Muutosjohtajankin pitää uskaltaa olla niin rohkea, että mokaa joskus

helmi 2018 Työ ja Ura

Academic Workin viime vuodesta ei oikein voi puhua puhumatta kasvusta: noin 60 uutta työntekijää, 57% liikevaihdon kasvu, uuden toimiston avaaminen, uusi tytäryhtiö Academy.

Bild

Muutos on tuntunut luissa ja ytimissä myös henkilökohtaisella tasolla – laajentumisen myötä luovuin branch managerin ja toimiston arjen johtamisesta ja keskityin toimitusjohtajan rooliin. Monessa mielessä tämä on tarkoittanut oman työni keksimistä uudestaan. Kun työntekijämäärä siirtyy uudelle sataluvulle ja tavoitteet ovat vielä korkeammalla, minun pitää opetella olemaan läsnä ja tuomaan suuntaa joukolle, vaikkei jokaiseen enää voisikaan tutustua henkilökohtaisesti.

Kaikessa on kyse voittavan joukkueen rakentamisesta

Kasvun takana on tietenkin myös paljon työntekijöidemme arkeen vaikuttavia muutoksia. Siksi yksi minua eniten ilahduttanut kasvuluku onkin viime vuonna ollut työntekijöiden sitoutumisen lisääntyminen. Olennaista on, että muutos on yhteinen matka eikä ylhäältä päin saneltua. Sisäisissä rekrytoinneissamme myös etsitään erityisesti dynaamisia ja tavoitteellisia tyyppejä, jotka aidosti nauttivat muutoksesta.

Kasvua ei tehdä ilman rohkeita päätöksiä. Rohkeita päätöksiä ei uskalla tehdä, jos pelkää, että mokaa – siksi yksi tärkeimmistä tehtävistäni on ylläpitää kulttuuria, jossa jokaisella on oikeus tehdä virheitä. Tämä on yksi tärkeimmistä viesteistäni myös rinnallani aloittaneille ja aloittaville uusille johtoryhmäläisille: jos ei joskus epäonnistu, ei ehkä ole yrittänyt riittävän haastavia juttuja. En vielä tiedä, mitä virheitä tulen tekemään vuonna 2018, mutta voin jo luvata, että tulen ottamaan niistä opikseni.

Myös asiakkaamme ovat kasvumatkalla

Miksi teemme tätä kasvumatkaa näin intohimolla? Totta kai haluamme päästä tavoitteisiimme, mutta ennen kaikkea näyttää asiakkaillemme että we practice what we preach: palkkaamalla töihin nuoria, koulutettuja, kunnianhimoisia ja kasvunnälkäisiä tyyppejä ja johtamalla heitä hyvin kaikki on mahdollista.  


Kohti vuotta 2018 ja sen yli,
Academic Workin toimitusjohtaja Stefan Heinrichs

Tarvitseeko sinun yrityksesi nuoria ammattilaisia? Ota yhteyttä!

Jaa kaverille