Voisiko rekrytointi olla sinun urasi?

tammi 2017 Työ ja Ura

Voisiko rekrytointi olla sinun urasi? Meillä Academic Workilla on rekrytoijia mitä erilaisimmista taustoista, mutta heitä kaikkia yhdistää halu kehittyä ja kunnianhimo. Kaksi rekrytointipäällikköämme, Tomi ja Micke, jakoivat tarinansa siitä, miten he ovat päätyneet Academic Workille ja mistä he saavat draivia jokapäiväiseen työskentelyynsä.

Bild

Voisiko rekryointi olla sinun juttusi?

”En tiedä, mitä haluan tehdä isona”, on usein kuultu lausahdus monien opiskelijoiden, ja miksei kokeneempienkin, suusta. Opintojen jälkeiset vaihtoehdot tuntuvat olevat loputtomat ja uran valitseminen tuntuu usein mahdottomalta. Oletko koskaan harkinnut rekrytointia? Meillä Academic Workilla on rekrytoijia mitä erilaisimmista taustoista, mutta heitä kaikkia yhdistää halu kehittyä ja kunnianhimo. Kaksi rekrytointipäällikköämme, Tomi ja Micke, jakoivat tarinansa siitä, miten he ovat päätyneet Academic Workille ja mistä he saavat draivia jokapäiväiseen työskentelyynsä. Voisiko rekrytointi olla sinunkin juttusi?

Ensimmäisenä tarinansa kertoo IT-rekrytoijana ja tiimiesimiehenä toimiva Tomi, joka on omien sanojensa mukaan ollut pitkän linjan kauppatieteiden opiskelija ja humuiluaktiivi. Opiskelujen ohella on hän kesäisin toiminut niin duunarina kuin puhelinmyyjänäkin. Hän olikin päivän mittausjaksolla Suomen paras myyjä ja päätti lopettaa siellä missä kuuluukin -huipulla.

KTM:stä IT-rekrytoijaksi 

Vuonna 2012 Tomi valmistui KTM:ksi Tampereen yliopistosta ja pian valmistumisensa jälkeen joutui hän muuttamaan silloisen tyttöystävänsä, nykyisen vaimonsa perässä Tampereelta Helsinkiin. Useamman kuukauden työnhakurupeaman päätti kuitenkin hänen elämänsä paras puhelu – hän oli saanut paikan Academic Workilta.Tomi aloitti Academic Workilla syyskuussa 2013 rekrytoijan tittelillä. Hän sanoo viehättyvänsä erilaisista haasteista ja kuvailee itseään uteliaaksi sekä tiedonjanoiseksi kaveriksi, josta syystä IT-rekrytoinnit vetivätkin häntä heti alkuun puoleensa. Hän erikoistui varhain IT-rekrytointiin ja on samalla polulla edelleen. Huolimatta asiantuntijatehtävästään Tomi haluaa korostaa olevansa kuitenkin kaukana arkkityypin tutkijasta ja hakevansa paljon fiilistä muista ihmisistä, kuten kollegoista ja asiakkaista. Rekrytoinnissa hän pääsee yhdistämään nämä molemmat puolet, eikä hänestä saisi omien sanojensa mukaan stereotyyppistä "paperiapyörittävää, prosessiarakastavaa, muutostavihaavaa HR-kalkkunaa kirveelläkään.”

Kunnianhimo ja asiakkaiden palaute ajavat eteenpäin

Suurimpana saavutuksenaan Tomi pitää hetkeä, jolloin hänen keskisuuren IT-asiakkaansa totesi juhannuslounaan humussa, että ilman hänen panostaan ei firma olisi voinut kasvaa yhtä kovaa vauhtia, kuin mitä he ko. vuonna kasvoivat. Academic Workista Tomilla oli vahva mielikuva nuorekkaana, dynaamisena ja kilpailuhenkisenä yrityksenä. Kaikki nämä asiat vetosivat häneen hänen hakiessaan meille töihin. Tulevaisuudessa Tomi toivoo kuitenkin johtavansa suurempaa tulosyksikköä ja kasvavansa johtajana arvostetuksi osaajaksi. Sen jälkeen suunnitelmana on perustaa oma pienpanimo ja makkaratehdas ja nauttia sen antimia perheen parissa.

Kullttuuri ja asenteet kohtasivat

Academic Workilla miltei vuosi sitten aloittanut rekrytoijamme Micke on taas löytänyt tiensä rekrytointialalle pidemmän kaavan kautta; hän on aloittanut uransa pankkialalla, josta hän siirtyi HR-tehtäviin. Micken suonissa virtaava veri veti häntä kuitenkin kehitystyön kautta rekrytoinnin pariin ulkomaille, josta hän siirtyi Academic Workille töihin ja löysi oman paikkansa rekrytoinnin parista. Micke haki Academic Workille, koska koki organisaation asenteiden ja ajatusmaailmojen kohtaavan omiensa kanssa. Hänen mukaansa Academic Workilla tehdään asioita vähän eri tavalla ja organisaatio on rakennettu siten, että sinä rekrytoijana voit keskittyä tärkeimpään, eli ihmisiin. Työtehtävät on jaettu selkeästi; myyjät myyvät ja rekrytoijat rekrytoivat. Myynnillinen työote on tosin tarpeen myös rekrytoijan tehtävässä.   

Rekrytoijan työnkuvaan kuuluu asiakkaitten konsultoiti heidän resursointitarpeissaan. Käytännössä tämä tarkoittaa oikeiden henkilöiden etsimistä tärkeisiin tehtäviin. Toimeksiannot ovat monipuolisia ja voivat vaihdella ohjelmistokehittäjistä it-konsultteihin sekä markkinointiassistenteista business controllereihin. Rekrytoijien vastuulla on koko rekrytointipaletin hoitaminen alusta loppuun asti.

Työn ohella parasta on kollegat

Molemmat rekrytoijamme, Micke ja Tomi, kokevat, että parasta heidän työssään (rekrytoinnin) sankareina on ehdottomasti samanhenkiset ja mahtavat kollegat. Töihin on aidosti mukava tulla joka aamu ja työpäivä pitää sisällään tilanteita, jotka pitävät heidät mukavasti varpaillaan. Tomin mukaan Academic Workilla ei mikromanageerata, vaan luottamus on 110% ylhäältä, alhaalta ja sivuilta. Micke taas korostaa innostavan yhteishengen lisäksi sitä, että jokaisen henkilökohtaista kehittymistä tuetaan ja siihen panostetaan. Haasteena taas on ajanhallinta sekä priorisointi, jotta hommat saataisiin maaliin. Liikkuvia palikoita on paljon ja ne tapaavat olla kovia liikkumaan.

Mikäli Tomin ja Micken tarinat saivat sinut kiinnostumaan ja näet itsesi työskentelemässä rekrytoinnin parissa, meillä on tällä hetkellä useita paikkoja avoinna rekrytointipuolelle. Lue lisää ja hae täältä: https://www.academicwork.fi/tyopaikat/sisaiset-tyopaikat?t=278.

 

Jaa kaverille