Rakennusalan rekrytointi

Olemme jo vuosien ajan onnistuneesti rekrytoineet rakennusalan asiakkaillemme korkeakoulutettuja nuoria ammattilaisia niin sanottuihin valkokypärätehtäviin, niin kesätöihin, trainee-ohjelmiin, projekteihin kuin vakituisiin kokoaikaisiin työsuhteisiin. Kauttamme työtä ovat saaneet niin projekti-insinöörit, palveluinsinöörit kuin työnjohtajatkin.

Rakennusalan rekrytointi käy kuumana 

Rakennusala on kääntynyt kasvuun neljän laskusuuntaisen vuoden jälkeen. Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 12,4 prosenttia, kertoo Tilastokeskus. Rakennusalan näkymät ovat kaikista toimialoista valoisimmat, mikä näkyy koventuneena kilpailuna korkeakoulutetuista työntekijöistä. Rakennusalan rekrytointi käykin kuumana ja loppuvaiheen teekkari - ja insinööriopiskelijat ovat ainakin lähes ellei yhtä haluttuja, kuin valmistuneetkin rakennusalan insinöörit. 

Rakennusalan kasvuyritykset rekrytoivat tulevaisuuden rakentajia

Niiden yritysten, jotka haluavat olla rakennusalan kasvun imussa kiinni, kannattaa olla ajoissa liikkeellä ja kääntää katseensa alan opiskelijoihin, tulevaisuuden rakentajiin. On tärkeää ymmärtää, että ne jotka suorittavat rakennusalan opintoja, täytyy saada alan töihin aikaisessa vaiheessa mutta sellaisella mallilla, että se mahdollistaa opintojen loppuunsaattamisen. Opintojensa loppuvaiheessa olevat insinööriopiskelijat ja rakennusalan teekkarit kuten myös vastavalmistuneet tai uransa alkupuolella olevat ammattilaiset sitoutuvat mielellään työnantajaan, joka pystyy tarjoamaan oman alan ensimmäisen työpaikan sekä mielenkiintoisten projektien lisäksi omalle tekemiselle merkityksen ja ansaitun arvostuksen. Työnantajamielikuvan rakentaminen jo insinööri– tai teekkariopintojen aikana onkin tärkeää, mikäli yrityksesi haluaa alan kirkkaimmat lupaukset riveihinsä. Haluatko rekrytoida tulevaisuuden rakentajia? Ota yhteyttä.

Academic Work tekee aktiivista kilta- ja oppilaitosyhteistyötä rakennusalalla

Academic Work on monien teknillisten yliopistojen, rakennusalan ammattikorkeakoulujen, kiltojen ja ainejärjestöjen partneri työnhaussa ja pystymme tarjoamaan monipuoliset paketit työnantajamarkkinointiin suunnittelusta avaimet käteen -toteutuksiin. Tutkimustemme mukaan nuoret rakennusalan ammattilaiset toivovat entistä tiiviimpää ja aidosti hyödyllistä yhteistyötä rakennusalan rekrytoijilta ja yrityksiltä. Heitä kiinnostaa myös, miten juuri kyseinen yritys pystyy tukemaan hänen omaa urakehitystä ja etenemistä. 
 

Henkilöstövuokraus ratkaisuna rakennusalan rekrytoinnin haasteisiin 

Osa-aikainen tai kokoaikainen henkilöstövuokraus on opinnot huomioiva ja työnantajalle matalan riskin toimintamalli myös rakennusalan asiantuntijatehtävissä. Sen avulla yrityksesi saat uutta osaamista ja näkökulmaa henkilövuokrauksen joustavilla ehdoilla. Nuoren ammattilaisen palkkaaminen on toimiva vaihtoehto verrattuna konsultin hankintaan, sillä sinulla on aina mahdollisuus muuttaa vuokratyösuhde helposti rekrytoinniksi. Nuoren ammattilaisen kasvattaminen ja sitouttaminen yritykseesi voi olla pitkänaikavälin hyötysuhteelta moninkertainen ulkoiseen konsulttitaloon verrattuna. 

 

Ota meihin yhteyttä ja keskustellaan lisää! 

 

Täyttämällä tietosi tähän lomakkeeseen annat meille luvan käsitellä tietojasi ja lähettää sinulle kohdistettua viestintää ja tapahtumakutsuja. Lisätietoja tietojesi käsittelystä saat tietosuojaselosteestamme.

Jaa