FAQ - usein kysyttyä

Mietityttääkö sinua jokin rekisteröitymiseen, työnhakuun tai rekrytointiprosessiin liittyvä kysymys? Keräsimme tähän avuksesi usein kysytyt kysymykset työnhakuun ja vuokratyöhön liittyen. Etkö löytänyt kysymykseesi vastausta? Soita infopalveluumme numeroon 010 68 05 600. Myös Chat-palvelumme palvelee sinua mielellään.

Miksi yrityksen nimeä ei ole mainittu ilmoituksessa?

Asiakasyrityksemme käyttävät palvelujamme usein säästääkseen omaa aikaansa. Tällöin palvelemme asiakastamme parhaiten ohjaamalla kaikki yhteydenotot hakuprosessiin liittyen suoraan meille. Tämä selkeyttää rekrytointiprosessia eikä sekaannuksista johtuvat yhteydenotot vie turhaan asiakkaamme aikaa. Joskus asiakkaallamme on myös oma haku samaan aikaan auki ja tällöin nimetön haku on ainut tapa pitää eri hakukanavien kautta tulleet hakijat erillään. Näin emme vahingossa kontaktoi samoja hakijoita ja aiheuta hakijoissa turhaa hämmennystä. Vaikka työpaikkailmoitus olisi nimetön, yrityksen nimi kerrotaan aina haastattelussa.

Millaisiin yrityksiin voin työllistyä?

Kaiken kokoiset ja eri aloilla toimivat yritykset kääntyvät puoleemme hakiessaan lisätyövoimaa ja rekrytoidessaan uusia työntekijöitä. Teemme yhteistyötä sekä suurien kansainvälisten konsernien että pienempien pk-yritysten sekä startup-yritysten kanssa. Tutustu tarkemmin, kuinka työnhaku kauttamme toimii!

Miksi työsuhde kestää lyhyemmän ajan, esim. 3-6 kk?

Asiakkaamme tarvitsevat vuokratyöntekijää yleensä heidän tilapäisiin resursointitarpeisiinsa, jotka syntyvät muun muassa lomakauden, ruuhkahuipun, sairasloman tai uusien projektien johdosta. Tämän vuoksi työsuhteen alussa voi olla haastavaa tarkkaan arvioida, kuinka pitkäksi tarve loppujen lopuksi tulee muodostumaan. Varsinkin organisaation uudelleenjärjestelyihin liittyvissä projekteissa tarve voi realisoitua vasta projektin edetessä, jolloin joustava vuokratyösuhde on tilanteeseen paras mahdollinen ratkaisu. Vuokratyö on työnhakijalle usein parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi Freelance-työt, sillä vuokratyösuhteessa oleva henkilö on työntekijä, ei yrittäjä. Henkilöstöpalveluyritys toimii tällöin työnantajana hoitaen kaikki työnantajavelvollisuudet mukaan lukien työeläkemaksut ja työterveyshuollon.

Kuinka pääsen mukaan hakuprosessiin?

Parhaiten pääset mukaan hakuprosessiin, kun seuraat aktiivisesti avautuvia työpaikkojamme ja haet niihin mahdollisimman nopeasti. Käsittelemme hakemuksia niiden saapumisjärjestyksessä ja aloitamme käsittelyn heti työpaikkailmoituksen julkaisun jälkeen. Etenemme hakijoiden kanssa heti, kun sopiva hakija on haastateltu. Suurin osa asiakkaistamme toivoo, että henkilö pystyisi aloittamaan tehtävässä mahdollisimman nopeasti, joten tämänkin vuoksi kannattaa hakea tehtävään heti kun mahdollista. Suosittelemme lämpimästi Duunivahdin tilaamista seuraamaan juuri sinua kiinnostavia työpaikkoja! Näin saat tiedon avautuneesta työpaikasta tunnin sisällä julkaisusta.

Miten haen työpaikkaa?

Pääset hakemaan työpaikkojamme kotisivujemme kautta suoraan työpaikkailmoituksesta tai luomalla käyttäjätilin. Luotuasi käyttäjätilin, lisää järjestelmään päivitetty CV:si ja hakemuksesi. Näin pystyt jatkossakin nopeasti ja helposti hakemaan sinua kiinnostavaa työpaikkaa vain klikkaamalla työpaikkailmoitusta. Sivustomme on täysin mobiilioptimoitu, joten voit hakea työpaikkaa myös mobiililaitteella.

Mistä voin lisätä ansioluettelon profiiliini?

Ansioluettelon voit ladata Omien Sivujesi kautta, kohdassa CV pankki, sen jälkeen kun olet rekisteröitynyt meille työnhakijaksi. Voit milloin tahansa lisätä, muokata tai poistaa tiedostoja sekä tietojasi järjestelmästä. Voit personoida hakemuksesi ja tallentaa useampia CV:itä järjestelmään eri hakuja varten. Muista nimetä tiedostot selkeästi. Tämä helpottaa tiedostojen hallinnointia jatkossa.

Keneen voin olla yhteydessä rekrytointiprosessiin liittyen?

Jokaiseen hakuun on nimetty konsulttipäällikkö (Consultant Manager), joka vastaa kyseessä olevasta rekrytointiprosessista. Vastaavan konsulttipäällikön nimen löydät työpaikkailmoituksen lopusta. Konsulttipäälliköillä on samaan aikaan useita eri hakuprosesseja käynnissä ja suurin osa heidän työajastaan kuluukin henkilökohtaisissa haastatteluissa. Suuresta hakijamäärästä johtuen konsulttipäälliköillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta vastata puhelintiedusteluihin. Voit kuitenkin olla meihin yhteydessä työpaikkailmoituksessa ilmoitetun sähköpostin kautta. Sähköpostisi ohjataan tuolloin rekrytointiprosessista vastaavalle tiimille ja siten oikealle henkilölle. Pyrimme vastaamaan tiedusteluihin mahdollisimman pian toimistoaikojen puitteissa. Lue lisää rekrytointiprosessista ja sen vaiheista. Voit lähettää myös kysymyksesi osoitteeseen info@academicwork.fi

Kannattaako hakemuksen perään soittaa?

Me emme valitse hakijoita jatkoon puhelinsoittojen perusteella. Suuresta hakijamäärästä johtuen konsulttipäälliköillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta vastata puhelintiedusteluihin. Monesti hakijoita neuvotaan olemaan työantajaan puhelimitse yhteydessä, mutta tämä ei vaikuta hakijan etenemiseen meidän hakuprosesseissamme. Etenemme aina työhakemusten ja ansioluettelon perusteella parhaiten tehtävän edellytyksiä, ominaisuuksia ja vaatimuksia vastaavien hakijoiden kanssa. Näin ollen hakijan kannattaa laatia ansioluettelo ja työhakemus huolella.

Voinko hakea kauttanne töihin, vaikka valmistumisestani on jo tovi?

Suurin osa avoinna olevista työpaikoistamme ovat vaatimustasoltaan johtuen kohdennettu opiskelijoille, vastavalmistuneille tai hakijoille, joilla on 0-5 vuotta työkokemusta kyseiseltä alalta tai vastaavista tehtävistä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteivät muutkin voisi työllistyä kauttamme. Tehtävään valitaan aina henkilö, jolla on tehtävän vaatimuksiin nähden sopivat ominaisuudet, opiskelutausta, työkokemus sekä motivaatio. Ikä ei ole rekrytoinneissa valintakriteeri.

Voiko päästä haastatteluun, vaikka ei hakisi tiettyyn tehtävään?

Teemme tällä hetkellä niin kutsuttuja ”avoimia haastatteluja” vain IT-hakuihin liittyen. Meille on tärkeää, että hakija on itse aktiivinen työnhaussaan ja hakee tehtävään oman kiinnostuksensa vuoksi. Jotta voimme löytää hakijoiden joukosta asiakkaalle juuri sopivan henkilön, haastattelemme hakijoita tehtäviin, jotka ovat aidosti auki ja joista meillä on jo tarkat vaatimukset tiedossa. Tämän vuoksi hakijan tulee hakea aina tehtävään itse, ennen kuin kutsumme haastatteluun.

Minkälaisia töitä Academic Workilla on tarjota?

Tehtävien laajuus vaihtelee muutaman viikon osa-aikaisesta projektista vakituiseen kokoaikatyöhön. Tehtävien vaativuustaso myös vaihtelee trainee- ja entry-tason työtehtävistä vaativampiin asiantuntija- ja esimiestehtäviin. Voit itse valita, mikä sinua kiinnostaa eniten. Olemme siis hyvä vaihtoehto myös vastavalmistuneille tai muutaman vuoden työkokemuksen hankkineille nuorille ammattilaisille.

Miksi työ on vuokratyö, eikä suoraan rekrytointi?

Asiakkaamme käyttävät henkilöstövuokrausta erilaisista syistä johtuen. Yleensä heillä on tilapäisiä tai yllättäviä resursointitarpeita, jotka syntyvät muun muassa vakituisen henkilöstön sairastumisen, lomakauden, ruuhkahuipun tai projektin johdosta. Tällöin joustava vuokratyösuhde on tilanteeseen paras mahdollinen ratkaisu. Joskus yritys toimii muutostilanteessa, jossa uuden henkilön rekrytointi on liian sitovaa ja riskialtista. Tällöin määräaikainen työsuhde vuokrahenkilön kanssa mahdollistaa lisäresurssin projektiin, sitomatta yritystä pitkäaikaiseen investointiin. Yksi syy vuokratyöhön on myös sen hallinnollinen helppous asiakasyritykselle. Vuokratyösuhteessa rekrytointiyritys toimii virallisena työnantajana ja ottaa vastuulleen työsuhteen hallinnolliset asiat, kuten palkkahallinnon sekä työnantajavelvollisuudet.

Voiko yritys rekrytoida vuokratyöntekijän?

Kyllä voi. Työsuhde voi alkaa vuokratyösuhteena ja jos käyttäjäyritys haluaa rekrytoida henkilön omille palkkalistoilleen, on tämä mahdollista vaikka ensimmäisen työpäivän jälkeen. Meillä ei ole käytössä niin sanottuja ”karenssiaikoja”, kuten joillakin henkilöstövuokrausyrityksillä. Tämä sen vuoksi, että haluamme tukea työntekijöitämme työllistymään myös pitkäaikaisiin työsuhteisiin.

Minkälaista palkkaa tehtävästä maksetaan?

Palkka vaihtelee tehtävän vaatimusten ja henkilön aikaisemman työkokemuksen mukaan. Maksamme aina vähintään TES:n mukaista palkkaa. Haluamme olla hyvä työnantaja, jonka palkkataso vastaa tehtävän luonnetta. Vuokratyösuhteen aikana konsulttipäällikkösi pitää sinuun yhteyttä, joten muista kertoa jos työtehtäväsi muuttuvat oleellisesti tai eivät vastaa työsopimuksessa sovittuja työtehtäviä, tällöin konsulttipäällikkösi voi toimia tukenasi palkkaneuvotteluissa. Voit kääntyä konsulttipäällikkösi puoleen kaikissa työsuhteeseen liittyvissä asioissa.

Laskeeko vuokratyö palkkaa?

Ei laske, vaan käyttäjäyrityksen maksama korvaus palvelustamme lisätään vuokratyöntekijän palkan päälle. Tämä korvaus kattaa muun muassa kaikki lakisääteiset työnantajakulut. Palkan määräytymiseen vaikuttaa alalla käytettävä työehtosopimus, työn vaativuus sekä työkokemus.

Onko vuokratyöntekijöillä mahdollisuus palkalliseen lomaan?

Kyllä on. Kaikille vuokratyöntekijöille kertyy lomapäiviä normaalin vuosilomalain mukaan ja hän voi pitää niitä lomakauden aikana käyttäjäyrityksen kanssa sovittuna ajankohtana.

Onko vuokratyöntekijällä oikeus työterveyshuoltoon?

Kyllä on. Vuokratyöntekijöillämme on valtakunnallinen käyttöoikeus Terveystalon lääkäripalveluihin neljän (4) kuukauden työskentelyn jälkeen. Kaikille alle neljä kuukautta työskennelleille työntekijöille tarjoamme lakisääteisen työterveyshuollon sekä mahdollisuuden käydä hakemassa lääkärintodistuksen kolmen (3) sairauspäivän jälkeen Terveystalolta maksutta.

Voiko vuokratyöntekijä saada kulukorvauksia tai päivärahoja?

Kyllä voi, mikäli työtehtävät edellyttävät työmatkoja tai muita kuluja. Mahdollisista kulukorvauksista päätettäessä huomioidaan verottajan, työehtosopimuksen ja käyttäjäyrityksen sisäiset matkustussäännöt.

Voidaanko vuokratyösuhde päättää laittomasti?

Ei voida. Samaan aikaan, kun palvelemme asiakasyritystämme, meille on äärimmäisen tärkeää kohdella vuokratyöntekijöitämme oikeudenmukaisesti. Olemme auktorisoitu henkilöstöpalveluyritys, jonka tunnistaa Hyvä työpaikka, osaavaa rekrytointia -tunnuksesta. Tämä tarkoittaa, että toimimme lainmukaisesti sekä vastuullisesti vuokratyöntekijöitä ja käyttäjäyritystä kohtaan.

Onko kauttanne mahdollista saada työharjoittelupaikkaa?

Kyllä on, mikäli asiakasyrityksellämme on tarjota harjoitteluun sopivaa projektiluontoista työtä, jonka avulla harjoittelu on mahdollista suorittaa. Tämä tarkoittaa käytännössä määräaikaista työsuhdetta, josta maksamme työntekijälle tehtävänmukaista palkkaa ja veloitamme myös asiakkaalta tehdyistä työtunneista. Palkattomia työharjoittelupaikkoja kauttamme ei ole mahdollista saada.

Voinko työllistyä Academic Workin kautta toiminimellä?

Valitettavasti tämä ei ole mahdollista. Kauttamme voi rekrytoitua joko suoraan asiakkaan palkkalistoille tai meidän palkkalistoillemme vuokratyöntekijänä. Henkilöllä voi kuitenkin olla samaan aikaan toiminimi, jos se ei haittaa työskentelyä asiakasyrityksessä.

Miten paljon opiskelija saa ansaita?

Moni opiskelija täydentää opintotukea työnteolla. Kaikissa tapauksissa on tärkeää pysyä ajan tasalla kokonaisansioista, jotta voit suunnitella tulosi ja menosi ja vältyt lisäveroilta tai tuen takaisinperinnältä. Voit lukea lisää Kelan sivuilta.

Harjoittelupaikat Academic Workilla

Tällä hetkellä emme tarjoa harjoittelupaikkoja sisäisesti. Mahdolliset haut löydät meidän avoimista työpaikoista.

Opinnäytetyöt

Me osallistumme opinnäytetöihin / graduihin esim. haastatteluiden muodossa valikoivasti, riippuen kyvystämme tuoda lisäarvoa tutkimukseen. Tuemme myös sisäisten työntekijöiden opinnäytetyön tai gradun tekoa samaan tapaan mahdollisuuksien mukaan, mikäli koemme yrityksellämme olevan annettavaa tutkimukselle. Voit lähettää vapaamuotoisen hakemuksesi: veli-pekka.vuori@academicwork.fi

Etkö löytänyt kysymykseesi vastausta?

Mietityttääkö sinua jokin rekisteröitymiseen, työnhakuun tai rekrytointiprosessiin liittyvä kysymys? Keräsimme tähän avuksesi usein kysytyt kysymykset työnhakuun ja vuokratyöhön liittyen. Etkö löytänyt kysymykseesi vastausta? Soita infopalveluumme numeroon 010 68 05 600 tai ota meihin yhteyttä Chat-palvelumme kautta! Voit myös lähettää kysymyksesi osoitteeseen info@academicwork.fi

Jaa artikkeli