Haasteena osaavan työvoiman rekrytointi?

kesä 2018 Rekrytointi

Milloin on oikea aika aloittaa haku? Mistä IT-asiantuntijoita löytää? Mitä teen, kun haluamallani työntekijällä on useampi työtarjous yhtä aikaa? Me Academic Workilla pyrimme aktiivisesti tunnistamaan rekrytoinnin ja henkilöstön palkkaamisen suurimpia haasteita ja tietenkin myös ratkomaan niitä.

Bild

Hyvien työntekijöiden löytäminen, heidän kiinnostuksensa herättäminen ja palkkaaminen ei aina ole helppoa. Parhaat työntekijät eivät välttämättä ole aktiivisesti etsimässä uusia työmahdollisuuksia. Sinun tehtävänäsi työnantajana tai rekrytoijana olisikin osata ennakoida ja olla aina askel työnhakijaa edellä. Kuulostaako haastavalta yhtälöltä? Me Academic Workilla pyrimme aktiivisesti tunnistamaan rekrytoinnin ja henkilöstön palkkaamisen suurimpia haasteita ja tietenkin myös ratkomaan niitä.

Tarvitsen uusia työntekijöitä syksyksi – koska aloittaa haku?

”Mikäli päämääränäsi on palkata uusi työntekijä syksyksi, tulisi rekrytointiprosessin suunnittelu aloittaa nyt. Vastoin yleistä käsitystä kesä on aikaa, jolloin ihmisillä oikeasti on aikaa ja intoa etsiä uusia haasteita. Alkusyksy on myös loistava ajankohta uudelle työntekijälle aloittaa uudessa työpaikassa!”

Tanja Laurila, IT Rekrytointipäällikkö & tiimiesimies, Suomi

On niin vaikeaa palkata IT-alan osaajia! Mistä heitä oikein löytää?

”Yksi tämän päivän suurimpia haasteita tuntuu olevan, etteivät monet alan osaajat aktiivisesti etsi uutta työpaikkaa. He ovat, ja heillä on varaakin olla, valikoivia uusien uravaihtoehtojen suhteen ja esittää erityisvaatimuksia. Tästä johtuen rekrytoijien ja työnantajien täytyykin usein olla valmiita näkemään hieman enemmän vaivaa heidän vakuuttamisekseen.

Tämä mielessä pitäen – mitä ottaa huomioon IT-alan osaajia rekrytoitaessa? Mielestäni on tärkeää haastaa itsensä ja omat toimintamallinsa eikä jäädä jumiin vanhoihin kaavoihin. Pidä jokainen potentiaalinen hakija mielessäsi ja ”matchaa” oikea työpaikka oikealle henkilölle, älä toisinpäin! Tuo myös esiin, mikä tekee juuri sinusta ja edustamastasi yrityksestä ainutlaatuisen; tämä erottava tekijä voi olla mitä vain aina hyvästä tiimihengestä jonkin alan erityisosaamiseen, josta uusi työntekijä voisi urallaan hyötyä.

Kyse on yksityiskohdista, mitä tulee parhaiden hakijoiden nappaamiseen – joskus pienet jutut ratkaisevat.”

Josefin Nilsson, Rekrytointikonsultti, Ruotsi

Monilla hakijoilla tuntuu olevan monta työtarjousta pöydällään samaan aikaan. Miten vakuutan hakijan?

”Nykyään on tavallista, että hakija saa useampia työtarjouksia samaan aikaan. Miten siis varmistaa, että hän hyväksyy juuri sinun tarjouksesi? Ensin sinun tulisi työnantajana osoittaa hakijoille, miksi he haluaisivat töihin juuri sinulle. Onko yrityksessäsi kenties loistavat etenemismahdollisuudet, hyvät henkilöstöedut tai käytössä viimeisimmät teknologiat?

On myös tärkeää, että sinulla on aikaa ja resursseja pysyä yhteyksissä potentiaalisiin työntekijöihin; he saattavat olla mukana useammassa rekrytointiprosessissa samanaikaisesti ja sinun tehtävänäsi onkin varmistaa, ettet menetä heitä muualle. Yksi keino on tunnistaa nämä osaajat ja alkaa rakentaa suhteita heihin jo varhaisessa vaiheessa, esimerkiksi jo heidän opintojensa aikana, tuoden itseäsi esiin potentiaalisena tulevaisuuden työnantajana.”

Line Gamre, IT- & teknologia-alan Rekrytointipäällikkö, Norja


Mikä ikinä haasteesi rekrytoinnin suhteen onkaan, me Academic Workilla olemme valmiina auttamaan. Yli 20 vuoden kokemus rekrytoinnin ja henkilöstövuokrauksen parissa takaa, että tunnemme kohderyhmämme, uran alkuvaiheen korkeakoulutetut ammattilaiset, todella hyvin. Ainutlaatuisen kohderyhmätuntemuksemme ansiosta hoidamme rekrytointiprosessit tehokkaasti ja ammattitaidolla, kuitenkin toiveidesi mukaisesti.

Olemme toimineet opiskelijoiden ja nuorten ammattilaisten parissa tiiviisti aivan alusta asti, auttaen heitä ottamaan ensiaskeleensa urallaan. Jotta voisimme tarjota sekä heille että sinulle työnantajana entistä paremmat oltavat ja mahdollisuudet, suoritamme vuosittain Young Professionals Attraction Index (YPAI)*-kyselyn. Kyselyn tavoitteena on esitellä merkittävimpiä löydöksiä ja suuntauksia. Emme ole vain rekrytointi- ja henkilöstövuokrausyritys – olemme alamme aito asiantuntija.

Tekemällä yhteistyötä kanssamme, saat kauttamme kontaktin ja tutustut nuoriin tulevaisuuden osaajiin samalla kun me kannamme vastuun rekrytointiprosessista ja välitämme sinulle soveltuvimmat nuoret ammattilaiset!

Mitkä ovat sinun haasteitasi henkilöstön rekrytoinnissa? Täytä alla oleva lomake niin palaamme pian vastauksilla sinun kysymyksiisi!

Täyttämällä tietosi tähän lomakkeeseen annat meille luvan käsitellä tietojasi ja lähettää sinulle kohdistettua viestintää ja tapahtumakutsuja. Lisätietoja tietojesi käsittelystä saat tietosuojaselosteestamme.

Jaa kaverille