Sosiaalinen media työnhaussa

Kuinka sinä voit markkinoida itseäsi sosiaalisessa mediassa? Meillä on sinulle muutamia vinkkejä, jotka haluamme jakaa kanssanne.

 

LUO LINKEDIN -PROFIILI

Luomalla LinkedIn- profiilin voit etsiä, hakea ja ilmoittaa kiinnostuksesi työpaikkoja kohtaan. Muista pitää profiilisi ajan tasalla ja lisätä LinkedIn- kontakteja aina kun tapaat mielenkiintoisia ihmisiä työssäsi, koulussa tai vaikkapa työhaastattelussa.  Verkostoituminen on elintärkeää työnhaussa! Laajenna siis aktiivisesti verkostoasi missä tahansa oletkin!
 

OSALLISTU TWITTERISSÄ

Yksi tapa saada uusia kontakteja on luoda Twitter- tili ja alkaa osallistumaan oman alasi keskusteluihin. Twitter ei ole yhtä henkilökohtainen kuin Facebook, joten voit huoletta seurata tuttuja, tunnettuja tai tuntemattomia twiittaajia. # eli Hashtag-toiminnon avulla voit seurata sinulle hyödyllisiä twiittejä. Esimerkiksi uutta työpaikkaa etsiessä voit käyttää tunnisteita #työpaikat #avoimet työpaikat #rekry #rekrytointi tai #somerekry. Aivan kuten LinkedInissä, myös Twitterissä on tärkeää luoda uusia kontakteja. Voit aloittaa seuraamalla, mutta eniten saat hyötyä Twitteristä osallistumalla aktiivisesti aiheisiin ja keskusteluihin, jotka kiinnostavat sinua.             
                                                                  

BRÄNDÄÄ ITSESI

Sosiaalinen media on loistava alusta tuomaan esiin ammatillista osaamista. Jos kirjoitat esimerkiksi ammattiisi liittyvää blogia, kannattaa ehdottomasti jakaa tuottamaasi sisältöä relevanteissa sosiaalisen median kanavissa. Sosiaalinen media voi toimia ponnahdusalustana työnhakuun, mutta muista myös, että mitä kirjoitat sosiaalisessa mediassa, tavoittaa suuren katsojayleisön. Laaja näkyvyys on sekä hyvä että huono asia, joten mieti millaisen kuvan annat itsestäsi. Älä siis kirjoita mitä sellaista joka voisi vaikuttaa työnhakuusi! Tällaiset asiat voivat olla esimerkiksi nykyisen työnantajasi haukkuminen tai epäasiallinen kielenkäyttö. Hyvät käytöstavat pätevät sosiaalisessakin mediassa.
 

 

Jaa