Ei kokemusta vastaavista tehtävistä - Näin tunnistat ja tuot esille osaamisesi

syys 2017 Työnhaku

Erityisesti nuorten työnhakijoiden keskuudessa huomaa usein, että oman osaamisen tunnistaminen ja erityisesti sen esille tuominen on todella haastavaa. Monella vastavalmistuneella on vielä ohut CV relevantin työkokemuksen osalta, mutta takataskusta löytyy useita vuosia esimerkiksi harrastus- ja vapaaehtoistoimintaa. Valitettavan usein näistä taidoista ei mainita hakemuksessa tai CV:ssä, vaan ne tulevat esille vasta haastattelun sivulauseessa. Kuinkakohan moni olisi voinut saada kutsun työhaastatteluun tuomalla omaa osaamistaan laajemmin esille? Miten sitten tunnistaa omaa osaamistaan ja miten siitä voisi kertoa?

Bild

Moni hakija laskee osaamiseksi vain koulussa ja työssä opitut taidot, ja unohtaa näiden ulkopuolella hankitun kokemuksen. Työpaikkailmoituksessa haetaan usein kliseisesti ”motivoitunutta ja hyvällä asenteella varustettua hakijaa”. Kumpi sitten vaatii enemmän motivaatiota ja aitoa kiinnostusta: työ, josta maksetaan palkkaa, vai vapaaehtoinen toimi, jota tehdään ”rakkaudesta lajiin”?

Konkretiaa esimerkeillä

”Olen ahkera, pitkäjänteinen ja otan mielelläni vastuuta” on lause, jonka olen itsekin kirjoittanut nuorena hakemukseeni.  Tämä ei kuitenkaan anna mitään konkreettista tietoa rekrytoijalle - ominaisuuksien listaamisen sijaan anna esimerkkejä siitä, mitä teit ja erityisesti mitä siitä opit. Esimerkiksi ”Olen toiminut jalkapallon juniorijoukkueiden apuvalmentajana 3 vuoden ajan, vastannut ottelutapahtumien järjestämisestä sekä osallistunut seuran hallituksen toimintaan junioritoiminnan kehittämiseksi” antaa kuvan reippaasta, pitkäjänteistä, oma-aloitteisesta ja vastuullisesta persoonasta. Vastaavasti projektiluontoisen tehtävän kohdalla kannattaa kertoa esimerkki projektista, jossa on ollut vetovastuussa. Muista kertoa omasta roolistasi ja onnistumisistasi, mutta myös haastavista kohdista ja miten niistä selvittiin.

Myös koulutuksesta ja työkokemuksesta kerrottaessa konkreettiset esimerkit auttavat ymmärtämään todellista osaamista. Saman tutkintonimikkeen koulutusohjelmissa on suuria eroja, joten voi olla hyvä avata omien opintojesi painopisteitä ja sinua kiinnostavia aihealueita. Esimerkiksi projektiluontoinen opiskelu, tiivis yritysyhteistyö tai suunnittelupuolen painottamien voivat olla arvokkaita tietoja rekrytoijalle.

Vastaavasti työelämässä tittelit eivät kerro juuri mitään työnkuvasta ja pelkkä titteleiden listaus voi johtaa väärinymmärryksiin. Kahden samalla nimikkeellä työskentelevän henkilön työnkuvassa ei välttämättä ole mitään yhteistä, joten valmistaudu kertomaan omasta roolistasi sekä vastuualueistasi. Toisaalta eri alan työkokemusta ei välttämättä osata ajatella relevanttina. Yhtenä hyvänä esimerkkinä vastaan on tullut varastotyöntekijän rooli, jota moni hakija on vähätellyt relevantista työkokemuksesta puhuessaan. Esimerkiksi keräilytyö vaatii äärimmäistä tarkkuutta tuotekoodien kanssa, järjestelmällisyyttä oikean tehokkuuden varmistamiseksi sekä stressinsietokykyä tiukkojen lähetysaikataulujen kestämiseksi. Asiasta enemmän kysyessä on saattanut käydä myös ilmi, että henkilö on toiminut vuoroesimiehenä 10 hengen tiimille.  

Kysy muiden mielipideitä

Omille vahvuuksilleen sekä heikkouksilleen sokeutuu erittäin helposti ja siksi esimerkiksi ystävä, koulukaveri tai joku muu ulkopuolinen henkilö voi analysoida persoonaasi huomattavasti paremmin. Älä siis pelkää kysyä toisen näkemystä sinusta, mutta valmistaudu kuulemaan myös asioita, jotka eivät ehkä niin miellytä. Nämä kommentit auttavat ymmärtämään, millaisena myös rekrytoija näkee sinut, ja mihin asioihin olisi hyvä kiinnittää huomiota. Omien kehityskohtien tunnistaminen sekä työstämien kertoo kypsästä ja itsensä hyvin tuntevasta persoonasta, joka uskaltaa myöntää myös virheensä. Erityisesti junior-positioihin ei haeta valmista pakkausta, vaan kehityskelpoista persoonaa, jolle rakentaa tarvittavaa osaamista.

Osaamista on monenlaista

Jokaiseen hakemukseen ei tarvitse eikä kannata listata kaikkia tietoja ja taitoja. Sen sijaan on tärkeää analysoida, mistä osaamisesta voisi olla hyötyä kyseisessä positiossa ja yrityksessä. Näitä ominaisuuksia löydät esimerkiksi työpaikkailmoituksesta ja tutustumalla yrityksen nettisivuihin.

Työtä hakiessa on hyvä pitää mielessä, että ei ole tarkoitus muuttaa omaa osaamistaan tai persoonaansa haettavan position mukaan. Kerro itsestäsi rehellisesti, vain siten voit löytää paikan, jossa sinua arvostetaan juuri sellaisena kuin olet.

Kirjoittaja on Academic Workin rekrtytoija Else Suutarinen.

Jaa kaverille