My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Emma King.jpg
Alumnitarinat

“Loistava yhdistelmä käsityömäistä rakentamista ja suurten kokonaisuuksien hahmottamista” – Alanvaihtaja Emma tuntee IT-alan omakseen

Inspiroidu Emman uratarinasta!

Kykyä heittäytyä rohkeasti uusiin haastaviin tilanteisiin, kärsivällisyyttä ja ongelmanratkaisutaitoja – näistä ominaisuuksista on usein hyötyä kun hakeutuu IT-alalle.

“Tällä alalla sisäinen kolmevuotiaani pääsee joka päivä kysymään miksi? – ja löytämään uusia ratkaisuja tähän polttavaan kysymykseen,” kertoo Academic Work Academysta valmistunut, ongelmanratkaisusta motivoitunut Software Engineer Emma King.

Jos ongelmanratkaisun lisäksi sisäistä motivaatiokäyrää nostaa tekniset laitteet, kuten ilmavoimien koulutuskoneet, raskaat kaivoskoneet tai sähköajoneuvojen pikalataukseen liittyvät ohjelmistot, niin jatka lukemista. Alanvaihto IT-alalle on mahdollista 12 viikon intensiivikoulutuksella, josta valmistuvaa voi odottaa esimerkiksi C++ -ohjelmistokehittäjän työ.

Annetaan kuitenkin Emman jakaa ensin uratarinansa ja kertoa miltä vaihto IT-alalle tuntui Academic Work Academyn 12 viikon kiihdytyskaistan kautta.

Hyppy IT-alalle ilman vuosia kestävää koulutusta

Kolme vuotta vanhempainvapaalla ollut Emma oli juuri palaamassa opintojensa pariin Helsingin yliopistolle, kun vastaan tuli Academic Work Academyn mainos Instagramissa. Tietojenkäsittelytiedettä sivuaineena opiskelleella Emmalla oli jo ennestään kova palo päästä takaisin työelämään ja nimenomaan IT-alalle.

“Oli kutkuttava mahdollisuus hypätä töihin toivomalleni alalle ja vielä ilman vuosia kestävää koulutusta.”

Emma laittoi lopulta kaiken peliin, panosti valtavasti hakuprosessiin ja tuli lopulta valituksi mukaan koulutukseen monen hakijan joukosta.

“Academyyn pääseminen oli ihan jättipotti. Pitkän vanhempainvapaan jälkeen paluu opiskelemaan vuosiksi olisi ollut mahdoton yhtälö,” Emma jatkaa.

IT-alalla Emmaa kiehtoi erityisesti pilvipalvelut niiden monipuolisuuden ja jatkuvan kehityksen vuoksi, ja nykyisin hänen työpäivänsä kuluvatkin pilvialustojen parissa.

“Pilvialustoilla voin olla sekä koodari että IT-arkkitehti samanaikaisesti. Mielestäni ala sopii luonteelleni, sillä olen loputtoman utelias ja innostun herkästi uusista asioista.”

Emma on pohdinnoissaan asian ytimessä, sillä juuri tätä IT-alalla työskentely on – ainutkertainen mahdollisuus päästä mukaan seuraamaan alan uusinta teknologista kehitystä ja opettelemaan jatkuvasti uutta.

IT-alalle vaihtava hyötyy entisen alansa opeista

Emman mukaan 12 viikon opintojakso oli intensiivinen puristus vaikkakin erittäin hyvin järjestetty. Vasta valmistumisen jälkeen työelämässä hän on huomannut, miten valtavan paljon oppia todellisuudessa kertyi lyhyessä ajassa.

“Opiskelu oli kokopäiväistä ja usein vielä iltaisinkin aivoissa humisi kaiken uuden opin painosta,” Emma naurahtaa.

Kaiken intensiivisyyden keskellä kurssikavereista, tulevista kollegoista, hitsautuu tiivis ja yhtä köyttä vetävä porukka, joka on tukena ja valmiina auttamaan. Emma kertoo pitävänsä edelleen kurssikavereidensa kanssa yhteisiä kahvihetkiä – tapa on jäänyt elämään koulutuksen ajalta.

“Kurssimme porukalla oli keskenään aivan erilaiset taustat. Oli nuorempia, vähän vanhempia ja kaikilta mahdollisilta eri aloilta. Koulutuksen myötä huomasi konkreettisesti, että aiempi kokemus joltakin muulta alalta on todellakin hyödyksi. Alanvaihtajana IT-konsultti pääsee hyödyntämään aiemman ammattinsa oppeja ja osaamista vaihtelevissa asiakasprojekteissa,” Emma arvioi.

Kesän jälkeen uudella alalla

Viime kesänä läpikäydyn koulutuksen päätteeksi Emma aloitti konsulttiyritys Accenturella vakituisessa työsuhteessa, jossa työpäivät sujahtavat ohi eurooppalaisten ja aasialaisten kollegojen kanssa hybridisti niin toimistolla kuin kotona. Työ haastaa, uranäkymät näyttävät valoisilta ja globaalissa ympäristössä työskentely on Emmalle mieluisaa.

Academic Work Academyn kesän 2023 koulutuksia pohtiville Emma haluaa huomauttaa ajankohdan tuomista eduista.

“Kesän kurssi oli mielestäni aikataulultaan täydellinen, sillä kesään voi mahdollisesti yhdistää edellisen työpaikan kesäloman. Sitten pääsee aloittamaan heti syksyllä uudella alalla!”

Uusi työ C++ -ohjelmistokehittäjänä?

Jos Emman tarina alanvaihdosta inspiroi ja uusi ammatti koodaajana sai omatkin sukat pyörimään jaloissa, tästä voit lukea lisää Academic Work Academyn C++-koulutuksesta.

C++ on yksi maailman suosituimmista ohjelmointikielistä, eikä syyttä. C++:aa käytetään erilaisten laitteiden ohjelmointiin ja työtä C++ -ohjelmistokehittäjänä pidetäänkin hyvin palkitsevana, sillä isoja koneita ohjelmoidessa oman työnsä lopputuloksen näkee hyvin konkreettisesti. Vai mitä sanot työskentelystä ilmavoimien koulutuskoneiden tai raskaiden kaivoskoneiden parissa?

Academic Work Academyn C++ -ohjelmistokehittäjän koulutuksesta valmistuneita on päätynyt mm. ilmavoimien koneiden pariin Patrialle, latausratkaisuja luomaan Kempowerille ja infrastruktuuriteollisuutta kehittämään Sandvikille.

  • Patrialla työskentelevien konsulttien työnkuvaan kuuluu ilmavoimien koulutuskoneiden lentokelpoisuuden testaus ja lentosimulaattorin kehitys sekä ylläpito. Koska työtä tehdään äärimmäisen kriittisten laitteiden parissa, työ vaatii huolellisuutta ja kurinalaisuutta.
  • Sandvikilla Academyn koulutuksesta valmistuneet asiantuntijat pääsevät tekemään ohjelmistokehitystöitä raskaiden kaivoskoneiden ohjausjärjestelmiin kehittäen jatkuvasti myös omaa osaamistaan.
  • Kempowerilla työskennellään nopeasti kasvavalla alalla sähköajoneuvojen pikalataukseen liittyvissä kehitystehtävissä modernin arkkitehtuurin parissa.

C++ -osaajat ovat kovaa valuuttaa tulevaisuuden työmarkkinoilla, sillä tämän monipuolisesti käytetyn koodikielen haltuunottaminen ei ole helpoimmasta päästä ja vaatii siksi alanvaihtajalta pitkäjänteisyyttä. Tähän koulutukseen pyrkivä saattaa hyötyä matemaattisista lahjoista, kiinnostuksesta tietokoneisiin tai peliharrastuneisuudesta.

Alumnitarinat