Muista tämä työhaastattelussa: rekrytoija haluaa, että onnistut!

maalis 2018 Työnhaku

Koetko työhaastattelut jännittävinä tai jopa ehkä pelottavina tilanteina? Uskotko, että rekrytoija haluaa etsiä sinusta vikoja tai laittaa sinut pahaan paikkaan? Rekrytointipäällikkömme Edda ajatteli juuri näin, ennen kuin aloitti itse työskentelemään rekrytoijana. Alla olevassa blogikirjoituksessa Edda kertoo, miten hän rekrytoijana haluaa ja pystyy vaikuttamaan haastattelun tunnelmaan.

Bild

Koetko työhaastattelut jännittävinä tai jopa ehkä pelottavina tilanteina? Urani alkuvaiheen työhaastatteluissa minulla oli jostain syystä mielikuva, että rekrytoiva henkilö kysyi vaikeita kysymyksiä etsiäkseen jotain vikaa minusta tai saadakseen minut lukkoon. En tiedä, miksi minusta silloin tuntui niin - ehkä halusin kyseisiä työpaikkoja niin paljon?

Olen tehnyt rekrytointia nyt hieman yli puoli vuotta työkseni. On ollut erittäin mielenkiintoista istua toisella puolella pöytää ja reflektoida omia aikaisempia haastatteluita. En kysy haastavia kysymyksiä ollakseni ilkeä tai odottaakseni, että hakija epäonnistuisi. Päinvastoin - minä haluan ennen kaikkea, että hakija onnistuu ja pääsee loistamaan! Minä voin vaikuttaa erittäin paljon siihen, miltä hakijasta tuntuu haastattelun aikana.

Kun tapaan uuden työnhakijan aulassa, aistin usein heti, millä mielin hakija on. Onko hän hermostunut? Onko hän iloinen? Onko hän jännittynyt? Ehkä jopa ylimielinen? Haastattelun alussa on tärkeää tutkailla toista ja mukautua haastateltavan tilanteeseen. Rekrytoijana minun tavoitteeni on kuitenkin saada hakijasta mahdollisimman paljon irti, jotta voin tehdä päätöksiä. Jos en onnistu rentouttamaan hakijaa tai tuomaan häntä maan pinnalle, ei minulla välttämättä ole paljon materiaalia haastattelun jälkeen.

"Miten on päivä lähtenyt käyntiin?" tai "Ehditkö nauttia aurinkoisesta päivästä ennen tänne tuloa?" ovat esimerkiksi kysymyksiä, joita saatan heittää hakijalle samalla, kun kävelemme kokoushuoneeseen. Pieni rupattelu alussa usein rentouttaa hakijaa hieman ja antaa hänelle myös sen kuvan, millainen minä olen rekrytoijana ja ettei minua tarvitse esimerkiksi jännittää.

Kerron hakijalle aina, miten haastattelu tulee etenemään ja ettei tarvitse stressata kysymysten suhteen - meillä on kyllä aikaa ja voimme aina palata vaikeaan kysymykseen myöhemmin. Olen myös oppinut mukautumaan haastateltavan persoonaan. Jos hän on kovin hiljainen, otan rauhallisen ja ystävällisen asenteen haastatteluun. Jos olen liian napakka, voi olla, etten saa riittävästi vastauksia. Jos haastateltava taas on erittäin puhelias ja sosiaalinen, on minun tehtäväni pitää hänet asiassa ja varmistaa, että saan relevanttia tietoa. Jokainen hakija ja jokainen haastattelu ovat erilaisia. Minun tavoitteeni on löytää oikeat henkilöt asiakkailleni ja onnistun siinä parhaiten, kun hakija tuntee olonsa hyväksi haastattelussa.

Kun siis menet ensi kerran haastatteluun: vaikka saisitkin tiukkoja kysymyksiä, älä pelästy. Haastattelija toivoo sinun onnistuvan. Ei sinua muuten olisi kutsuttu koko haastatteluun.

Kirjoittaja Edda työskentelee Academic Workilla rekrytoijana. Hänelle hakijakokemus on erittäin tärkeää ja hän panostaa siihen, että hakijat kokevat rekrytointiprosessin miellyttäväksi.

Jaa kaverille