Työ & ura

Uratarina: vuokratyön voimalla unelmaduuni markkinoinnin parissa

”En tiennyt, mitä odottaa ja silti yllätyin positiivisesti” -toteaa Tytti muistellessaan ensimmäisiä viikkoja uudessa työpaikassaan Nordic Premium Finlandilla. Kuinka Lahdessa viestintäsuunnittelijana työskennellyt uransa alkuvaiheen tradenomi päätyi pääkaupungin sykkeeseen tuoreeseen työpaikkaan? Vastaus löytyi vuokratyöstä – tämä on Tytin uratarina!

Haasteet työnhaussa pakottivat pois mukavuusalueelta

Määräaikainen työsopimus viestintäkonsulttina läheni päätöstään, minkä seurauksena alkoi internetin kahlaus uuden oman alan työn toivossa.

Halusin kuumeisesti löytää osa-aikatyön markkinoinnin parissa. Vaihtovuoteni Briteissä oli vahvistanut visioni siitä, että tulen työllistymään kansainväliseen yritykseen. Harmikseni moisia ei Lahdessa ollut tarjolla.

Tutusta ja turvallisesta kotikaupungista ei löytynyt markkinoinnin positioita, jotka olisivat vastanneet Tytin toivomuksia ja vaatimuksia. Niinpä hakukenttää oli laajennettava Lahdesta pääkaupunkiseudulle.

Vuokratyö mahdollisti unelmien työpaikan markkinoinnin parissa

Lopulta Tytillä tärppäsi. Academic Workin avointen työpaikkojen joukosta löytyi vuokratyöpaikka markkinointiassistentiksi Nordic Premium Finlandille.

Työnkuva vastasi kaikkia odotuksiani. Kyseessä oli vastuullinen rooli kansainvälisen yrityksen markkinoinnissa. Ravintolisäala ei sinänsä ollut tuttu, mutta koska hyvinvointi on kaikin puolin lähellä sydäntäni, olin valmis tekemään kaikkeni saadakseni työn!

Kyseessä oli vuoden vuokratoimeksianto, mikä tarkoitti, että Tytti työllistyisi Academic Workille ja työskentelisi konsulttina Nordic Premium Finlandille.

Vuokratoimeksianto ei vaikuttanut päätökseeni mitenkään. Vaikka ystäväni ovat tehneet vuokratöitä lähinnä kaupan kassoilla ja varastoissa, en ajatellut vuokratyöstä negatiivisesti.

Koira kainaloon ja kohti tuntematonta

Kun Academic Workin rekrytoija soitti ilouutisten kanssa, ei Tytin auttanut kuin hyppiä ilosta hetki ja ryhtyä etsimään asuntoa – muutto etelään oli edessä. Tytti nappasi pienen koiranpentunsa Jasun kainaloon, pakkasi tavarat autoon ja suuntasi kohti pääkaupunkiseutua.

Olen iloinen, että uskalsin muuttaa pääkaupunkiseudulle. Uusi työ auttoi minua vakiintumaan ja antoi uuden suunnan elämälle.

Uudessa elämäntilanteessa auttoi Academic Workin tarjoama tuki.

Kaikki sujui tosi hyvin Academic Workin kanssa. Oikeastaan jopa yllätyin, kuinka nopeasti kysymyksiini vastattiin. Ihan kuin minulla olisi ollut ikioma kontaktihenkilö siellä koko prosessin ajan!

Vakinaistaminen kruunasi vuoden mittaisen vuokratyösuhteen

Vuoden mittaisen konsulttisopimuksen päätteeksi Tytti rekrytoitiin Nordic Premium Finlandille, jossa hän saa jatkaa loistamistaan.

Viihdyn loistavasti! Kasvavan yrityksen kyydissä pääsen itsekin kasvamaan. Maanantait eivät masenna, mikä on mahtavaa!

Tytti sai alusta alkaen vastuuta ja vapautta, mikä lisäsi motivaatiota työtä kohtaan ja auttoi häntä kehittymään tulevaisuuden markkinointistaraksi.

Minulle annettiin vapautta tehdä asioita omatoimisesti ja kollegani luottivat siihen, että osaan. Alusta asti ajatuksiani kuunneltiin ihan kuin olisin ollut tiimissä jo kauemmin!

Tytti on markkinointiassistentin saappaissa saanut olla monessa mukana ja kehittää osaamistaan hurjin harppauksin.

Olen oppinut vaikka ja mitä. Työssäni hoidan printtiä ja mainosmateriaaleja, otan tuote- ja somekuvia, päivitän ja koordinoin sometilejämme, sekä olen tapahtumissa mukana. Ihanaa, kun olen päässyt kokeilemaan uutta ja oppinut valtavasti, taitto-ohjelmien käytöstä lähtien!

Vuokratyö ei ole vähempiarvoista työtä

Kuten monista muistakin pesteistä, myös markkinoinnin paikoista käydään kovaa kilpailua nuorten ammattilaisten kesken.

Yritykset tuntuvat etsivän vastavalmistuneita viiden vuoden kokemuksella, mikä ei ainakaan helpota työnhakua.

Vuokratyö voi herättää monenlaisia ajatuksia, mutta Tytti haluaa korostaa vuokratyön olevan ihan oikeaa ja yhtä arvostettavaa työtä, kuin mikä tahansa muukin.

Kyllä ehdottomasti suosittelen vuokratyötä kaikille – ainakin Academic Workin kautta! Sain jalkani oven väliin AW:n avulla ja uskon, että urani lähtee tämän seurauksena käyntiin ihan eri tavalla.

Ota ensiaskel kohti unelmauraasi!

Tutustu avoimiin duuneihin.
Jaa artikkeli