Rekrytointiprosessi 

Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun on lähettänyt työhakemuksen? Miten rekrytointiprosessi etenee? Listasimme rekrytointiprosessin vaihteet ja vinkit miten menetellä rekrytointiprosessin aikana. 

 

Työhakemusten käsittely 

Käsittelemme kaikki tehtävään lähetetyt hakemukset saapumisjärjestyksessä. Hakemusten perusteella parhaiten tehtävän edellytyksiä, ominaisuuksia ja vaatimuksia vastaavien hakijoiden kanssa etenemme rekrytointiprosessissa jatkotoimenpiteisiin. Jos olet yksi näistä onnekkaista, tulemme olemaan sinuun yhteydessä henkilökohtaisesti puhelinhaastattelun muodossa. Mikäli et etene rekrytointiprosessissa kyseiseen hakuun liittyen, saat tiedon sähköpostitse. Pyrimme olemaan kaikkiin hakijoihin yhteydessä 2-3 viikon sisällä hakemuksen saapumisesta.

Vinkki! Älä jää odottamaan, vaan lähetä hakemuksesi jo tänään! Alamme käsittelemään hakemuksia mahdollisimman pian työpaikkailmoituksen julkaisun jälkeen. Nopeus on usein valttia.

Puhelinhaastattelu

Puhelinhaastattelu on lyhyt, yleensä noin 15 minuuttia kestävä haastattelu, jossa kysymme tarkentavia kysymyksiä hakemukseesi sekä motivaatioosi liittyen. Tiedustelemme myös käytännön asioita, kuten irtisanomisajan pituutta sekä palkkatoivetta. Rekrytointiprosessin jatkuessa kohdallasi puhelinhaastattelun jälkeen, olemme sinuun yhteydessä henkilökohtaisesti sopiaksemme ajan henkilökohtaista haastattelua varten.  

Vinkki! Haastattelija tiedustelee puhelun alussa kohteliaasti ”onko sinulla hetki aikaa puhua” hakuun liittyen. Jos kyseinen ajankohta on sinulle epäsuotuisa, kerro se rohkeasti, jotta voitte sopia paremman ajankohdan puhelinhaastattelulle.

Haastattelu Academic Workilla

Haastattelu järjestetään Academic Workin toimistolla ja haastattelu kestää yleensä noin 1 tunnin. Ota haastatteluun mukaan koulu- ja työtodistuksesi sekä mahdolliset suositukset. Haastattelijasi ilmoittaa sinulle henkilökohtaisesti, mikäli etenet haastattelun jälkeen viimeiseen rekrytointiprosessin karsintavaihteeseen eli haastatteluun asiakasyrityksessä. Henkilökohtaisen haastattelun jälkeen olemme yhteydessä suosittelijoihisi, mikäli tarpeellista.  

Haastattelu asiakasyrityksessä

Viimeiseen rekrytointiprosessin vaiheeseen valitsemme henkilökohtaisen haastattelun perusteella tehtävään ja asiakasyritykseen parhaiten soveltuvat henkilöt. Nämä henkilöt kutsutaan henkilökohtaiseen haastatteluun, joka tapahtuu asiakasyrityksessä. Joskus tehtävän näin vaatiessa, haastattelun lisäksi suoritetaan esimerkiksi teknistä osaamista kartoittavia testejä. Varsinaisen palkkaamispäätöksen tekee aina asiakasyritys. Jos heidän mielestään olet tehtävään, tiimiin ja yrityskulttuuriin parhaiten soveltuva, olet se onnekas joka saa paikan! Tämän jälkeen tarvitsee vain allekirjoittaa työsopimus. Mikäli kyseessä on vuokratoimeksianto, Academic Work on virallinen työnantajasi, mutta työ suoritetaan asiakasyrityksessä. Jos kyseessä on suorarekrytointi, allekirjoitat työsopimuksen suoraan asiakasyrityksen kanssa.

Palaute: Jos et tule valituksi

Suuresta hakemusmäärästä johtuen, meillä on rajalliset mahdollisuudet antaa henkilökohtaista palautetta kaikille prosessiin osallistuneille. Mikäli haluat palautetta hakemukseesi tai haastatteluusi liittyen, voit ottaa yhteyttä osoitteessa info@academicwork.fi. Chat-palvelumme auttaa sinua myös palautteeseen liittyvissä asioissa toimistoaikoina. 

Asiakasyrityksen haastatteluun osallistuneille ilmoitamme lopputuloksen aina henkilökohtaisesti. Tämä on erinomainen kohta pyytää henkilökohtaista palautetta työnhaun jatkoa ajatellen.

VinkkiSuosittelemme lämpimästi Duunivahdin tilaamista seuraamaan sinua kiinnostavia paikkoja! Näin saat tiedon sinua kiinnostavasta työpaikasta tunnin sisällä julkaisusta. Voit seurata avoimia työpaikkoja myös LinkedInin kautta alastasi riippuen Business Jobs tai IT&Tech Jobs sivuillamme. 

 

Jaa