3 VINKKIÄ KOODARILLE - NÄIN TUOT OMAN OSAAMISESI ESIIN TYÖNHAUSSA

syys 2018 Työnhaku

Kuinka aloitteleva koodari voi kertoa kyvyistään hakiessaan töitä? Entä, mitkä ovat kokeneen kehittäjän CV:n kompastuskivet? IT-alan rekrytoijamme Tiina Kotamies jakaa kolme konkreettista vinkkiä, joilla jokainen koodari voi edistää omaa työllistymistään tulevaisuudessa.

Bild

Opiskelija – erotu kertomalla omista projekteistasi rohkeasti

Haastatellessani opiskelevia devaajan alkuja usein huomaan, että omia projekteja ja niiden merkitystä vähätellään. Omat peli- ja nettisivuprojektit ovat arvokasta kokemusta siinä missä harjoittelukin, joten kerro niistä rohkeasti!

GitHub-tili on mitä loistavin tapa tuoda osaamistaan esille. Omat projektit säilyvät siellä hyvässä tallessa ja kertovat potentiaaliselle työnantajalle konkreettisesti osaamisestasi.

Liitä GitHub-linkki CV:seesi ja näytä rekrytoijalle, mitä osaat

Omista projekteista kertominen jo hakemusvaiheessa on tärkeää, jotta erottaudut eduksesi muista hakijoista. Sisällytä siksi GitHub-linkki CV:seesi tai ohjaa hakukirjeen lukija tekemillesi nettisivuille.

Oletko itse julkaissut tekemäsi appin PlayStoressa? Aina parempi, liitä linkki mukaan! Muista kuitenkin, että pelkkä linkki ei palvele ketään, jos sisältö ei ole kunnossa. Pidä siis huolta siitä, että ylläpidät portfoliotasi.

Kokenut kehittäjä – vältä tätä yleistä virhettä CV:ssä

Mikäli olet jo kerryttänyt kokemusta työelämästä, kiinnitä erityistä huomiota informatiivisuuteen niin hakemuksessasi kuin esimerkiksi LinkedIn-profiilissasikin. Kokemuksesi Backend Developerina pienessä startupissa ei kerro juurikaan osaamisestasi. Kerro siis vähintään käyttämäsi tech stack. Mikäli mielit erottua massasta, kerro myös omista vastuualueistasi ja yleisesti projekteista, joissa olet ollut mukana.

Muista myös hyödyntää avainsanoja niin CV:ssä, hakemuksessa kuin LinkedIn:issäkin.

Jaa kaverille