picture

Kouluttaudu ja työllisty Data Engineer -osaajaksi esimerkiksi Fortumille!

Houkutteleeko ura datan parissa? Yritykset panostavat nyt datan hallintaan ja ymmärrykseen – se vaatii ihmisiä, jotka kykenevät löytämään oikean datan ja pureskelemaan siitä tarvittavan kokonaisuuden. Siksi luontevasti datan pyörteissä luovivat osaajat ovat nyt kuumaa valuuttaa työmarkkinoilla.

Parhaiden arvausten aika on ohi. Data-analyysi on kasvanut tiiviisti osaksi kaikkea päätöksentekoa toimialasta riippumatta ja siksi ihmiset, jotka osaavat etsiä, yhdistellä, järjestellä ja visualisoida dataa viedään työmarkkinoilla käsistä.

Järjestämme nyt mahdollisuuden kouluttautua maksuttomalla n. 12 viikon intensiivikoulutuksella Data Engineer -osaajaksi ilman it-alan aiempaa taustaa. Valmistumisen jälkeen saat vakituisen työpaikan Academic Workilla ja aloitat työt konsulttina Fortumilla tai jollain muulla asiakkaallamme. 

Koulutus järjestetään 5.6.-1.9.2023 ja siihen voi osallistua virtuaaliluokkahuoneessa. Työpaikka sijaitsee pääkaupunkiseudulla ja yrityksessä on mahdollisuus myös osittaiseen etätyöhön.

Hakuaika päättyy 6.3.2023 – aloita hakuprosessi nyt tekemällä testit!

Lyhyesti

Aloituspäivä2023-06-05
Päättymispäivä2023-09-01
KoulutuspaikkaOnline
Startti-ilta3.5.
Työpaikan sijaintiPääkaupunkiseutu

Mitä Data Engineer tekee?

Data-analytiikan parissa riittää lukemattomia erilaisia rooleja. Data Engineer kerää ja yhdistelee dataa eri lähteistä ja jalostaa sen hyödynnettävään muotoon, jonka pohjalta pystytään laatimaan raportteja ja visualisointeja. Data Engineer tuottaa siis tietoja, joiden avulla organisaatioiden toiminnasta voidaan tehdä fiksumpaa – oli kyseessä sitten varastotilan optimoiminen, asiakaskokemuksen helpottaminen, hävikin pienentäminen tai liikenneonnettomuuksien ehkäiseminen.

Data engineer on siis ennen kaikkea tekninen taituri, joka purkaa datan mahdollisimman käytettävään muotoon, minkä jälkeen data-analyytikko pystyy mallintamaan käsitellystä datasta organisaation päätöksentekoa tukevia analyyseja. Analyyttistä ajattelua vaaditaan kuitenkin myös data engineeriltä.

Academic Work Academyn koulutuksesta valmistuvien dataosaajien tulevien työtehtävien yksityiskohdat riippuvat asiakasyrityksestä ja sen toimialasta. Kaikissa työpaikoissa lähdetään kuitenkin liikkeelle samankaltaisista perustehtävistä. Pääset kokoamaan, järjestelemään ja käsittelemään dataa sekä tekemään yksinkertaista tulkintoja ja visualisoimaan tietoa. Kokemuksen karttuessa työn analyyttinen puoli kasvaa!

Minne koulutuksen jälkeen työllistyy?

Academysta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina Academic Workin asiakasyrityksessä. Käytännössä elät ja hengität arkea asiakasyrityksessä – Academic Work toimii tukenasi taustalla.

Tästä koulutuksesta voit työllistyä Fortumille tai jollekin toiselle Academic Workin asiakkaalle, jotka julkaistaan tällä sivulla haun edetessä. Fortum ja muut tähän koulutukseen mukaan otettavat asiakasyrityksemme tarjoavat erinomaisen ponnahduslaudan uudelle uralle.

Lue lisää yrityksistä, joihin tästä koulutuksesta työllistytään

Decorative image

Näin koulutus tapahtuu käytännössä

Työpaikkaan johtava intensiivikoulutus mahdollistaa poikkeuksellisen tehokkaan tien uudelle uralle. Kiihdytetty oppiminen perustuu ennen kaikkea tekemällä oppimiseen, yksin ja ryhmässä. Huomattavasti suurin osa ajasta käytetään käytännön harjoitteluun, jotta siirtyminen töihin sujuu luontevasti. Motivaatio, kyky oppia nopeasti ja erittäin kova halu tehdä paljon töitä ovat kiihdytetyn oppimisen edellytykset ja siksi hakuprosessimme mittaa juuri näitä asioita.

Koulutuksen sisällöstä vastaa sisaryrityksemme Brights ja koulutuksen sisältö on kehitetty yhdessä osaamista tarvitsevien yritysten kanssa, mikä varmistaa osaamisesi ajankohtaisuuden. Tämä näkyy erityisesti siinä, että opeteltavat tekniset taidot ovat sellaisia, joille riittää kysyntää nyt ja tulevaisuudessa.

Opiskelu alkaa noin kuukauden mittaisilla esiopinnoilla, joiden tavoitteena on luoda kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, jonka päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. Esiopintomateriaalit jaetaan startti-illassa 3.5.2023, josta sinun ja kurssikavereidesi matka kohti uutta uraa alkaa.

Koulutuksen aikana opit

 • ymmärtämään liiketoiminnan ja datan välisen yhteyden ja hahmottamaan, miten ja millaisen datan avulla ongelmia voidaan ratkaista
 • hakemaan, muokkaamaan, korjaamaan ja tallentamaan dataa nykyisillä kehitystyökaluilla ja -teknologioilla (SQL & Python)
 • analysoimaan ja visualisoimaan dataa sekä tuottamaan organisaatiolle raportteja ja koontinäyttöjä (Python, PowerBI)
 • ymmärtämään pilvialustojen (Azure, AWS) käytön datan käsittelyssä
 • jäsentämään projektin työvaiheiksi ketteriä menetelmiä hyödyntäen

Koulutuksen esiopintojen aikana perehdytään SQL- ja Python -kielten perusteisiin.

Mikä tärkeintä, koulutuksen aikana opit nopeasti kehittyvän IT-alajen ykköstaidon: oppimaan oppimisen. Uudella alalla oppiminen jatkuu työssä, joten valmius ja motivaatio oppia lisää ovat avainasemassa. Koulutuksesta valmistuttuasi olet valmis työskentelemään junior-tason Data Engineer -rooleissa.

Etsimällämme henkilöllä on

 • palava halu päästä työskentelemään valtavan datamäärän parissa ja olla osana ratkaisemassa liiketoimintaongelmia sen avulla
 • luja motivaatio ja halu sitoutua vaativaan intensiivikoulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen
 • joustava asenne, kärsivällisyyttä, paineensietokykyä sekä rohkeutta heittäytyä haastaviin tilanteisiin – intensiivikoulutus ja uuden uran aloittaminen antavat mutta myös vaativat paljon
 • erinomaiset vuorovaikutustaidot ja halu tehdä yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa
 • sujuva suullinen ja kirjallinen suomen ja englannin kielitaito: olet sujuva ja selkeä viestijä ja tehokas tiedonhakija molemmilla kielillä
 • vähintään 18 vuotta ikää
 • kyky oppia nopeasti – se selviää tekemällä testit, joilla hakuprosessi alkaa

Huomioithan, että turvallisuusselvitys vaaditaan ja se tulee läpäistä.

Miksi Academy?

 • Nopea väylä uudelle alalle
 • Käytännönläheistä oppimista kouluttajan johdolla
 • Vertaistukea ja -oppimista kurssikavereiden kanssa
 • Varma työpaikka heti valmistumisen jälkeen
 • Maksuton koulutus
 • Ansionmenetyskorvaus 1300€/kk koulutuksen aikana

Kuinka testeihin rekisteröityminen toimii?   

Loogista päättelykykyä ja persoonan sopivuutta intensiivikoulutukseen mittaavat soveltuvuustestit tehdään Ascend by Assessio -järjestelmässä.   

Klikatessasi tältä sivulta löytyävää Tee testit -painiketta, pääset ensin lukemaan ja hyväksymään Academic Workin tietosuojaselosteen. Tämän jälkeen sinun tulee luoda hakutili, jonka kautta pääset tekemään testit. Mikäli haluat käyttää vanhoja testituloksiasi, se onnistuu, kunhan käytät tiliä luodessasi samaa sähköpostia kuin vanhalla tililläsi. 

Kirjauduttasi pääset lukemaan vielä tarkemmat ohjeet testien tekoa varten. Testejä ei ole pakko aloittaa saman tien rekisteröitymisen jälkeen, vaan voit tehdä testit myöhemmin sinulle sopivana ajankohtana.   

Kysyttävää? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin!

Koulutuksen aikataulu

Hakuaika 23.1.-6.3.2023. Huomioithan, että hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja valinnat saatetaan tehdä jo ennen haun päättymistä!    

Startti-ilta 3.5.2023, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut (tulevat opiskelu- ja työkaverisi!) ja josta alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen koulutuksen alkua.

Intensiivikoulutus 5.6-1.9.2023. Opetusta on jokaisena arkipäivänä 9-17, minkä lisäksi tulee olla valmis kertaamaan vapaa-ajalla. Intensiivikoulutuksen ajan olet oikeutettu 1300 €/kk ansionmenetyskorvaukseen.

Valmistujaiset 1.9.2023

Töiden aloitus 4.9.2023

Hae nyt mukaan ja aloita tekemällä testit!

Hakuprosessi

MicrosoftTeams-image_(9).png

1. Tee testit verkossa

Aloita hakuprosessi tekemällä testit, jotka mittaavat ongelmanratkaisu- ja oppimiskykyäsi sekä persoonasi soveltuvuutta intensiiviseen koulutukseen.MicrosoftTeams-image_(8).png

2. Läpäisitkö testit? Lähetä motivaatiokirje ja CV  

Saat tiedon testituloksestasi sähköpostitse 7 päivän kuluessa. Mikäli läpäisit testit, lähetämme sähköpostiisi linkin hakuportaaliin, johon pääset jättämään CV:si ja motivaatiokirjeesi. Rekrytoijamme käyvät hakemuksia läpi jatkuvasti, joten motivaatiokirje ja CV kannattaa lähettää mahdollisimman pian testitulosten saapumisen jälkeen. MicrosoftTeams-image_(12).png

3. Puhelinhaastattelu

Jos motivaatiokirjeesi vakuuttaa rekrytoijamme, varaamme sinulle ajan puhelinhaastatteluun. Pääset kertomaan lisää itsestäsi ja saat lisätietoja koulutuksesta ja siitä, mitä koulutukseen osallistuminen vaatii. MicrosoftTeams-image_(13).png

4. Haastattelu

Onnistunutta puhelinhaastattelua seuraa kutsu pidempään haastatteluun, jossa keskitymme aiemman taustan sijaan käyttäytymisen malleihisi, kuinka olet esimerkiksi ratkonut ongelmia aiemmissa työtehtävissäsi ja siihen, millaiset yhteistyötaitosi ja vahvuutesi ovat. Valmistaudu antamaan esimerkkejä ja vakuuta meidät motivaatiollasi, asenteellasi ja persoonallasi.  MicrosoftTeams-image_(11).png

5. Suosittelijapuhelut

Soitamme kahdelle henkilölle, joiden kanssa olet työskennellyt aiemmin, saadaksemme ulkopuolisen mielipiteen ja varmuuden siitä, että olet etsimämme tulevaisuuden talentti. MicrosoftTeams-image_(13).png

6. Haastattelu asiakasyrityksessä

Jos tiedämme jo mihin asiakasyritykseen kurssilta työllistyisit, viimeisen haastattelun tekee asiakasyrityksen edustaja. MicrosoftTeams-image_(10).png

7. Tervetuloa Academic Work Academyyn

Sinä teit sen! On aika aloittaa elämäsi antoisin opiskelukokemus ja ryhtyä valmistautumaan uuteen uraasi.

Ennen yritin tehdä tuloksellista markkinointia dataan pohjautuen. Nyt olenkin toisessa päässä ja yritän muokata datan sellaiseen muotoon, että se tukisi mahdollisimman hyvin päätöksentekoa.

- Viia, Academic Work Academyn alumni

Tartutko mahdollisuuteen?

Aloita hakuprosessi tekemällä testit ja hyppää polulle kohti elämäsi antoisinta opiskelukokemusta!