Account manager Elmiina Heinonen nauttii yrittäjämäisestä työskentelystä

touko 2018 Työ ja Ura

Elmiina Heinonen aloitti tammikuussa 2017 uuden mielenkiintoisen uran Academic Workilla Account Managerina. Elmiina hallinnoi itse kasvattamaansa asiakasportfoliota ja käy päivittäin monipuolisissa myyntitapaamisissa. Työhön kuuluu asiakkaiden hankkimista, heidän yksilöllisten resurssitarpeiden kartoittamista ja niihin vastaamista yhteistyössä Academic Workin rekrytoijien kanssa.

Bild

Ennen Academic Workia Elmiina ehti kerätä monenlaista työkokemusta. Alunperin hän opiskeli lääketeknikoksi ammattikoulussa, mutta kaupallinen puoli alkoi kiinnostaa enemmän ja Elmiina hakeutui ammattikorkeaan opiskelemaan liiketaloutta. Jo koulutusohjelmaan kuului projektien tekeminen asiakkaille, ja Elmiina perustikin oman toiminimen tehdäkseen pieniä projekteja kuten promootiotöitä. Elmiina on myös kartuttanut työkokemustaan myös puhelinmyyjänä, tuotantopäällikkönä ja varastopäällikkönä.

Työn suolana vapaus ja mahdollisuus hyviin ansioihin

“Tässä työssä parasta on vapaus ja mahdollisuus aidosti vaikuttaa omaan palkkaan”, Elmiina kehuu. Monessa työssä mainostetaan mahdollisuutta vaikuttaa omaan tulotasoon erilaisten kannustinohjelmien kautta, mutta usein niiden todellinen vaikutus vuosituloihin on pieni. Myynnissä omalla ahkeruudella pystyy aidosti vaikuttamaan merkittävästi ansioihinsa.

Elmiina on onnellinen päästyään työhön, missä saa olla ihmisten kanssa ja auttaa heitä, tässä tapauksessa auttamalla yrityksiä kasvamaan. “En koskaan ajatellut, että myynti olisi se mun juttu. Mutta roolissani Academic Workilla myynti on tosi konsultoivaa, ja työn tulokset näkee konkreettisesti.” Account Managerin työssä iso rikkaus on myös päästä työskentelemään monien eri alojen yritysten parissa. Rekrytointikeskusteluissa pääsee heti syvälle bisnekseen ja Elmiinan monipuolinen tausta on ollut tässä avuksi: “Kun on ollut monenlaisessa mukana erilaisissa yrityksissä, on helpompi ymmärtää myös asiakkaiden liiketoimintaa.”

Jatkuvaa oppimista ja tulevaisuuden miettimistä

Account Manager pääsee työssään päivittäin verkostoitumaan ja oppii monien eri alojen liiketoiminnoista, sekä tietysti kartuttaa myyntitaitojaan. Elmiinalle mieluisimpia ovat tilanteet, joissa saa työtehtävän, joiden toteuttamisesta ei ole aiempaa kokemusta. Työssä on saanut huomata, että mitä vain voi oppia. Myös tarpeiltaan haastavat asiakkaat ovat tervetulleita, ja niistä syntyvätkin usein parhaat yhteistyöt. “Asiakkaille, jotka haastavat myyntitilanteessa eniten, ei ainakaan jää mitään kertomatta. Sellaiset tilanteet kasvattavat luottamusta, ja samalla itseä.”

Elmiina kehuu Academic Workilta saatavaa jatkuvaa koulutusta, sekä palautekeskusteluja oman esimiehen kanssa. “Täällä on mahdollisuus kehittyä ihan minkälaiseksi haluaa!” Elmiina kiittelee. Mietittäväksi on tullut myös omat tulevaisuudenunelmat, ja Elmiinan kohdalla ajatus yrittäjyydestä sytyttää. “Tässä työssä kertyy paljon taitoja, mitä pystyy hyödyntämään yrittäjyydessä. Tämäkään ei ole mitään kahdeksasta neljään toimistoduunia. Meillä on toki turvattu pohjapalkka, mutta toisaalta kasvatamme omaa liikevaihtoa kuten yrittäjätkin.”

Vapauden kääntöpuolella on vastuu omasta työstä. “Luvut eivät valehtele. Et voi huijata itseäsi, että olet tehnyt paljon, jos se ei näy tuloksessa.” Account Manageriksi haluavia Elmiina kehottaa sitoutumaan työhön pitkäjänteisellä asenteella, sillä aluksi portfolion kasaaminen on kovaa työtä. “Vuoden jälkeen helpottaa. Tein itse päätöksen, että olen ainakin vuoden. Se oli hyvä päätös! Tosi moni on sanonut samaa, että vuosi on se kohta missä alkaa tulla parempia tuloksia.”

Nyt myös sinulla on mahdollisuus liittyä mukaan innostavaan ja ratkaisukeskeiseen työympäristöön, sillä etsimme useampaa B2B-asiakkuuksista vastaavaa Account Manageria. Academic Work on oikea paikka sinulle, kun kaipaat työtä, jossa pääset vaikuttamaan asiakkaiden bisnekseen juuri sinulle sopivimmalla tavalla.

Nosta itsesi ja osaamisesi uudelle tasolle ja hae Account Manageriksi. Haku ja paikka parhaalle ovat nyt auki.

Jaa kaverille