100 miljoonaa 2022 – kun asetamme tavoitteen niin aiomme myös saavuttaa sen

loka 2017 Työ ja Ura

”Be careful what you wish for – you might just get it” pitää enemmän kuin paikkaansa Academic Workin kohdalla. Luulimme vuonna 2014, että asetimme kasvullemme ehkä jopa vähän törkeän kovan tavoitteen - päätimme, että kolminkertaistamme Academic Workin liikevaihdon vuoden 2018 loppuun mennessä.

Bild

Nyt on vuosi 2017 ja tuo kasvutavoite on melkein tämän vuoden aikana saavutettu, vuotta aikataulusta edellä. Miksi? Syitä on varmasti monia, eikä mikään yksittäinen tekijä itsessään kerro vastausta. Toki olemme tulleet paremmiksi oman ydinbisneksemme eli henkilöstöpalveluiden tuottamisessa, mutta se ei taida riittää selitykseksi. Haluaisin uskoa ennen kaikkea siihen, että meillä on eletty sitä mitä saarnaamme eli uskallettu rekrytoida rohkeita ja tuoreita tekijöitä ja annettu heille aidosti vapautta toteuttaa itseään. Toisaalta olen itse saanut olla tästä esimerkkinä, aloitinhan työt Academic Work Suomen toimitusjohtajana vain muutama vuosi kauppakorkeakoulusta valmistumiseni jälkeen.

Kasvun mukana tulee tietysti myös monenlaisia haasteita, joita opettelemme taklaamaan jokapäiväisessä tekemisessä. Kuinka ajaa kerralla sisään kymmeniä uusia työntekijöitä ja pitää silti bisnes hyrräämässä? Kuinka säilyttää start up-henkisyys ja tunne siitä, että tunnemme kaikki aidosti toisemme, kun tekijämäärä siirtyy kymmenistä satoihin? Kun mietin omaa, pian kymmenvuotista matkaani Academic Workilla paljon on muuttunut, mutta ehkä tärkeintä on kuitenkin se, mikä ei ole. Vahva yhdessä tekemisen kulttuuri ja halu tehdä tulosta nivoo sekä uudet että vanhat tekijät tiimiksi nopeasti, ehkä tänään jopa tehokkaammin kuin vuonna 2008. Toisaalta varsinkin työelämään tulevat tekijät ovat entistä tarkempia siitä, että heidän työllään on merkitys. Meillä se merkitys on ollut todella selvä alusta alkaen: haluamme tuoda lisää, parempia ja motivoivimpia töitä uransa alkupuolella oleville korkeakoulutetuille ammattilaisille.

Vaikka bisneksen ytimessä paljon on säilynyt samana, toisaalta pidämme itsemme vauhdissa tekemällä jatkuvasti avauksia uusille liiketoiminta-alueille. Hyvä esimerkki on täysin uudenlaista  intensiivikoulutusta tarjoava Academy, jolla nyt koulutetaan JAVA-koodareita, mutta olisi tarkoitus tehdä tulevaisuudessa merkittävä osa liikevaihdostamme. Konsernin Ruotsissa sijaitsevassa AWX-ajatushautomossa synnytetään ja konseptoidaan jatkuvasti kunnianhimoisia ideoita, joilla voimme kannattavasti ja strategisesti laajentaa ja tukea ydinliiketoimintaamme.

Yksi menestyksemme salaisuus on ehdottomasti ollut se, että asetamme lahjakkaille ja kasvunnälkäisille työntekijöillemme selkeitä tavoitteita ja puhumme avoimesti yhdessä keinoista niiden saavuttamiseksi. Koska tavoitteiden sanominen ääneen on ensimmäinen askel niiden toteuttamiseen, niin tässä tulee: vuonna 2022 Academic Workin liikevaihto tulee ylittämään 100 miljoonaa ja aiomme olla henkilöstöpalvelualan viiden suurimman yrityksen joukossa jatkaen erittäin kannattavasti liiketoimintaamme.

Tämäkään kasvuloikka ei tule tapahtumaan ilman ihmisiä ja etsimmekin jatkuvasti tekijöitä monenlaisiin positioihin.  Olemme juuri avanneet haun, ja meillä on tilaa tiimissämme 10 Account Managerille – ei kenelle tahansa vaan niille juuri oikeille tyypeille.

Jos haluat olla kasvattamassa meidän loistavasta Academic Workista vieläkin parempaa, paikka on auki parhaalle:

www.paikkaparhaalle.fi

 

Tekstin kirjoittaja Stefan Heinrichs on Academic Work Suomen toimitusjohtaja ja on itse aloittanut Academic Work- uransa Account Managerina.

Jaa kaverille