picture

Kouluttaudu ja työllisty C++ -ohjelmistokehittäjäksi Patrialle, Sandvikille tai Kempowerille!

Kiinnostavatko raskaat laitteet, tietokoneet tai pelit ja ohjelmistot? Haaveiletko urasta, jossa pääset hyödyntämään ongelmanratkaisutaitojasi ja tekemään asiantuntijahommia kriittisessä käytössä olevien laitteiden parissa? Hae mukaan intensiivikoulutukseen ja aloita uusi ura C++ -ohjelmistokehittäjänä ilmavoimien koneiden parissa Patrialla, latausratkaisuja luoden Kempowerilla tai infrastruktuuriteollisuutta kehittäen Sandvikilla!

Jos tekniset laitteet, kuten ilmavoimien koulutuskoneet, raskaat kaivoskoneet tai sähköajoneuvojen pikalataukseen liittyvät ohjelmistot kiinnostavat – nyt kannattaa lukea lisää ja pistää toimeksi.

Tarjoamme nyt mahdollisuuden kouluttautua maksuttomalla n. 12 viikon intensiivikoulutuksella C++ -ohjelmistokehittäjäksi ilman teknologia- tai IT-alan aiempaa taustaa. Valmistumisen jälkeen saat vakituisen työpaikan Academic Workilla ja aloitat työt konsulttina joko Patrialla, Sandvikilla tai Kempowerilla!

Koulutus järjestetään 5.6.-1.9.2023 ja siihen voi osallistua kampukseltamme Espoon Keilaniemessä tai virtuaaliluokkahuoneessa. Työpaikan sijainti riippuu yrityksestä, johon työllistyt. Sandvik etsii osaajia Turkuun ja Tampereelle, Kempower Lahteen ja Patrialla töitä tehdään Jämsästä, jonka lisäksi töitä voi tehdä osittain Tampereelta.

Hakuaika päättyy 6.3.2023 – aloita hakuprosessi nyt tekemällä testit!

Lyhyesti

Aloituspäivä2023-06-05
Päättymispäivä2023-09-01
KoulutuspaikkaOnline
Startti-ilta3.5.
TyöpaikkaKempower, Patria tai Sandvik

Mitä C++ -ohjelmistokehittäjä tekee?

C++ on yksi maailman suosituimmista ohjelmointikielistä, jota käytetään mm. erilaisten laitteiden ohjelmointiin. Tämän monipuolisesti käytetyn koodikielen oppiminen ei ole helpoimmasta päästä ja vaatii alanvaihtajalta pitkäjänteisyyttä. Esimerkiksi matemaattisista lahjoista, kiinnostuksesta tietokoneisiin ja peliharrastuneisuudesta voi olla hyötyä. Työ C++ -ohjelmointikehittäjänä on kuitenkin palkitsevaa – isoja koneita ohjelmoidessa työn lopputuloksen näkee hyvinkin konkreettisesti.

"Raskas työkone on alustana hyvin erilainen kuin moni muu alusta ja omalla softalla liikkuva kone on vaikuttava ja motivoiva työympäristö." Juha Keihäs, Software Engineering Manager Sandvikilla

Tästä koulutuksesta voi työllistyä junior ohjelmistokehittäjän rooliin kolmeen mielenkiintoiseen ja toisistaan erilaiseen työpaikkaan; Sandvikille, Patrialle tai Kempowerille.

Patrialla konsultit työskentelevät ilmavoimien koulutuskoneiden parissa. Tehtäviin kuuluvat koulutuskoneiden lentokelpoisuuden testaus, ohjelmiston tuottaminen lentosimulaattoriin sekä sen kehitys ja ylläpito. Työ sisältää niin koodaamista kuin myös muita asiantuntijatehtäviä, joita ovat mm. testaukset operatiivisessa ympäristössä, määrittely sekä palavereihin osallistuminen. Töitä tehdään ilmavoimien äärimmäisen kriittisten laitteiden parissa, jonka takia se on perinteisen koodaajan työhön verratua kurinalaisempaa.

Sandvikilla uudet asiantuntijat pääsevät tekemään ohjelmistokehityshommia raskaiden kaivoskoneiden ohjausjärjestelmiin. Konsulttien tekemä koodi menee suoraan tuoteprojekteille ja ylläpidossa oleville koneille käyttöön, joten työn tuloksen pääsee lopulta näkemään vaikuttavalla ja palkitsevalla tavalla. Työssä on jatkuva mahdollisuus myös oppia lisää ja kehitttää itseään.

Kempowerilla tehdään töitä sähköajoneuvojen pikalataukseen liittyvissä kehitystehtävissä. Työ on sulautettujen ohjelmistojen kehitystä ja ylläpitoa sekä uusien ominaisuuksien kehitystä ja tutkimusta – kokemuksen karttuessa myös uusien työntekijöiden mentorointia. Nopeasti kehittyvällä alalla pääsee tekemään töitä kansainvälisesti modernin arkkitehtuurin parissa ja kehitysmahdollisuuksia riittää.

Voit esittää hakemuksessasi toiveen paikkakunnasta tai yrityksestä, johon haluaisit työllistyä, mutta otathan huomioon, että emme voi luvata sinulle paikkaa tietyssä yrityksessä. Avoin asenne ja ennakkoluuloton seikkailumieli kannattaa: jokainen mukana oleva asiakas tarjoaa erinomaisen ponnahduslaudan uudelle uralle.

Haun edetessä koulutukseen saattaa liittyä mukaan vielä muitakin asiakkaita – ilmoitamme mahdollisista lisäyksistä tällä sivulla.

Lue lisää työpaikoista, joihin tästä koulutuksesta voi työllistyä

Decorative image

Näin koulutus tapahtuu käytännössä

Työpaikkaan johtava intensiivikoulutus mahdollistaa poikkeuksellisen tehokkaan tien uudelle uralle. Kiihdytetty oppiminen perustuu ennen kaikkea tekemällä oppimiseen, yksin ja ryhmässä. Huomattavasti suurin osa ajasta käytetään käytännön harjoitteluun, jotta siirtyminen töihin sujuu luontevasti. Motivaatio, kyky oppia nopeasti ja erittäin kova halu tehdä paljon töitä ovat kiihdytetyn oppimisen edellytykset ja siksi hakuprosessimme mittaa juuri näitä asioita.

Koulutuksen sisällöstä vastaa sisaryrityksemme Brights ja koulutuksen sisältö on kehitetty yhdessä osaamista tarvitsevien yritysten kanssa, mikä varmistaa osaamisesi ajankohtaisuuden. Tämä näkyy erityisesti siinä, että opeteltavat tekniset taidot ovat sellaisia, joille riittää kysyntää nyt ja tulevaisuudessa.

Opiskelu alkaa noin kuukauden mittaisilla esiopinnoilla, joiden tavoitteena on luoda kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, jonka päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. Esiopintomateriaalit jaetaan startti-illassa 3.5.2023, josta sinun ja kurssikavereidesi matka kohti uutta uraa alkaa.

Koulutuksen aikana opit

 • Työskentelemään ketteriä menetelmiä hyödyntäen
 • C++ ohjelmoinnin perusteet
 • Linux-ympäristön perusteet
 • Vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja
 • Tärkeimmän taidon uudella alalla, eli oppimaan oppimisen

Koulutuksesta valmistuttuasi olet valmis työskentelemään junior-tason rooleissa ohjelmistokehityksen parissa. Uudessa työssä opittavaa on edelleen paljon, joten halu ja kyky oppia ja kehittyä ovat avainasemassa. C++ ei ole helppo ohjelmointikieli, kun se on hallussa on myös muiden ohjelmointikielien oppiminen helpompaa.

Etsimällämme henkilöllä on

 • palava halu päästä työskentelemään laitteiden koodauksen parissa

 • kiinnostus elektroniikkaan, tietokoneisiin, peleihin tai laitteisiin

 • luja motivaatio ja halu sitoutua vaativaan intensiivikoulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen  

 • joustava asenne, kärsivällisyyttä, huolellisuutta, paineensietokykyä sekä rohkeutta heittäytyä haastaviin tilanteisiin – intensiivikoulutus ja uuden uran aloittaminen antavat mutta myös vaativat paljon  

 • hyvät vuorovaikutustaidot ja kyky tehdä yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa    

 • sujuva suullinen ja kirjallinen suomen ja englannin kielitaito: olet sujuva ja selkeä viestijä ja tehokas tiedonhakija molemmilla kielillä   

 • matemaattisesta taidoista, fysiikan taustasta, laitteiden tuntemuksesta tai esimerkiksi pelikoodauksesta voi olla hyötyä tässä koulutuksessa

 • vähintään 18 vuotta ikää  

 • kyky oppia nopeasti – se selviää tekemällä testit, joilla hakuprosessi alkaa! 

Huomioithan, että turvallisuusselvitys vaaditaan ja se tulee läpäistä.

Miksi Academy?

 • Nopea väylä uudelle alalle
 • Käytännönläheistä oppimista kouluttajan johdolla
 • Vertaistukea ja -oppimista kurssikavereiden kanssa
 • Varma työpaikka heti valmistumisen jälkeen
 • Maksuton koulutus
 • Ansionmenetyskorvaus 1300€/kk koulutuksen aikana

Kuinka testeihin rekisteröityminen toimii?   

Loogista päättelykykyä ja persoonan sopivuutta intensiivikoulutukseen mittaavat soveltuvuustestit tehdään Ascend by Assessio -järjestelmässä.   

Klikatessasi tältä sivulta löytyävää Tee testit -painiketta, pääset ensin lukemaan ja hyväksymään Academic Workin tietosuojaselosteen. Tämän jälkeen sinun tulee luoda hakutili, jonka kautta pääset tekemään testit. Mikäli haluat käyttää vanhoja testituloksiasi, se onnistuu, kunhan käytät tiliä luodessasi samaa sähköpostia kuin vanhalla tililläsi. 

Kirjauduttasi pääset lukemaan vielä tarkemmat ohjeet testien tekoa varten. Testejä ei ole pakko aloittaa saman tien rekisteröitymisen jälkeen, vaan voit tehdä testit myöhemmin sinulle sopivana ajankohtana.   

Kysyttävää? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin!

Koulutuksen aikataulu

Hakuaika 23.1.-6.3.2023. Huomioithan, että hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja valinnat saatetaan tehdä jo ennen haun päättymistä!    

Startti-ilta 3.5.2023, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut (tulevat opiskelu- ja työkaverisi!) ja josta alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen koulutuksen alkua.

Intensiivikoulutus 5.6.-1.9.2023. Opetusta on jokaisena arkipäivänä 9-17, minkä lisäksi tulee olla valmis kertaamaan vapaa-ajalla. Intensiivikoulutuksen ajan olet oikeutettu 1300 €/kk ansionmenetyskorvaukseen.

Valmistujaiset 1.9.2023

Töiden aloitus 4.9.2023

Hae nyt mukaan ja aloita tekemällä testit!

Hakuprosessi

MicrosoftTeams-image_(9).png

1. Tee testit verkossa

Aloita hakuprosessi tekemällä testit, jotka mittaavat ongelmanratkaisu- ja oppimiskykyäsi sekä persoonasi soveltuvuutta intensiiviseen koulutukseen.MicrosoftTeams-image_(8).png

2. Läpäisitkö testit? Lähetä motivaatiokirje ja CV  

Saat tiedon testituloksestasi sähköpostitse 7 päivän kuluessa. Mikäli läpäisit testit, lähetämme sähköpostiisi linkin hakuportaaliin, johon pääset jättämään CV:si ja motivaatiokirjeesi. Rekrytoijamme käyvät hakemuksia läpi jatkuvasti, joten motivaatiokirje ja CV kannattaa lähettää mahdollisimman pian testitulosten saapumisen jälkeen. MicrosoftTeams-image_(12).png

3. Puhelinhaastattelu

Jos motivaatiokirjeesi vakuuttaa rekrytoijamme, varaamme sinulle ajan puhelinhaastatteluun. Pääset kertomaan lisää itsestäsi ja saat lisätietoja koulutuksesta ja siitä, mitä koulutukseen osallistuminen vaatii. MicrosoftTeams-image_(13).png

4. Haastattelu

Onnistunutta puhelinhaastattelua seuraa kutsu pidempään haastatteluun, jossa keskitymme aiemman taustan sijaan käyttäytymisen malleihisi, kuinka olet esimerkiksi ratkonut ongelmia aiemmissa työtehtävissäsi ja siihen, millaiset yhteistyötaitosi ja vahvuutesi ovat. Valmistaudu antamaan esimerkkejä ja vakuuta meidät motivaatiollasi, asenteellasi ja persoonallasi.  MicrosoftTeams-image_(11).png

5. Suosittelijapuhelut

Soitamme kahdelle henkilölle, joiden kanssa olet työskennellyt aiemmin, saadaksemme ulkopuolisen mielipiteen ja varmuuden siitä, että olet etsimämme tulevaisuuden talentti. MicrosoftTeams-image_(13).png

6. Haastattelu asiakasyrityksessä

Jos tiedämme jo mihin asiakasyritykseen kurssilta työllistyisit, viimeisen haastattelun tekee asiakasyrityksen edustaja. MicrosoftTeams-image_(10).png

7. Tervetuloa Academic Work Academyyn

Sinä teit sen! On aika aloittaa elämäsi antoisin opiskelukokemus ja ryhtyä valmistautumaan uuteen uraasi.

Olin positiivisesti yllättynyt kuinka todella noin lyhyessä ajassa voi oppia niin paljon täysin ennalta tuntematonta.

- Henna Mustola, Academic Work Academyn alumni

Tartutko mahdollisuuteen?

Aloita hakuprosessi tekemällä testit ja hyppää polulle kohti elämäsi antoisinta opiskelukokemusta!