Esimies - näin saat alaisestasi kaiken irti

touko 2018 Työ ja Ura

Monille on varmasti tuttua, miten lapsia kasvatetaan ja voi siten samaistua siihen, miten heitä ei kannata kasvattaa. Vaikka alaissuhde ja vanhemmuus ovatkin hyvin erilaisia asioita, oikeanlainen tuki ja aito välittäminen vievät molemmissa pitkälle. Senior Account Manager ja Sales Team Leader Marcin kertoo blogikirjoituksessaan, miten saa tuotua alaistensa parhaat puolet esille ja mikä auttoi häntä oivaltamaan tämän.

Bild

Olen sitä mieltä, että meiltä kaikilta löytyy jo tarvittavat tiedot ja taidot onnistuaksemme monessa asiassa, mutta monesti meitä rajoittaa se, ettemme vielä tajua miten hyviä oikeasti olemme ja miten voimme kehittyä vielä paremmaksi. Meidän täytyy ensiksi tunnistaa tämä, ja vasta sen jälkeen voimme kehittyä. Aina emme pysty tähän itse ja tueksi saatamme tarvita esimiehemme apua. 

Omia alaisia ja heidän saavutuksiaan on hyvä huomioida. Tärkeintä on kuitenkin muistaa antaa aikaa ja olla läsnä arjessa. Pienissäkin asioissa kannattaa keskittyä alaisen hyviin puoliin ja onnistumisien korostamiseen. Silloinkin, kun alaisen työssä jokin ei mene niin kuin sovittu, on esimiehen tärkeää pystyä asettumaan aidosti toisen asemaan.  

Tärkeimmät asiat, jotka olen esimiesurani aikana oppinut ovat oikeastaan hyvin yksinkertaiset. 

Anna alaisellesi aikaa

Osoita alaisellesi, että olet läsnä. Tee hänelle selväksi, että tehtäväsi on tukea hänen urakehitystään ja että sinuun voi ottaa yhteyttä koska tahansa. Ja vaikka et aina olekaan tavoitettavissa, niin hän kuitenkin tietää, että siellä on joku, joka voi auttaa ja jolle voi purkaa tuntemuksiaan. Pelkästään tämän tietäminen voi ehkäistä monia ongelmia. 

Kerro onnistumisesta 

Mitä jos kerran päivässä katsoisit alaistasi silmiin ja kertoisit hänelle, miten hyvin hän on onnistunut jossain asiassa? Tämä kohottaa työntekijän itsetuntoa, ja hänelle välittyy fiilis siitä, että hänen työnsä on merkityksellistä. Uskon myös, että työn tehokkuus kasvaa huomattavasti ja sehän on vain hyvä asia yrityksen kannalta. 

Minä uskon sinuun 

Mielestäni tärkein lause esimiehen uralla on "minä uskon sinuun". Minä uskon, että osaat sen. Minä uskon, että pärjäät. Minä uskon sinuun, koska olet jo monissa asioissa niin hyvä.  

Nämä kolme asiaa oivalsin jutellessani yhden alaiseni kanssa. Hän kertoi minulle, että hän pystyi kehittymään, onnistumaan, kasvamaan ja luottamaan itseensä enemmän, kun olin sanonut hänelle minä uskon sinuun niin monesti.  En usko, että on mitään palkitsevampaa, kuin nähdä tämän lauseen tehokkuus ja se, että toinenkin huomaa, että uskot häneen. Jos et usko tämän lauseen tehoon niin kokeilepa itse, vaikka jo tänään.  

Tämä käytännössä pieni asia on välillä arjessa vaikea muistaa. Uskon, että jokaisen uran alkuvaiheen ammattilaisia työllistävän esimiehen on kuitenkin syytä ymmärtää, miten paljon enemmän he voivat saada alaisistaan irti korostamalla luottamuksellisuuden ja hyväksymisen ilmapiiriä. 

Tekstin kirjoittaja Marcin Arcisz on yksi Academic Workin menestyksekkäimmistä myyjistä ja on toiminut myös myyjien esimiehenä vuodesta 2014 lähtien.  

Jaa kaverille