Kolmen hengen tiimistä suomalaiseksi kasvutarinaksi

touko 2017 Työ ja Ura

Näyttävä musta Volkswagen kurvaa pitkin Helsingin katuja. Autoa komistaa Academic Workin vihertävät tarrat. “Lähestymme juuri Helsingin Hakaniemeä, jossa oli meidän ensimmäinen toimisto”, Academic Workin myyntijohtaja Jukka Pulkkinen selventää matkan määränpäätä. Tuolloin muutaman opiskelijan tiimistä on nyt vuosien varrella kasvanut yli sadan hengen ja jo yli 100 000 nuorta ammattilaista kansainvälisesti työllistänyt rekrytointiyritys. Kahdeksan työntekijän sijaan myyntitiimistä on kasvanut jo yli 30 hengen myyntiorganisaatio. Mistä kaikki oikein alkoi ja miten Jukka liittyi tämän kasvutarinan matkaan?

Bild

“Ensimmäisenä päivänä hyppäsin silloisen Account Managerin Johanin mukaan ja lähdimme heti asiakastapaamisiin. Siihen aikaan ei ollut olemassa vastaavia firman autoja, vaan käytössä oli Johanin äidin vanha auto. Siitä se kaikki oikeastaan lähti. Olimme kaikki nuoria ja juuri koulunpenkiltä tulleita. Tuolloin myyntikilpailuissamme palkintoina oli pyykinpesujauhetta ja elokuvalippuja”, Jukka Pulkkinen muistelee.

Ensimmäiset vuodet olivat Academic Workin osalta kovaa kasvua ja vauhdissa oli välillä vaikea pysyä mukana. Kahdessa vuodessa yrityksen liikevaihto kasvoi miljoonasta kuuteen miljoonaan. Pian sen jälkeen, vuonna 2012  kuukausiliikevaihto meni ensimmäistä kertaa yli miljoonan euron. Kyseisestä menestyksekkäästä ajanjaksosta puhutaan vielä tänäkin päivänä. Kaikki ei kuitenkaan ollut niin helppoa, miltä aluksi näytti.

“Kovista kasvuvuosista tultiin suvantovaiheeseen. Vuonna 2013 meidän liikevaihto laski ensimmäistä kertaa toiminnan historiassa. Se oli kova paikka meille huomata, että emme olleetkaan kuolemattomia ja kasvua ei synny itsestään. Silloin moni joutui miettimään onko valmis tekemään sen kovan työn, minkä uuteen kasvuun pääseminen vaatii. Osa päätti silloin etteivät halunneet olla mukana meidän matkassa. Se porukka, joka päätti jäädä, oli sitoutunut tulevaisuuden kasvuun.”

Rakkaudesta myyntiin

Matka on jatkunut Hakaniemestä Academic Workin uusiin toimitiloihin Ruoholahteen. Toimisto kattaa tilat noin sadalle hengelle. Toimiston ilmapiiristä huomaa, että alun hauskuus on vahvasti edelleen läsnä.

“Sanoisin, että meillä tehdään töitä rakkaudesta myyntiin eli meillä kaikilla on aito intohimo tehdä myyntiä. Nyt olemmekin päässeet jälleen kovaan vauhtiin ja meidän liikevaihtomme on kasvanut vuoden 2013 jälkeen jopa 85 prosenttia. Kasvuvauhti on nopea, mutta uskon matkan vasta alkaneen. Tulemme rakentamaan tästä suuren suomalaisen menestystarinan, emmekä lepää ennen kuin olemme päihittäneet kaikki kilpailijat”, Jukka toteaa pilke silmäkulmassa totuuden siementä unohtamatta.

Academic Workin tavoitteena on kasvaa liikevaihdolla mitattuna 30 miljoonaan vuoden 2018 loppuun mennessä. Haluatko juuri sinä tulla mukaan kasvun imuun? Etsimme useampaa B2B-asiakkuuksista vastaavaa Account Manageria sekä Helsinkiin että uuteen Espoon toimistoomme. Lue lisää, jätä työhakemus ja saatat olla seuraava kasvuntekijämme!

Lue lisää ja hae työpaikkaa täältä

Oletko etsimämme Account Manager?

Haku on nyt käynnissä!

Jaa kaverille