Miten toimia rekrytointimessuilla?

syys 2017 Työnhaku

Syksy on täällä ja opiskelijoiden kouluvuosi alkanut. Se tarkoittaa samalla sitä, että korkeakoulujen rekrytointimessut ja muut uratapahtumat ovat taas ajankohtaisia.

Bild

Erityisesti pääkaupunkiseudulla suurimpien yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoita hemmotellaan lukuisilla tilaisuuksilla, joissa työnantajat tulevat opiskelijoiden tiloihin tapaamaan tulevia talentteja ja kertomaan erilaisista uramahdollisuuksista. Valitettavasti opiskelijoiden keskuudessa vallitsee kuitenkin usein ajatus, ettei tällaisista tapahtumista ole mitään konkreettista hyötyä. Opiskeluaikoina syyllistyin itsekin usein tuohon ajatukseen, mutta nykyään olen eri mieltä. Halusinkin kirjoittaa muutaman konkreettisen vinkin siitä miten sinä, opiskelija, saat parhaan hyödyn tulevan syksyn rekrytointitapahtumista.

Ota selvää yrityksistä ja mahdollisuuksista

Aivan kuten ennen työpaikan hakemista, kannattaa myös ennen rekrymessuja tutustua hieman tarjontaan sekä mahdollisesti yritysten senhetkisiin avoimiin työtehtäviin. Jos sinulle kiinnostava työnantaja on paikalla messuilla ja heillä on parhaillaan haku auki unelmaduuniisi voit ottaa tästä herkullisesta tilanteesta kaiken irti! Sinuna hahmottelisin CV:n ja hakemuksen suhteellisen valmiiksi, mutten vielä lähettäisi, vaan kävisin kysymässä viime hetken vinkit ständiltä. Toisaalta isoilla messuilla työnantajavalikoima voi olla valtava ja myös tällöin pieni perehtyminen kannattaa. Kukaan ei jaksa keskittyä täysillä kymmeniin keskusteluihin, joten perehtymisellä voit ehkä löytää joukosta muutaman joiden kohtaamiseen keskityt erityisesti. Avoimia työtehtäviä etukäteen katsellessa älä lannistu, vaikkei unelmatyösi olisi juuri nyt netissä. Lähesty silti yrityksiä ja anna heille paras mahdollinen kuva sinusta ja osaamisestasi. Nykypäivinä puhutaan paljon piilotyöpaikoista, joiden lisäksi tilanteet muuttuvat nopeasti ja jo viikon kuluttua yrityksellä saattaakin nousta tarve juuri sinunlaisellesi osaajalle. Toisaalta myös haut elävät, joku haastatteluvaiheessa oleva ottaakin toisen tehtävän vastaan ja yhtäkkiä haastatteluun tarvitaankin nopealla aikataululla uusi henkilö. Antaessasi hyvän kuvan itsestäsi menetät jokusen minuutin omaa aikaasi, mutta saatat parhaimmillaan saada seuraavana päivänä yllättäen haastattelukutsun!

Tilannetaju - tiedosta kenelle puhut

Minulle on tullut hieman yllätyksenä se, miten erilaisia keskusteluja rekrytointimessuilla on mahdollista käydä ja myös, miten eri tavoin opiskelijat lähestyvät erilaisia tilanteita. Toisinaan tapaamista messuilla voi verrata työhaastatteluun, sillä parhaimmassa tapauksessa pääset keskustelemaan suoraan sinua kiinnostavan tehtävän rekrytoinnista vastaavan henkilön kanssa. Toisinaan taas messuedustaja voi olla oman spesifimmän alan asiantuntija eikä välttämättä tiedä laaja-alaisesti yrityksensä toiminnasta tai avoimista työtehtävistä. Olen itse tavannut messuedustajia osa-aikaisista vielä opiskelevista työntekijöistä pitkäaikaisiin asiantuntijoihin, tiimiesimiehiin ja rekrytoijiin. Messukävijälle erilaiset edustajat ovat mielestäni suuri mahdollisuus, joka pitää osata hyödyntää. Keskustelun alussa on hyvä kysyä mitä messuedustaja tekee työkseen - näin osoitat mielenkiintoa häntä kohtaan ja samalla saat kuulla millä näkökulmalla sinun kannattaa keskustelua lähestyä. Asiantuntijatehtävissä toimivan kanssa voit keskustella työn sisällöstä tai alan suuntauksista syvällisemmin, kun taas puhtaasti rekrytointia tekevältä kannattaa kysellä uramahdollisuuksista tai yleisesti rekrytointikriteereistä. Aivan alkuvaiheen opiskelija voi kysellä uravinkkejä ja -tarinoita ja saada inspiraatiota omaan tulevaan uraan. Parhaassa tapauksessa messuständillä on useampi edustaja, jotka ovat erikoistuneet erilaisiin asioihin, jolloin sinulla on mahdollisuus jäädä positiivisesti heidän kaikkien mieliin tulevana kollegana ja työntekijänä.

Perusasiat kuntoon

Olen koittanut keskittyä tekstissä vinkkeihin, jotka eivät välttämättä tule jokaiselle mieleen, mutta toisaalta on aina hyvä tarkistaa että perusasiat on kunnossa. Pukeudu siististi ja tilanteenmukaisesti, huolehdi hyvillä smalltalk-taidoilla että keskustelu on leppoisaa, mutta tavoitteellista, muista käytöstavat ja tarpeeksi jämäkkä kädenpuristus. Suurelle osalle nämä asiat on peruskauraa, mutta yllättävän usein juuri perusasioissa mennään metsään. Esimerkiksi kerran avoimia työtehtäviä kysellessä aloitin kertoen, ettei nettisivuilla juuri nyt ole auki henkilön etsimää tehtävää. Tämän kuullessaan messukävijä kääntyi kannoillaan ja lähti sanaakaan sanomatta pois, vaikka puhuin yhä. Olisin jatkanut tarinaa ja kertonut miten meillä on viimekuukausina ollut auki henkilön etsimiä työtehtäviä ja milloin tämän perusteella arvelisin näiden tehtävien tulevan hakuun tulevaisuudessa - tätä kävijä ei kuitenkaan ikinä kuullut poistuessaan tilanteesta. Lisäksi hän herätti minussa kysymysmerkkejä sosiaalisista taidoista tai haastavissa asiakaspalvelutilanteissa pärjäämisestä (ja loppupeleissähän jokainen tehtävä sisältää jonkinlaista asiakaspalvelua). Olemalla asiallinen ja kohtelias, kiinnostunut ja mahdollisesti heittämällä pari tilanteeseen sopivaa vitsiä voit jäädä keskustelukumppanin mieleen hyvänä tyyppinä, vaikka keskustelun sisältö ei aina olisi maailmaamullistava.

CV mukaan - muista follow up

Viimeisenä vinkkinä suosittelisin päivittämään CV:n ennen messuja ja tulostamaan muutaman paperiversion tapahtumaan mukaan. Ansioluetteloa ei kannata tuputtaa jokaiselle rekrytoijalle, mutta se on hyvä pitää mukana varmuuden varalta. Alkuvaiheen opiskelijana voit kysyä rekrytoijalta olisiko tällä aikaa vilkaista paperia ja antaa CV-vinkkejä. Toisaalta jos osut kultasuoneen ja rekrytoija tajuaa että olet juuri heidän kiireaikataululla etsimänsä henkilö, saatat vetäistä CV:n laukusta, välttyä hakemuksen lähettämisestä ja käydä ensimmäisen työhaastattelukeskustelun jo itse tapahtumassa. Jos sinulla ei ole ansioluetteloa mukana ja rekrytoija antaa käyntikorttinsa pyytäen sinua lähettämään sen meilitse muista myös lähettää se. Yllättävän usein olen antanut kiinnostavalle henkilölle yhteystietoni ja pyytänyt palaamaan, mutten loppujen lopuksi olekaan kuullut henkilöstä enää ikinä. En tiedä onko kyseessä ollut se, ettei hakija olekaan oikeasti ollut kiinnostunut edustamastani yrityksestä tai tämä ei ole ymmärtänyt että olen aidosti tarkoittanut sanomaani ja sitä, että olen kiinnostunut juuri hänestä. Kohtelias meili, kiitos keskustelusta ja viimeistelty CV liitteenä ei ole ikinä negatiivinen näky sähköpostissa messujen jälkeen.

Meitä Academic Workin edustajia on mahdollista bongata kymmenistä eri tapahtumista vuoden aikana. Ständeiltä löydät useimmiten rekrytoinnin edustajia, jotka osaavat kertoa avoimista työtehtävistä, antaa vinkkejä hakemuksen tekemiseen tai CV:n päivitykseen. Toisinaan edustamassa on myös muuta porukkaamme myynnistä markkinointiin. Itse tulen osallistumaan ainakin Arena-messuille ja osaan kertoa parhaiten sisäisistä työllistymismahdollisuuksista Academic Workilla. Tule vetämään hihasta, katsotaan minkälaisia uramahdollisuuksia meillä olisi tarjota juuri sinulle!

Kirjoittaja Anna Alppinen on Academic Workin Talent Acquisition Manager.

Jaa kaverille