin sinulle sopivana ajankohtana.   

Kysyttävää? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin!

Koulutuksen aikataulu

Hakuaika 23.1.-6.3.2023. Huomioithan, että hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja valinnat saatetaan tehdä jo ennen haun päättymistä!

Startti-ilta 3.5.2023, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut (tulevat opiskelu- ja työkaverisi!) ja josta alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen koulutuksen alkua.

Intensiivikoulutus 5.6-1.9.2023. Opetusta on jokaisena arkipäivänä 9-17, minkä lisäksi tulee olla valmis kertaamaan vapaa-ajalla. Intensiivikoulutuksen ajan olet oikeutettu 1300 €/kk ansionmenetyskorvaukseen.

Valmistujaiset 1.9.2023

Töiden aloitus 4.9.2023

Hae nyt mukaan ja aloita tekemällä testit!

Hakuprosessi

MicrosoftTeams-image_(9).png

1. Tee testit verkossa

Aloita hakuprosessi tekemällä testit, jotka mittaavat ongelmanratkaisu- ja oppimiskykyäsi sekä persoonasi soveltuvuutta intensiiviseen koulutukseen.MicrosoftTeams-image_(8).png

2. Läpäisitkö testit? Lähetä motivaatiokirje ja CV  

Saat tiedon testituloksestasi sähköpostitse 7 päivän kuluessa. Mikäli läpäisit testit, lähetämme sähköpostiisi linkin hakuportaaliin, johon pääset jättämään CV:si ja motivaatiokirjeesi. Rekrytoijamme käyvät hakemuksia läpi jatkuvasti, joten motivaatiokirje ja CV kannattaa lähettää mahdollisimman pian testitulosten saapumisen jälkeen. MicrosoftTeams-image_(12).png

3. Puhelinhaastattelu

Jos motivaatiokirjeesi vakuuttaa rekrytoijamme, varaamme sinulle ajan puhelinhaastatteluun. Pääset kertomaan lisää itsestäsi ja saat lisätietoja koulutuksesta ja siitä, mitä koulutukseen osallistuminen vaatii. MicrosoftTeams-image_(13).png

4. Haastattelu

Onnistunutta puhelinhaastattelua seuraa kutsu pidempään haastatteluun, jossa keskitymme aiemman taustan sijaan käyttäytymisen malleihisi, kuinka olet esimerkiksi ratkonut ongelmia aiemmissa työtehtävissäsi ja siihen, millaiset yhteistyötaitosi ja vahvuutesi ovat. Valmistaudu antamaan esimerkkejä ja vakuuta meidät motivaatiollasi, asenteellasi ja persoonallasi.  MicrosoftTeams-image_(11).png

5. Suosittelijapuhelut

Soitamme kahdelle henkilölle, joiden kanssa olet työskennellyt aiemmin, saadaksemme ulkopuolisen mielipiteen ja varmuuden siitä, että olet etsimämme tulevaisuuden talentti. MicrosoftTeams-image_(13).png

6. Haastattelu asiakasyrityksessä

Jos tiedämme jo mihin asiakasyritykseen kurssilta työllistyisit, viimeisen haastattelun tekee asiakasyrityksen edustaja. MicrosoftTeams-image_(10).png

7. Tervetuloa Academic Work Academyyn

Sinä teit sen! On aika aloittaa elämäsi antoisin opiskelukokemus ja ryhtyä valmistautumaan uuteen uraasi.

Hyvän porukan ympäröimänä uuden oppiminen oli mielekästä ja alan vaihtaminen tuntui helpommalta.

- Johanna Leskinen, alumni

Tartutko mahdollisuuteen?

Aloita hakuprosessi tekemällä testit ja hyppää polulle kohti elämäsi antoisinta opiskelukokemusta!