Rekrytointi

Miksi palkata nuori ammattilainen?

Hei työnantaja! Haluatko sinäkin työntekijöitä, jotka suhtautuvat työhönsä ennakkoluulottomasti, oppivat uutta nopeasti ja mutkattomasti ja joita ei tarvitse opettaa pois pinttyneistä rutiineista ja toimimattomista automaatioista?

Pystytkö houkuttelemaan nuoria ammattilaisia?

8 vuoden rekrytointikokemuksella suosittelen, että palkkaat uransa alkuvaiheen ammattilaisia. Olen saanut työskennellä satojen nuorten ammattilaisten kanssa, ja heiltä saatavaa proaktiivisuutta, energisyyttä ja omatoimisuutta ei pysty monistamaan.

Toisaalta nuorten ammattilaisten löytäminen ja houkutteleminen tuo haasteita, joihin ei aina ole helppoa vastata. Pärjäävätkö esimiehet, kun nuoret kysyvät tarkkasilmäisiä ja vilpittömiä kysymyksiä totutuista prosesseista? Kestääkö työpaikkasi kulttuuri lähemmän tarkastelun? Onnistutteko houkuttelemaan parhaat osaajat?

Jos se olisi helppoa, kaikki tekisivät sitä

Suoraan koulun penkiltä tuleva ammattilainen ei välttämättä hallitse kaikkia alalle spesifejä ohjelmistoja eikä juuri sinun yrityksesi prosesseja. Perehdyttämiseen onkin hyvä varata kunnolla aikaa: sen lisäksi että sen aikana opitaan käytännön työt, uusi työntekijä myös sitoutuu ja kokee tulleensa huomioiduksi.

Kokemattomampien tekijöiden rekrytoiminen vaatii myös eri tavalla silmää: potentiaalin kartoittaminen on hankalampaa kuin kysyä, mitä työntekijä jo osaa. Tärkein työvälineeni omassa työssäni onkin kyky tunnistaa juuri asiakkailleni sopivaa tulevaisuuden potentiaalia.

Oikea aika toimia on nyt!

Osaajapula ei ole tuntematon IT-alalla, mutta samaa koetaan monilla muillakin tekniikan aloilla. Monet tekniikan alan huippuasiakkaani ovatkin jo tajunneet sen, että oikea aika kiinnittää parhaat nuoret tekijät on juuri nyt – ehkä jo heidän opiskeluaikanaan - ja kasvattaa heistä huippuosaajia omiin tarpeisiinsa.

Myös esimerkiksi opinnäytetyöprojektien ohjaaminen voi olla yrityksille loistava mahdollisuus kasvattaa nuori ammattilainen osaksi työyhteisöä. Monet tekniikan alat tulevat kärsimään tulevina vuosina yhä pahemmasta osaajapulasta, eikä sitä hetkeä kannata jäädä odottamaan.

Tekstin kirjoittaja, tekniikan alan rekrytoija ja rekrytointitiimin esimies Jenny Almark on aloittanut rekrytointiuransa Tukholmassa vuonna 2009. Hän on yksi Academic Work Suomen menestyneimpiä rekrytoijia ja on kohdannut urallaan satoja nuoria ammattilaisia.

Jaa artikkeli