Uratarina: Luistimet vaihtuivat autonavaimiin

helmi 2017 Työ ja Ura

Dan Wicklund, 23, sirklasi Bilian palkkalistoille jääkiekkokaukalosta. Kiinnostus autoalaa kohtaan ja jääkiekon juniorivuosien päättyminen innostivat Wicklundin tarttumaan Bilian “pelipaitaan” kaverin vinkattua avoimesta paikasta.

Bild

Dan Wicklund, 23, sirklasi Bilian palkkalistoille jääkiekkokaukalosta. Kiinnostus autoalaa kohtaan ja jääkiekon juniorivuosien päättyminen innostivat Wicklundin tarttumaan Bilian “pelipaitaan” kaverin vinkattua avoimesta paikasta.

Millainen on automyyjän tyypillinen työpäivä? 

Tyypillinen työpäivä Wicklundille tarkoittaa menojen aikatauluttamista, autojen luovutuksia, varsinaista kaupantekoa ja paperien pyörittelyä. Myynnit tulevat sekä liikkeeseen kävelleiltä asiakkailta että itse hankituilta kontakteilta. Kauppaan itse tulleiden asiakkaiden ja Wicklundin hankkimien asiakkuuksien suhde on suurin piirtein tasavertainen.

- Nykyisiin asiakkaisiin tulee olla aina aktiivisesti yhteydessä tai hankkia uusia asiakkuuksia. Myyntikin on kontaktilaji.

Uusia asiakkaita haetaan sekä päättyvien leasing-sopimusten listalta että huollon puolelta. Päättyvien leasing-autojen kohdalla tavoitteena on saada asiakkaalle uusi Volvo uudella leasing-sopimuksella. Seuraavalle vuodelle Wicklundin tavoitteena on yksinkertaisesti taklata edellisvuosi.

- Pitäisi aina pystyä parantamaan aikaisempaa vuotta – määrällisesti enemmän autoja. Aina askel eteenpäin. 


Parasta työssä ovat asiakkaat

Työssään Wicklund nauttii eniten sen vaihtelevuudesta ja siitä, että hän saa olla ihmisten kanssa tekemisissä. Asiakaskohtaamiset ovat aina erilaisia.

- Joka päivä on aina vähän erilainen, ei tarvitse tehdä samaa juttua joka päivä. Eikä tarvitse istua koko päivää jossain kellarikomerossa pyörittelemässä papereita, vaan näkee aina uusia ihmisiä ja pääsee vaikuttamaan ostopäätöksiin kasvokkain, Wicklund kuvailee.

Parhaaksi muistokseen työssään Wicklund kertoo tarinan nuoresta pariskunnasta. Pariskunta osti Wicklundilta uuden auton, ja pariskunta oli hänen toimintaansa niin tyytyväisiä, että he lähettivät Wicklundin työskentelystä kehukirjeen. Pariskunta oli myös suositellut Wicklundia miehen äidille, joka päätyi myös ostamaan Wicklundilta auton. Miehen äiti tuli Turusta asti asioimaan juuri Wicklundin kanssa. Koko juttu lähti yhdestä onnistuneesta huollonpuolen puhelusta.

Täällä työntekijöitä ei jätetä yksin

Bilian vahvuuksiin kuuluu esimerkiksi se, että autoalan osaajat saavat perehtyä yhteen merkkiin ja olla sen asiantuntijoita. Lisäksi Bilialla on käynnissä Volvon maahantuojan ohjeiden mukainen muutos liikkeiden ulkonäössä. Kaikki tulee olemaan modernia ja loppuun asti kaavailtua, jotta Bilialla olisi mahdollisimman helppo ja hyvä asioida – tyylikkäissä tiloissa. Paitsi asiakkaille, Bilia on myös työntekijöille hyvä paikka olla - autoalan osaajille annetaan hyvät eväät menestyä. Wicklund pitää Biliaa erityisen hyvänä paikkana aloittaa oma ura autoalalla. Varsinkin esimiehiltä saatu tuki on ollut tärkeää.

- En osaa muihin työnantajiin verrata, mutta mun kokemuksen mukaan täällä on hyvä työilmapiiri. Työntekijöitä ei jätetä yksin, niin että iskettäisiin läppäri eteen ja toivotettaisiin tsemppiä, Wicklund kiittelee. Kyllä työantajan tuella on ollut suuri merkitys mun uran alkuun. Ei koskaan tarvinnut kokea olevansa yksin. Apu on aina ollut lähellä.

Jaa kaverille