Tie menestyneeksi huippumyyjäksi - kohti suurempia voittoja tiimityöskentelyn avulla

touko 2018 Työ ja Ura

Academic Workilla Account Managerina ja Booking Coachina työskentelevä Farzad Sharifi ei tiennyt Academic Workista tai B2B-myynnin maailmasta tovi sitten vielä paljoa. Mielikuva myynnin alan urasta oli syntynyt pääosin kuluttajapuolen, kuten huonekaluliikkeiden myyjien työtehtävistä. Muutama vuosi sitten Farzad tapasi kuitenkin tulevan esimiehensä illanistujaisissa, ja juteltuaan hetken hänen kanssaan Farzadille tuli selväksi, että hän sopisi erinomaisesti Academic Workin energiseen ja tiiviiseen työyhteisöön. Hakemuksen jättäminen poikikin pian vakituisen työpaikan ja myöhemmin koko myyntiorganisaation vuoden tulokkaan tittelin.

Bild

“Nuorempana ajattelin aina, että minusta tulee toimistotyöntekijä. Aikaisempien työtehtävien kautta minulle tuli tunne, että haluan työn, joka vastaa liiketalouden koulutustani ja kehittää minua sekä ihmisenä että ammattilaisena. Olen ollut koko ikäni urheilu- ja joukkuelajipiireissä, josta kumpuaa jatkuva kilpaileminen ja voitontahto. Halusin työn, jossa voi oppia joka päivä jotain uutta. Tämä ajatus oli alkusysäys kohti myynnin ammattilaisuutta.”

Motivaatiota aidosta välittämisestä ja haasteiden ratkaisemisesta

Farzadin mukaan myynnissä kiehtoo monet erilaiset asiat, joista yhdeksi tärkeimmäksi nousee asiakkaiden haasteiden ratkaiseminen. Motivaatiota tuo etenkin ne tilanteet, joissa myyjä pystyy omalla ratkaisullaan todella auttamaan eri firmoja kasvamaan ja menestymään. Tähän lisättynä hyvä tulotaso sekä tiivis samanhenkinen työporukka vaarallisten tilanteiden maustamana luo aidon työmotivaation, joka palkitsee monin tavoin. Mikä sitten on parasta tiimityöskentelyssä juuri Academic Workin kaltaisessa vauhdikkaassa myyntiorganisaatiossa?

“Urheilutaustastani syntyy vankka kilpailuhenkisyys ja joukkuepelaaminen. Academic Workilla meitä mitataan usein ryhminä ja tiimit kilpailevat keskenään. Hyvä tiimihenki vaikuttaa siis melko suoraan tulokseen. Urheilusta tuttu voittaminen ja tiimityö yhdistyvätkin minulle luontevasti tässä ammatissa. Vaikka työ on välillä rankkaa, niin tiimini kanssa meininki on todella rento ja kaikki auttavat toisiaan. Työkavereilta saa apua ja sparrailua aina tarvittaessa. Täällä välitetään aidosti toisista vaikka aika olisi välillä kortilla. Tekemisessä on silti aina energiaa ja asennetta vaikka osaammekin olla keskenämme rennosti. Tämä näkyy positiivisesti meidän asiakkaille.”

Farzadille tiimi merkitsee eniten apua ja tukea

Vaikka myyjät tekevät työnsä tuloksen itsenäisesti, toisten auttaminen ja myötäeläminen tukee työssä jaksamista ja viihtyvyyttä. Farzadin mukaan kaikilla on jotain annettavaa toisille. Eri asioiden läpikäyntiä ja vinkkien jakamista tapahtuu viikoittain tiimien viikkopalavereissa ja toisiaan lähekkäin sijaitsevilla työpisteillä. Mitä tiimityöskentely on opettanut ja mitä siitä on jäänyt Academic Workilla Farzadille mieleen?

“Olen oppinut ymmärtämään erilaisia ihmisiä ja persoonallisuuksia. Olen huomannut, että kaikkien ei tule olla samasta muotista, vaan erilaisuus on rikkaus myös myyntityössä. Jokainen tuo omine vahvuuksineen erilaisia asioita pöydälle, jotka auttavat koko tiimiä. Esimerkiksi minun tiimissä on useampi uusi myyjä ja olemme hyvän tiimityöskentelyn avulla ylittäneet kaikki tulosodotukset, jotka meille annettiin. On ollut todella palkitsevaa nähdä sekä kokea tiimin menestyvän.”

Academic Workin yksi Suomen kovatasoisimmista myyntiorganisaatioista kaipaa kasvun myötä lisää uusia joukkuetovereita. Etsimmekin useampaa B2B-asiakkuuksista vastaavaa Account Manageria pääkaupunkiseudulle. Haluatko sinä osaksi tiimiä?

Nosta itsesi ja osaamisesi uudelle tasolle ja hae Account Manageriksi. Haku ja paikka parhaalle ovat nyt auki.

Jaa kaverille