5 VINKKIÄ JUNIOR RECRUITERIKSI HALUAVALLE

maalis 2017 Työ ja Ura

Millaisista tyypeistä rekrytoinnin huipputiimi sitten muodostuu? Mitä he osaavat ja mitä heiltä odotetaan? Olisiko minussa potentiaalia päästä osaksi tällaista tiimiä ja onko meininki oikeasti niin rento kuin ne mainostavat? Jos mielessäsi pyörii samankaltaisia kysymysksiä, tutustu Erkon kertomukseen junior rekrytoijan pestistä!

Bild

Olin jo pitkään haudutellut ideaa henkilöstöalalle lähtemisestä ennen hakemista Academic Workille. Kasvatustieteen opiskelijalle työ ihmisten osaamisen ja urakehityksen parissa tuntui enemmän kuin nappivaihtoehdolta. Homma tuntui selvältä; juuri nyt olisi aika ottaa askel eteenpäin ja miettiä, miten starttaisin urani henkilöstöalalla, josta minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta. Tiesin myös, etten olisi ainoa, jota kiinnostavat samanlaiset työn sisällöt – edessä olisi tiukka hakuprosessi.

Mitä rekrytoinnissa menestyminen vaatii? 

Tiesin sen verran, että menestyksekäs rekrytointi kiteytyy pitkälti siihen, että onnistutaan matchaamaan asiakasyrityksen toiveet ja työtä hakevan henkilön osaaminen ja odotukset. Tässä prosessissa rekrytoinnista vastaava tiimi on avainasemassa – on tärkeää, että hommat hoituvat tiimin kesken saumattomasti. Millaisista tyypeistä rekrytoinnin huipputiimi sitten muodostuu? Mitä he osaavat ja mitä heiltä odotetaan? Olisiko minussa potentiaalia päästä osaksi tällaista tiimiä ja onko meininki oikeasti niin rento kuin ne mainostavat? Fiilikset ennen työhaastattelua Academic Workille olivat sekoitus näitä kysymyksiä, jäätävää jännitystä ja vähintään yhtä kovaa innostusta.

5 VINKKIÄ JUNIOR REKRYTOIJAKSI HALUAVALLE

Tässä muutama semituoreen Junior Recruiterin vinkki sinulle, joka olet kiinnostunut rekrytointiurasta Academic Workilla ja mietit samoja juttuja. Poimi niistä mielestäsi relevantit ja hyödynnä vapaasti. Oletko juuri sinä se tyyppi, jonka kanssa vietetään parin kuukauden päästä tiimi-iltaa rekrypäivän päätteeksi?

1. Asenne ratkaisee

Vanha hokema, tuore sisältö. Koska harva osaa uuden työn sisällöt etukäteen, tarvitaan aidosti oppimisesta ja uudesta innostunutta asennetta. Academic Workilla halutaan kannustaa pyrkimään eteenpäin ja kehittymään. Junior rekrytoijan työssä uusia odottamattomia tilanteita tulee vastaan päivittäin, joten rohkea ja toimeen tarttuva asenne on avainasemassa menestymisen kannalta. Oikeaan asenteeseen ei tarvita kokemusta!

2. Selvitä itsellesi, mikä rekrytointialassa oikeasti motivoi sinua.


Rekrytoinnissa työskentelee ihmisiä monilla eri koulutustaustoilla ja tehtävät rekrytoinnin parissa ovat erittäin monipuolisia. Academic Workin Junior Recruiterina pääsen esim. kirjoittamaan työpaikkailmoituksia, käsittelemään työhakemuksia ja CV:itä, haastattelemaan hakijoita sekä tutustumaan itselleni uusiin toimialoihin. Supermielenkiintoista, eikä ole pelkoa tylsistymisestä! Itseäni kiinnostavat erityisesti alan ihmisläheisyys ja kompetenssien tunnistaminen, sekä Academic Workilla myynnillinen tekemisen meininki. Mikä sinua kiinnostaa rekrytoinnissa?

3. Mieti, mikä tekee Academic Workista juuri sinulle sopivan työpaikan.


”Home of the Young Professionals”, lukee nettisivuilla. Tämä on työympäristö, joka koostuu motivoituneista, kunnianhimoisista ja työhönsä intohimolla suhtautuvista tyypeistä. Itse halusin työhön, joka tarjoaa haasteellisia tehtäviä positiivisen porukan kanssa. Mikä herätti juuri sinun mielenkiintosi Academic Workia kohtaan?

4. Junior Recruiterin työssä joustavuus on tärkeää. Mieti, miten työ sopii juuri sinun suunnitelmiisi ja aikatauluihisi.


Junior Recruiterina työskennellään tiiminä, joten joustavuus suuntaan ja toiseen on tärkeää. Hommia tehdään toimistoaikoina kahdesta kolmeen päivään viikossa. Toisinaan on mahdollisuus myös työskennellä etänä. Toisaalta tulee myös hektisempiä päiviä, jolloin tarvitaan lisäpanosta ennakoitujen työaikojen päälle ja toimiston kahvikone on kovilla.

5. Yksilöi CV:si. Tee hakemus, joka näyttää itseltäsi.


Jo parin kuukauden kokemus ansioluetteloiden läpikäymisestä on osoittanut, mikä merkitys selkeällä ja tiiviillä CV:llä on. Avaa työn kannalta olennainen osaamisesi ja tiivistä kaikki muu minimiin; näin saamme paremman kuvan siitä, missä olet hyvä ja mitä kokemusta sinulla on. On siistiä, jos persoonasi näkyy hakemuksessasi – haluamme jengiin aitoja tyyppejä, joilla on hyvä tekemisen meininki.

Erkko Vanhakartano
Junior Recruiter

Kiinnostuitko? 
Etsimme jatkuvasti uusia aktiivisia Junior Rekrytoijia aloittamaan tiimissämme. Kiinnostaako sinua osa-aikainen Junior Rekrytoijan työ? Lähetä CV + yhteystietosi osoitteeseen: talentacquisitionhel@academicwork.fi 7.4.2017 mennessä!”

Jaa kaverille