Coachingilla menestykseen

heinä 2018 Työ ja Ura

Coaching, valmentava esimies tai valmentava johtajuus ovat asioita, joista monet puhuvat tänä päivänä. On huomattu, että valmentavalla otteella päästään parempiin tuloksiin kuin perinteisellä käskemisellä tai vaatimisella. Mitä valmentaminen tai coaching sitten tarkoittaa? Tästä kertoo Life Coachina ja Senior Account Managerina Academic Workilla työskentelevä Kati!

Bild

Coaching työyhteisössä voi tarjota apua itsetunnon kehittämiseen, ajanhallintaan, myyntiin, hyvinvointiin ja terveyteen, stressinhallintaan, ihmissuhdemuotoihin, työn ja vapaa-ajan tasapainoittamiseen, tulevaisuuteen, työhön ja uraan, esimiehenä toimimeseen tai siihen liittyviin haasteisiin. Valmennuksesta kiinnostuneissa organisaatioissa on tärkeää ymmärtää, että valmentaminen ei ole valmiiden vastauksien tarjoamista työntekijöille tai heidän puskemistaan organisaation haluamaan suuntaan. Se on ennemminkin aktiivista avoimien kysymyksien esittämistä ja tuen tarjoamista valmennettavien omille oivalluksille ilman ennakko-oletuksia.

Miksi valmennus?

Yhdistän yli kymmenen vuoden kokemukseni bisneksestä ja myynnistä valmennuksellisiin taitoihin ja harjoituksiin. Suurin driverini hankkia aikanaan valmentajan koulutus oli se, että halusin löytää keinoja auttaa muita pääsemään eteenpäin urallaan ja tavoittelemiinsa huipputuloksiin. Tunnistin tilanteita, kun ihminen paini jonkin ongelman kanssa ja hänen tilannettaan ei muuttanut se, että kerroin hänelle mitä hänen pitäisi tehdä tai mitä minä olin tehnyt. Valmennustaitojen myötä olen saanut itselleni mittavan työkalupakin, joilla saan ihmisen oivaltamaan itse sen miten hänen tulisi toimia päästäkseen eteenpäin. Kun oivallus tulee oikeiden kysymysten kautta itse keksittynä, on motivaatio muuttaa tekemistä tai itseään aivan eri sfääreissä, kun silloin, kun joku käskee sinua muuttumaan.

Parasta tässä työssä on se hetki, kun valmennettava saa oivalluksen. Ihmisen katse syttyy ja koko olemus muuttuu sekunneissa ja äsken vielä epäselvä tilanne näyttäytyykin täysin päivänselvänä. Jos vielä äsken oli ongelma, niin oivalluksen jälkeen nähdään usein vain mahdollisuuksia. Ihminen on innoissaan, hän tietää miksi on toiminut tietyllä tavalla ja ennen kaikkea hänellä on mahdollisuus muuttaa suuntaa. Hänellä on voimantunne, minä hallitsen tätä asiaa ja elämääni.

Miksi valmentajan taidot ovat tärkeitä tämän päivän johtajalle tai esimiehelle?

Itse näen, että valmentaminen ja johtaminen ovat yksi ja sama asia. Noin 10 vuotta sitten kuulin useasti sanonnan, että johtaminen on jännittävää jankuttamista. Omasta mielestäni johtaminen tänä päivänä on ennen kaikkea halua palvella, kuunnella, kannustaa, kysyä hyviä kysymyksiä, olla läsnä ja valmiutta olla itsekin haavoittuvainen, ainaisen oikeassa olemisen sijaan. Käytännössä kaikkea sitä mitä valmentaminenkin on. Eikö olisikin helpottavaa esimiehenä olla tietämättä kaikkia vastauksia toisen puolesta?

Toki johtamisessa on tilanteita, jolloin on molempien etu, että annat niitä valmiita vastauksia. Aina ei voi vain valmentaa. Coachaus on taito, jonka kuka tahansa voi oppia kun löytyy halua ja on valmis harjoittelemaan. Heitänkin sinulle haasteen, seuraavan kerran kun mielesi tekee neuvoa kaveria, tiimiläistä tai vaikka puolisoa, koeta olla hiljaa ja aidosti vain kuunnella. Neuvomisen sijaan yritä kysyä avoin kysymys, joka laittaa ihmisen itse pohtimaan juuri hänelle oikeaa vastausta. Kuka tietäisi paremmin mikä toimii juuri hänelle ja mikä ei, kuin hän itse?

Mitä life coach tekee yrityksen sisällä?

Uskoisin, että tarve firman sisällä toimiville valmentajille ja valmentaville esimiehille tulee tulevaisuudessa kasvamaan, sillä näen suoran yhteyden henkisen hyvinvoinnin ja tulosten välillä. Tämän asian Aki Hintsa Voittamisen anatomia -kirjassaan hienosti tiivistää: ”Menestys on hyvinvoinnin sivutuote. Sama asia toisin päin: hyvinvointi on menestyksen perusta ja edellytys. Ei ole edes kohtuullista odottaa urheilullista menestystä tai muuta menestystä, jos ihminen ei voi hyvin. Toisin sanoen, ennen kuin keskitytään voittamiseen, pitää perustan olla kunnossa. Korttitalon päälle ei voi asettaa tiiliskiveä.” Uskallan väittää, että omassa voimassaan kylpevä ihminen on tuottava, innovatiivinen ja valmiimpi heittäytymään uusiin haasteisiin sekä näkemään mahdollisuuksia työssä kehittymiseen. Hän on myös sitoutuneempi yritykseen ja sen menestykseen, kun tuntee olevansa arvostettu ja että hänen mielipiteellään on väliä.

Kati on työskennellyt Academic Workilla vuodesta 2008 lähtien. Hän työskentelee puolet työajastaan Senior Account Managerina ja loput sisäisenä valmentajana kollegoille ja esimiehille yksilö- ja ryhmäcoachingissa.

Jaa kaverille