Hyväntekeväisyystyö Academic Workillä – Mitä 1 % voi saada aikaan?

touko 2017 Rekrytointi

CSR. Corporate Social Responsibility. Ennen lähtöäni Sambiaan nämä kolme sanaa eivät sanoneet minulle juurikaan mitään. Olin tehnyt hyväntekeväisyystyötä teini-ikäisestä saakka toisen järjestön kautta, joten Academic Workilla rekrytointipäällikkönä aloittaessani pidin Sambian työtämme äärimmäisen kiinnostavana ja olin tästä ylpeä. Tästäkään huolimatta, en silti täysin ymmärtänyt miksi sitä tehdään. Miksi Academic Work haluaa vaikuttaa Sambiassa, tai mitä CSR-työ edes ylipäänsä on?

Bild

Yritysten yhteiskuntavastuu merkitsee Euroopan komission määritelmän mukaan yrityksen vastuuta omista vaikutuksistaan. Paljon puhutaan myös jaetusta arvosta, jossa yritys tuottaa samanaikaisesti arvoa yritykselle itselleen, osakkeenomistajille, mutta myös sitä ympäröivään yhteisöön. Yleisimmin yrityksen yhteiskuntavastuu eritellään taloudelliseen, sosiaaliseen ja ympäristöstä kannettavaan vastuuseen. Vuodesta 2004 saakka tekemämme työ Sambiassa on osittain ihan perinteistä hyväntekeväisyyttä, mutta pitkälti myös kuuluu sosiaalisen vastuumme piiriin. Miksi kohteenamme on juuri Sambia? Kyseessä on yksi maailman köyhimmistä maista, jossa on miltei kaksi miljoonaa orpoa lasta. Koulutus on meille tärkeä asia, jo ihan yrityksemme toimialan vuoksi. Tarvitseeko tätä perustella enempää? Toimimme yhteistyössä Sambiassa Response Network -organisaation kanssa rakentaen sellaisiin kyliin kouluja, joissa lapsilla ei muuten olisi mahdollisuutta koulutukseen. Sen lisäksi tuemme Kubala Girls -ohjelmaa, joka tukee orpojen- ja hyvin vähävaraisten tyttöjen koulunkäyntiä. Kun sain joulukuussa kuulla saaneeni mahdollisuuden lähteä katsomaan tätä osaa CSR-työstämme paikanpäälle Sambiaan, en ollut pysyä housuissani. Edessä olisi silmiä avaava matka.

Ihmeitä yhdellä prosentilla

Vietimme yhdessä 12 ruotsalaisen, norjalaisen ja saksalaisen kollegani kanssa Sambiassa reilun viikon. Vierailimme matkan aikana kouluissa, joiden rakentamista Academic Work oli tukenut. Response Networkin toimintamalli, on itseasiassa hyvin älykäs ja paikallista kulttuuria kunnioittava: itseapu. Se kannustaa kyläläisiä yhdistämään omat voimavaransa yhteisön hyväksi. Kun kylältä tulee heille pyyntö koulun rakentamiseksi, näyttävät kyläläiset sitoutumisensa kouluun hankkimalla ensin osan koulun rakentamiseen vaadittavista materiaaleista itse. Kun he ovat tämän tehneet, tukee Academic Work hanketta lahjoittamalla loput materiaaleista. Kyläläiset rakentavat koulun itse. Tähän mennessä olemme rakentaneet yli 50 koulua Response Networkin avulla Sambiaan. Yli 10 000 lasta on saanut kauttamme mahdollisuuden käydä koulua. Vietimme pisimmän pätkämme Siandwazin pikkukylässä. On mahdoton kuvailla sanoilla sitä tunnetta, joka mielen valtasi, kun yli kahden tunnin ajomatkan jälkeen saavumme sambialaiseen kylään jossa ainoa rakennus oli rakentamamme koulu. Päästä kurkkaamaan lukemisen tunnille, jossa luokka pursuaa jokaista nurkkaa myöten pieniä innokkaita koululaisia. Päästä vierailemaan pohjattoman köyhään 13-lapsiseen perheeseen, mutta jonka kaikki kouluikäiset ovat koulussa. Meidän rakentamamme koulu mahdollistaa edes seuraavalle sukupolvelle mahdollisuuden parempaan.

Vietimme myös iltapäivän Kubala Girls -ohjelmassa olevien tyttöjen kanssa. He olivat tuellamme käyneet koulun loppuun ja osallistuivat nyt uuteen Academic Workin ja Response Networkin kehittämään Skills Training -koulutusohjelmaan. He erikoistuvat vuoden aikana oman kiinnostuksensa mukaan esimerkiksi sähkö-, IT- tai hotellialaan ja työllistyvät sen jälkeen helposti. Tämä estää heitä putoamasta koulun jälkeen takaisin köyhyysloukkuun. Academic Workin oman tuen lisäksi myös kaikilla Academic Workin työntekijöillä on mahdollisuus tukea Kubala Girls -hanketta kuukausilahjoittajana. Toinen matkan ehdottomasti koskettavimmista kohdista olikin päästä keskustelemaan tunnin verran ohjelmassa mukana olevan neljän tytön kanssa. Meidän tukemme on mahdollistanut heille koulutuksen, ammatin ja varman työpaikan. Mahdollisuuden päättää omasta tulevaisuudestaan.

Academic Workilla on kolme arvoa, jotka näkyvät sisäisen yrityskulttuurimme lisäksi vahvasti kaikessa mitä teemme: Beat Yesterday, Share Energy ja Show Heart. Ennen matkaa en ollut ymmärtänyt kuinka täydellisesti juuri tämä CSR-työmme linkittyy arvoihimme. Tämä ei ole pelkästään tuulesta temmattu hyväntekeväisyyskohde, vaan myös jokainen oma arvomme kuvastuu täysin siinä työssä, jota teemme Sambiassa. Sen lisäksi kuitenkin myös kaikki nämä lapset, joiden koulutusta tuemme, kuvastavat meidän arvojamme. He todella pyrkivät kohti parempaa huomista, he jakavat valtavasti energiaa ympärilleen ja antavat muille siitä vähästä, mitä itse omistavat.

Miksei tästä puhuta?

Palatessani en voinut ymmärtää, miksi tämä työmme ei ole vieläkin näkyvämpää asiakkaillemme ja toisaalta miksi minä en tiedä omien, liikevaihdoltaan suurtenkin asiakkaideni CSR-työstä? Jos yrityksellä on onnistunutta työtä tällä alueella, sen jakaminen ja siihen kannustaminen on järjettömän tärkeää yhteiskunnan kannalta. Tämä ei ole se kohta, jossa tarvitsee olla vaatimaton. Yrityksillä on mahdollisuus niin älyttömän vähällä tehdä vaikutus tähän yhteiskuntaan. Vain yksi prosentti Academic Workin liikevoitosta vuosittain mahdollistaa koulujen rakentamisen Sambiaan. Vain yksi prosentti omasta palkastani kuukausittain mahdollistaa jonkun tytön koulutuksen. Pystymmekö me inspiroida yhä useampia yrityksiä aloittamaan pysyvämpää CSR-työtä?

Palatessani toimistolle tulostin kuvan Siandwazin kyläläisistä ja Kubala Girls -tytöistä työpisteeni seinälle. Tuntuu hyvältä tietää, että mitä parempaa kasvua me Academic Workilla teemme, sen isomman vaikutuksen saamme aikaan myös näille sambialaisille.

 

Blogikirjoituksen on kirjoittanut Academic Workin rekrytointipäällikkö Satu Pamilo.

Jaa kaverille