Espoon toimisto avautuu - Kirje pikkuveljelle

kesä 2017 Työ ja Ura

Suuren kasvun johdosta Academic Work avaa toisen toimiston Suomessa Espoon Keilarantaan syksyllä 2017. Jos Helsingin toimistomme osaisi puhua, mitä hänellä olisi sanottavaa uudelle tulevalle pikkuveljelleen?

Bild

Rakas pikkuveli,

Tunnen pakottavaa tarvetta jakaa seuraavat kokemukset ja neuvot kanssasi. Tulevien kuukausien tapahtumat muuttavat elämäsi, joten haluan sinun olevan valmis kohtaamaan nämä uudet asiat. Mietin pitkään, miten tämän kertoisin, mutta lähdetään ihan alusta liikkeelle.

Maaliskuussa vuonna 2013 luokseni pesiytyi poikkeavaa väkeä. Olen nähnyt paljon elämäni aikana, yli satavuotias stadin nainen kun olen, mutta tämä joukkio oli todella eriskummallinen. Heillä tuntui olevan keskenään mahdottoman hauskaa, väsymätön tekemisen ilmapiiri ja valtava, joskin vielä hieman piilotettu, kunnianhimo. Toisinaan kuulin kuinka he kuiskivat keskenään kahviautomaatin luona ja neuvotteluhuoneissa isoista tavoitteista ja kasvuhaaveistaan.

Yhteisen matkamme alku Academic Workin ihmisten kanssa oli kovin epäonninen. He olivat juuri onnistuneet kotiutumaan, kunnes vanhuuttani kärsin vesivahingon. Kastuin sen verran pahasti, että asukit joutuivat etsimään väliaikaiset väistötilat kuivatteluni ajaksi. Niin ja voitko kuvitella, muuttolaatikot oltiin hädin tuskin saatu purettua uudelleen, kun sattui toinen vahinko ja taas lähtivät asukkini vettä pakoon. Silloin taidettiin elää syksyä 2014. Pidäthän huolen siitä, ettei nämä ihmiset edes kuule sanaa vesivahinko?

Liekö syy olleet nämä pienet sattumukset, mutta he ottivat aluksi minusta käyttöön vain puolet. Ehkä se oli sellaista tunnustelua puolin ja toisin. Parin ehostuksen jälkeen olin jälleen edustuskunnossa ja sain vakuutettua Academic Workin laajentamaan tiluksiaan. He ottivat vihdoin minut kokonaan käyttöön vuonna 2016 tammikuussa. Ja syytä heillä olikin! Väkeä sikisi lisää vauhdilla. Taisivat ne kuiskitut kasvutavoitteet toteutua. Yhtäkkiä täällä vipelsi yli 50 henkeä, kun muuton aikana keväällä 2013 pääluku oli ollut vain 35. Mutta tämähän oli vasta alkua. Ja nyt päästäänkin siihen, miksi sinulle kirjoitan.

Academic Workin ihmisille on äärimmäisen tärkeää vaalia heidän persoonallista työkulttuuriaan. Isossa nopeasti kasvavassa toimistossa kiireiset ihmiset eivät ehdi välttämättä tutustua toisiinsa, kuten haluaisivat ja jotain jää silloin puuttumaan. Heitä on nyt täällä yli 100! Voitko uskoa? Vähän alkaa olla ahdasta, vaikka olen venynyt parhaani mukaan. Jopa minun pyhätöstäni, Lepohuoneesta, on tehty neuvotteluhuone, mutta sekään ei riitä. Tila yksinkertaisesti loppuu kesken ja siksi Academic Workin porukka on päättänyt antaa osan ihmisistä tulla luoksesi Espooseen. Samalla sekä minä että sinä saamme omat luottohenkilöt Tomi Erävaaran aloittaessa minun ja Henrietta Törnblomin sinun aluepäällikkönä, Branch Managerina, kuten he kutsuvat. Eikö ole hieno uutinen? Syksyllä väkimäärä hipoo jo 130, joten lisätila tulee tarpeeseen, jotta konsulteilla, asiakkailla ja omilla työntekijöillä on viihtyisää.

Siinä Keilarannassa merinäköalan ääressä on teillä varmasti mukavat oltavat. Näen jo sieluni silmin, miten väki purjehtii aamuisin töihin! Lisäksi uudet tilasi ovat superhienot, vähän kuin Espoo minikoossa. Toki paljon meissä tulemaan olemaan samaakin - tutun toimiston hengen ja energian lisäksi saat nimittäin samanlaisen ulkonäön kuin minä! Neuvotteluhuoneesi nimetään inspiroivien vaikuttajien ja tunnettujen henkilöiden mukaan ja sisustasi tulee olemaan muunneltava. Yksi asia minua hieman harmittaa: metrolla ei vielä hetkeen päästä sinne aivan sinun viereesi, mutta kaikki aikanaan. Avara parkkipaikka on myös yksi positiivinen asia - saavat Espoolaiset autonsa helposti ruutuun.

Sinulla on veli hyvä aluksi näytönpaikka. Academic Work aloittaa sinunkin kanssa varovaisesti ja ottaa syksyllä käyttöönsä vain osan tiloista. Jos, ja kun, kaikki menee mukavasti, niin heidän tavoitteenaan on kasvattaa sinusta Espoossa yhtä iso koti kuin minäkin olen nyt Helsingissä. Annan sinulle vähän aikaa tutustua porukkaan, mutta otetaan pian hyvässä hengessä kilpailua kumpi tekee parempaa tulosta. Tarkoitushan ei ole rakentaa kahta toisistaan erillistä toimistoa, vaan kaksi vahvaa ja toisiaan täydentävää kotia nuorille ammattilaisille. Academic Workiläiset aikovat järjestää edelleen kaikille sisäisille työntekijöille yhteisiä tapahtumia, kuten Awards ja syksyn Kickoff. Pikkujoulut saatatte saada temmeltää keskenänne!

Myönnän olevani vähän haikeana, koska joudun luopumaan osasta näistä mahtavista ihmisistä, mutta onneksi osa myyjistä ja rekrytointipäälliköistä, sekä markkinoinnin, sisäisen rekrytoinnin ja taloustiimin porukat ja pitkään tuntemani johto jää luokseni Ruoholahteen. Meillä on ollut jo kauan koko konsernin hienoin kahvikone ja sekin jää muuten onneksi tänne. Saat varmasti omasi, huoli pois. Tämä väki nimittäin arvostaa laatua - myös kahvissa. Tiedätkös kuinka monta henkilöä vierailee luonani kuukausittain työhaastatteluissa? Keskimäärin yli 150! Haluan palvella jokaista heistä mahdollisimman hyvin ja tiedän, että sinä tulet tekemään samoin. Siksihän sinut on valittu tehtävään, veli hyvä.

Muuten, hyväntahtoinen varoituksen sana avajaisista! Meillä Ruoholahdessa järjestivät kerran ex tempore -bileet ja kävivät soittamassa naapureiden ovikelloja kutsuen kaikki mukaan juhlimaan. Ei siis kannata nihkeänä nillittää joka asiasta, kunnon väkeä he ovat - energistä ja irrottelevaa!

Olemme veliseni kulkeneet aina eri polkuja, mutta yhdessä täydentäneet toisiamme. Tämä Academic Workin muutto onneksi lähentää meitä. Ja tosiaan vielä, uudesta toimistosi johtajasta, Branch Manager Hennistä. Tulette varmasti erinomaisesti toimeen, hän on huipputyyppi. Tuttu nauru ja positiivisuus astuu aina huoneeseen, kun Henni ilmestyy paikalle. Pidän Tomin mielelläni täällä, sillä meillä on aina synkannut!

Sijaintisi Otaniemen lähettyvillä on tärkeä siksi, että Academic Work on entistä lähempänä tekniikan alan korkeakouluopiskelijoita. Pidäthän uusista tulokkaistasi hyvää huolta?

Huolehdi erityisesti työkulttuurista, sillä sen olemassaolo ei ole itsestäänselvyys. Sen eteen on tehty kovasti töitä - tarkkaan ottaen kohta 10 vuotta Suomessa ja 20 vuotta Ruotsissa. Academic Workin arkea ohjaavat arvot share energy, show heart ja beat yesterday saavat sinutkin liekehtimään. Suunnitelma on, että ihmiset muuttavat elokuussa ja syyskuun alusta alkaen kaikki toimii moitteettomasti. Muista juuresi! Katso, ettei porukka espoolaistu liikaa. 😉

Toivotan iloisia hetkiä uusien ystäviesi kanssa!

Isosiskosi Ruoholahdesta aka vanha rouva stadista


Artikkelin kuva: Tommi Ista & Espoon kaupunki

Jaa kaverille