Miltä näyttää päivä Junior rekrytoijana?

touko 2018 Työ ja Ura

Mitä oikein tekee Junior Rekrytoija? Hyppää meillä roolissa työskentelevän Leenan matkaan ja seuraa, minkälaisia käänteitä hänen päivänsä sisältää!

Bild

Oma matkani Academic Workilla alkoi tammikuussa 2018. Kolmas vuoteni kauppatieteen opintojen parissa oli potkaistu käyntiin aiemmin syyskuussa ja hinku päästä oman alan töihin oli kova. Jo opintojeni alkumetreiltä asti minulle oli ollut selvää, että tulevaisuuteni olisi ihmisten, ei numeroiden parissa, vaikka kauppatieteilijä olenkin. HR alana oli kiehtonut kauan ja törmättyäni Academic Workin työpaikkailmoitukseen lähetin hakemukseni siltä istumalta. Ja tässä sitä nyt ollaan! 

Miltä sitten näyttää Junior Rekrytoijan työpäivä?    

Saavun toimistolle aamuyhdeksältä ja ilahdun näkemästäni: keittiön pöytä notkuu aamiaista! Nappaan munakasta ja smoothien mukaani ja suuntaan työpisteelleni. Aloitan työpäiväni aina käymällä läpi sähköpostin ja päivän to do-listan. To do–listan ja kalenterin mukaan päivä näyttää mukavan työntäyteiseltä. Sähköpostit luettuani otan läppärin kainaloon ja suuntaan työparini Emmin luo. Haemme Emmin kanssa kahvit mukaan aulasta ja vaihdamme kuulumiset aina yhtä aurinkoisten respatyttöjemme kanssa. Meille on auennut uusi haku ja käymme läpi, mitä asiakas hakijoilta toivoo. Tämän jälkeen lähdenkin jo kirjoittamaan työpaikkailmoitusta! 

Heitän kuulokkeet korvilleni ja alan kirjoittaa. Ilmoitusta laatiessa on tärkeää pitää mielessä asiakkaan toiveet; minkä alan ihmisiä haetaan, millä kokemustaustalla, entä tarvitaanko kielipäätä tai kenties timanttisia Excel-taitoja? Ilmoituksen kirjoitettuani julkaisen sen omilla sivuillamme ja ulkoisissa kanavissa. Ilmoituksen jaettuani onkin jo aika suunnata lounaalle kollegoiden kanssa. 

Lounaalla on aina yhtä ihanaa nähdä kollegoita. Päivät usein hujahtavat niin vauhdilla ohi, että on mukava hetki istua ja vaihtaa kuulumisia. Kollegani on juuri palannut laskureissulta Alpeilta ja keskustelu soljuu Alpeista ja after ski-tunnelmista oikeastaan kaikkeen maan ja taivaan väliltä. Pian jo kiitän kollegoita lounasseurasta, nappaan kupin kahvia mukaani ja kiiruhdan takaisin töiden pariin! 

Meille on edellisenä päivänä auennut uusi haku ja alankin heti käydä läpi saapuneita hakemuksia. Tällä kertaa hakukriteereinä ovat laaja kielitaito ja kaupallisen alan korkeakoulutus. Kenen CV:sta paljastuukaan etsimiämme kompetensseja? Hakemukset läpikäytyäni on aika ottaa puhelin kauniiseen käteen ja alkaa soittelemaan hakijoille. Meillä Academic Workilla on käytössä puhelinhaastattelu, jolla alustavasti kartoitetaan hakijan soveltuvuutta tehtävään. Soitettuani soveltuvimmat hakijat läpi, pohdin hakua hoitavan konsulttipäällikön kanssa, ketkä hakijoista kutsumme haastatteluun. Lopuksi kutsun valitut hakijat haastatteluun ja ilmoitan niille, jotka eivät tällä kertaa valitettavasti etene haussa. 

Päivä alkaa lähestyä loppuaan, mutta vielä on hetki tehokasta työaikaa jäljellä. Avaan tiimimailin ja käyn läpi hakijoiden lähettämiä sähköposteja. Vastaan hakijoiden kysymyksiin hakujen etenemisestä, työnkuvista, käytännön asioista ja oikeastaan kaikesta mahdollisesta työnhakuun liittyvästä! Pyrin aina reagoimaan hakijoiden sähköposteihin mahdollisimman nopeasti ja varmistamaan, että he saavat tarvitsemansa vastaukset. Puolen tunnin näpyttelyn jälkeen saapuneet-kansio on viimein tyhjä. Työpäivän päätteeksi teen vielä muutaman työtodistuksen konsulteille, jotka ovat jatkaneet meiltä uusien haasteiden pariin.

Kello lyö viisi. Sammutan läppärini ja suuntaan kohti Megazonea, tänään heitetään työporukalla vapaalle pelien ja yhteisen illallisen muodossa. Megazoneen kävellessä aurinko paistaa ja hymyilen aurinkolasieni takana.  

Another great day at work!  

Jaa kaverille