PÖYRY TUO ASIANTUNTIJATYÖTÄ TAKAISIN SUOMEEN

Suurin suomalaisessa omistuksessa oleva suunnittelu- ja konsultointiyhtiö Pöyry päätti siirtää taloushallinnon palvelukeskuksensa Puolasta takaisin Suomeen. Academic Workin tuella ja panoksella tullaan löytämään yli 30 asiantuntijaa vastuullisiin tehtäviin.

REKRYTOINTIRATKAISUMME

Academic Work ja Pöyry starttisivat yhteisen rekrytointiprosessin keväällä 2017. Rekrytointi tapahtuu kahdessa vaiheessa, jossa ensin rekrytoidaan tiimien esimiehet ja sen jälkeen tiimin muu henkilöstö. Tavoitteeksi asetettiin ottaa kaikki taloushallinnon toiminnot talon sisälle viimeistään joulukuussa. Huolellinen suunnittelu ja valmistelu takaa, että monivaiheinen rekrytointiprojekti työntekijöiden houkuttelu-, haastattelu- ja sitouttamisvaiheineen onnistutaan toteuttamaan verraten nopeassa aikataulussa.  

TYÖNANTAJAMARKKINOINTI

Pöyrylle on tärkeää ylläpitää positiivista työnantajakuvaansa, jota on rakennettu ja hiottu systemaattisesti vuosikymmenten ajan. Koska rekrytointi on yhä enemmän markkinointia halutun hakijaryhmän tavoittamiseksi ja mielenkiinnon herättämiseksi, päätti Pöyry panostaa myös erikseen rekrytointimarkkinointikonseptin ja -kampanjan toteutukseen.

"Mielenkiintoisten työtehtävien lisäksi halusimme tarjota potentiaalisille hakijoille myös ideologiaamme ja arvoihimme nojaavaa sisältöä kanavissa, joissa työnhakijat viettävät aikaansa, käytännössä sosiaalisessa mediassa. Yrityskulttuurin lisäksi markkinoitiin myös ura- ja kehitysmahdollisuuksia kansainvälisessä yhtiössä. Itsensä kehittäminen ja monipuoliset mahdollisuudet kiehtovat nuoria ammattilaisia.  Panostimme kampanjassa etenkin Facebookiin, LinkedIniin ja Twitteriin, minkä lisäksi onnistuimme pr-työssä ja medialäpimenoissa yli kaikkien odotustemme", kertoo Academic Workin Project Planner Erika Allekotte.

SYSTEMAATTINEN YHTEISTYÖ JA TÄYDELLINEN AJOITUS

"Meillä on pitkä yhteinen historia ja erittäin hyvät kokemukset yhteistyöstä Academic Workin kanssa. Uuden palvelukeskuksen rakentaminen ja henkilöstön palkkaaminen ei ole Pöyryn jokapäiväistä bisnestä, joten tarvitsimme siihen tukea. Academic Work tarjosi meille arvostamaamme proaktiivista näkemystä siihen, miten prosessia kannattaa lähteä viemään eteenpäin", kertoo konsernin talousjohtaja Juuso Pajunen rekrytointiprosessista.

Lähes 60 toimintavuoden aikana Pöyry on nähnyt Suomen yli pyyhkäisseen rakennemuutoksen ja sen vaikutukset.

"Keskustelimme asiakkaan kanssa paljon siitä, kuinka Pöyryllä koettiin erittäin tärkeäksi tuoda esiin suomalaisen toimivan yhteiskunnan ja oikeudenmukaisen sosiaalisen järjestelmän etuja. Rekrytointikampanjassa haluttiin kertoa, että Suomi on hyvä maa elää ja yrittää ja tämän vuoksi myös Pöyry on valinnut Suomeen keskittämisen taloushallinnon palvelukeskuksensa kanssa. Oli hienoa päästä toteuttamaan hr-ratkaisu, jossa palvelut tuodaan kotiin ja työllistetään kymmeniä nuoria ammattilaisia Suomessa", toteaa Pöyryn asiakkuudesta vastaava Account Manager Marcin Arcisz.

"TYÖVOIMAKUSTANNUKSET SUOMESSA JÄRKEVÄLLÄ TASOLLA”

Pöyry valitsi taloushallinnon palvelukeskuksen sijoituspaikaksi Suomen useastakin eri syystä. Palvelun ulkoistusta ei haluttu enää jatkaa, koska palveluiden tuottaminen itse lisää tarvittavaa joustavuutta. Lisäksi olemassa olevat rakenteet, tunnettuus Suomessa ja tuttu toimintaympäristö katsottiin isoiksi vahvuuksiksi päätöstä tehtäessä.

"Keskustelimme asiakkaamme kanssa paljon siitä, kuinka Suomi on järkevän hintainen maa myös työvoimakustannuksiltaan. Kun tarkastellaan suomalaisen asiantuntijaosaamisen hintatasoa, se saattaa vaikuttaa näennäisesti korkealta, vaikka todellisuudessa se ei sitä ole. Pöyryn kanssa on miellyttävä tehdä yhteistyöstä, koska heillä onkirkkaana mielessä suomalaisen asiantuntijaosaamisen edut ja hyödyt. Yhteistyö on ollut mutkatonta ja avointa ja onnistuimme talenttien löytämisessä erinomaisesti", Arcisz kiteyttää.

Pöyry on ollut pitkään mukana suomalaisen osaamisen ja yhteiskunnan rakentamisessa. Seuraavan sadan vuoden suunnitelma on selkeä: Pöyry haluaa olla edelleen mukana tukemassa innovaatioita, koulutusta ja kehitystä.

"Haluamme jatkossakin huolehtia suomalaisen osaamisen kehittymisestä. Seuraavan sadan vuoden aikana täytyy pitää huoli siitä, mitä olemme hienon historiamme aikana onnistuneet tänne luomaan", Pajunen ja Arcisz kiteyttävät.


LISÄTIEDOT:

 

Academic Work

Marcin Arcisz, Senior Account Manager, Team Manager

marcin.arzisc@academicwork.fi

+358 50 44 79 685

 

Jaa