Uratarina: projektityöstä konsulttiyritykseen

joulu 2016 Työ ja Ura

"Palkitsevinta tässä vuodessa on ehdottomasti ollut hypätä kylmään veteen alalle, joka ei ole omani, ja oppia tekemällä. Parasta on päästä päivittäin hyödyntämään analyyttisyyttäni ongelmiin, joihin ei ole valmiita vastauksia, ja päästä olemaan osa kehitystä, joka vaikuttaa siihen, miten asiakastietoa käsitellään koko organisaatiossa." Lue Sofian koko uratarina täältä.

Bild

Sofia on 22-vuotias neljännen vuoden kauppatieteiden opiskelija pääaineenaan strategia. Tällä hetkellä Sofia työskentelee asiakasydintietoon erikoistuneena projektityöntekijänä Veholla.

Projektityöntekijästä konsulttiyritykseen 

Palasin Kanadasta joulukuussa 2015 tehtyäni sivuaineopintoni Montrealissa ja etsin töitä seuraavaksi kevääksi. Olin aloittanut työnhaun jo aikaisemmin syksyllä, mutta ennen Suomeen paluuta mikään ei vielä ollut tärpännyt. Tammikuussa kuitenkin bongasin Academic Workin sivuilta ilmoituksen Veholle kahdeksi kuukaudeksi haettavasta Master Datan projektityöntekijästä ja päätin tarttua tilaisuuteen, sillä tietotekniikka on kauppatieteiden ohella kiinnostanut minua jo pitkään. Muutaman viikon kestäneen rekrytointiprosessin jälkeen sainkin jo tietää aloittavani alle viikon sisällä työt Vehon pääkonttorilla Vantaalla. Nyt kahden kuukauden alkuperäinen sopimus on venynyt lähes vuoden kestäneeksi työsuhteeksi, josta olen jo tullut suorahaetuksi ensimmäiseen vakituiseen työpaikkaani saman alan konsultointiyrityksessä, jossa aloitan helmikuussa 2017. Kokemus on ollut siis sanoinkuvaamattoman arvokasta!

Rohkeus pyytää ja ottaa vastuuta ajoi eteenpäin

Työnkuvani on laajentunut valtavasti siitä, kun ensimmäisen kerran astuin IT-osastolle. Rohkeus pyytää ja ottaa vastuuta sekä loputon kiinnostus oppia uutta ovat olleet avaintekijöitä oman työtontin kasvussa. Pääasiallisena työnäni on huolehtia asiakastiedon laadun parantamisesta ja säilyttämisestä hyödyntämällä toiminnanohjausjärjestelmien ohella erilaista analytiikkaa ja päättelyä. Tämän lisäksi olen mm. ollut vastuussa uuden digitaalisen palvelun asiakasdataan liittyviin kyselyihin vastaamisesta, avustanut datan ja järjestelmien testauksessa, valvonut datan laatua ja ollut mukana rekrytoimassa projektiin uutta työntekijää. Teen paljon monimutkaista, tarkkuutta ja systeemiajattelua vaativaa työtä, josta palkintona on kerta toisensa jälkeen oivalluksia asioista, joiden kanssa en koskaan edes kuvitellut työskenteleväni.

Uuden oppiminen ja työn merkityksellisyys motivoi

Palkitsevinta tässä vuodessa on ehdottomasti ollut hypätä kylmään veteen alalle, joka ei ole omani, ja oppia tekemällä. Parasta on päästä päivittäin hyödyntämään analyyttisyyttäni ongelmiin, joihin ei ole valmiita vastauksia, ja päästä olemaan osa kehitystä, joka vaikuttaa siihen, miten asiakastietoa käsitellään koko organisaatiossa.

Työ Veholla Master Datan parissa on avannut itselleni kokonaan uuden alan ja urapolun, jolla jatkaa opintojeni ohessa ja jälkeen. Haluankin kiittää Academic Workiä, konsulttipäällikköäni ja Vehoa tilaisuudesta ja toivoa, että jokainen työnhakija uskaltaa rohkeasti ja avoimin mielin kokeilla jotain uutta – koskaan ei tiedä, mistä se oma juttu lopulta löytyy!

Sofia Westerlund

Jaa kaverille