Työ & ura

Uskalla kokeilla jotain uutta! Rakenna urasta rohkeasti itsesi näköinen.

Istut paikallasi miettien "elämästäni puuttuu jotakin" ja haaveillen uusista haasteista ja muutoksesta. Kuulostaako tutulta? Tutkailet työpaikkasi organisaatiokaaviota, eikä ylöspäin meneminen tunnu oikealta.

Aina ei tarvitse tai edes kannata suunnata ylöspäin. Joskus unelmatyö löytyy sivusuunnasta eikä portaita ylöspäin kiipeämällä. Katso siis rohkeasti ympärillesi, tutki erilaisia työtehtäviä, yrityksiä ja muita työnantajia sekä uusia toimialoja. Saatat yllättyä!

Huolettaako sinua, ettei sivuttainen liike vie sinua urallasi eteenpäin? Huoli voi olla turha.

Vanha sanontankin sen tietää: onni suosii rohkeaa. Monesti sivusuuntainen liike on juuri sitä, mikä vie uraasi eteenpäin. Hankkimalla kokemusta eri aloilta saat uudenlaista näkökulmaa, opit ymmärtämään moninaisempia liiketoimintaympäristöjä sekä kerrytät arvokkaita taitoja. Nämä ominaisuudet ovat korvaamattomia, kun myöhemmin haet uusiin tehtäviin - erityisesti, jos silloin halua siirtyä organisaatiossa ylöspäin esihenkilövastuuseen tai johtoryhmään.

Meikkitaiteilijasta Digital Concept Manageriksi

Fredrika Edler aloitti työelämänsä meikkitaitelijana - lapsuuden unelma-ammatissaan. Hän menestyi valitsemallaan uralla, mutta eräänä päivänä hänelle tarjoutui mahdollisuus kokeilla siipiään toisella unelma-alalla: musiikkibisneksessä. Viiden vuoden ajan Fredrika panosti artistiuteen, ja vaikkei isoa läpimurtoa koskaan tapahtunut, ei hän ole koskaan katunut päätöstään seurata unelmaansa.

Elämä on liian lyhyt siihen, että jättäisi tarttumatta unelmien toteutumisen mahdollisuuteen. Minulle vapaus on sitä, että annan itselleni mahdollisuuden tehdä töitä intohimoni parissa.

Lue koko Fredrikan tarina täältä (ruotsiksi)

Tämä rohkea ja kunnianhimoinen lähestymistapa elämään ja uraan on vienyt Fredrikan kohti uusia ja mielenkiintoisia uramahdollisuuksia: ensin meikkitaiteilijasta muusikoksi, sitten verkkokauppayrittäjästä Digital Concept Manageriksi. Fredrika ei ole koskaan antanut pelon estää häntä kokeilemasta jotakin uutta. Ulkopuoliselle hänen urapolkunsa saattaa näyttää poukkoilevalta, mutta todellisuudessa jokainen työ ja uravalinta on ollut tärkeä ja tarjonnut relevanttia uutta osaamista, jota hyödyntää seuraavassa työssä.

Oletko valmis kokeilemaan?

Me Academic Workilla uskomme kuninanhimon voimaan. Olemme yli 20 vuoden ajan auttaneet uran alkuvaiheen osaajia rakentamaan omaa ainutlaatuista urapolkuaan. Lukuisien monipuolisten työmahdollisuuksien lisäksi tarjoamme sisaryrityksemme AW Academyn kautta erilaisia koulutusohjelmia uranvaihtajille. Me haluamme auttaa sinua ottamaan seuraavan askeleen työurallasi. We make people grow.

Rekisteröidy Academic Workin työnhakijaksi & katso mihin tiesi voikaan viedä!
Jaa artikkeli