Unelmatyö myynnin, IT-asiantuntijuuden ja liiketoiminnan kehittämisen rajapinnassa

touko 2018 Työ ja Ura

Academic Work Suomi kasvaa tällä hetkellä vahvasti. Kasvua tehdään eritoten IT:n ja tekniikan liiketoiminta-alueilla, ja jotta asiantuntijuutemme kasvaisi yhtä vauhdikkaasti liiketoimintamme mukana, etsimme joukkoomme kahta Business Area Manageria työskentelemään myyjiemme, rekrytoijiemme sekä johtomme tukena. Mitä Business Area Managerin työ todellisuudessa on? Siitä on paras kertomaan Ruotsin organisaatiossamme samassa roolissa työskentelevä Sam Alvandopur.

Bild

 

Miltä Business Area Managerin työpäivä näyttää?


"Voi kuulostaa kliseiseltä, mutta omassa työssäni parasta on todellakin päivien vaihetelevuus. Työskentelen aktiivisesti asiakasrajapinnassa ja osallistun IT-alan asiakkaillamme Account Managerin tukena myyntitapaamisiin. Toisaalta työhön kuuluu koulutusta ja niiden valmistelemista, strategiatyötä johtoryhmän tukena, markkina-analyysiä, liiketoiminta-alueeni kehitysmittarien seuraamista. Ja tietenkin sen suunnittelemista, miten parannamme suoritustamme niiden suhteen. Jos esimerkiksi rekrytoijillamme on haasteita löytää sopivia työntekijöitä johonkin tiettyyn IT-rooliin, minun tiimini tulee apuun. Analysoimme, onko kyseessä pitkäaikainen haaste ja mitä teknologioita tai osaamistasoja se koskee, minkälainen vaikutus sillä on liiketoimintaamme ja ehdotamme erilaisia ratkaisuja."

Mikä on oma taustasi ja miten pääset hyödyntämään sitä työssäsi?


"Academic Workilla aloitin IT Business Developerin roolissa ja etenin siitä Business Area Manageriksi. Työssä menestymisen avain on kuitenkin jo ennen henkilöstöalalle siirtymistäni hankittu laaja IT-alan substanssiosaaminen; olen työskennellyt sekä koodarina, IT-konsulttina että projektinjohdossa sekä viimeisimpänä suuren kansainvälisen teknologiatalon Partnership Managerina. Tekniikan lisäksi olen kuitenkin aina ollut äärimmäisen kiinnostunut myynnistä ja ihmisistä, ja koen että tässä työssä pääsen loistavalla tavalla yhdistämään kaikki nämä kolme."

Minkälaiselle ihmiselle Business Area Managerin työ sopii?


"Työssäni parasta on jo aiemmin mainitsemani ihmisten, teknologian ja myynnillisyyden yhdistyminen sekä vaihtelevuus. Tähän liittyy myös vapaus ja vastuu: saan valita hyvin vapaasti millaisia kehitysprojekteja ja uusia avauksia teen, kunhan koen että ne edistävät asetettuja tavoitteita. Lisäksi mielenkiintoinen osa työtäni on kouluttaa ja kouluttautua ja pitää jatkuvasti huolta, että olen tietoinen IT-alan uusista teknologioista ja trendeistä.

Tehtävässä menestyminen vaatii ehdottomasti kovaa taustaosaamista IT-alalta. Tämä on täydellinen mahdollisuus ihmisten ja liiketoiminnan kehittämisestä kiinnostuneelle IT-ammattilaiselle. Tässä tehtävässä pääsee kasvattamaan ammattitaitoaan uniikissa roolissa energisten ja kasvunnälkäisten ihmisten ympäröimänä."

Voitko sinä olla etsimämme Business Area Manager? Hae täältä (IT Business Area Manager) tai täältä (Tekniikan alan Business Area Manager) 

Ehkä olet pian osa tätä voittavaa joukkuetta? 

Jaa kaverille