Hyväntekeväisyys - the one percent movement

Hyväntekeväisyystyö Sambiassa - jo yli 10 000 koulutettua lasta

Lahjoitamme vuosittain prosentin koko konsernin liikevoitosta koulujen rakentamiseen Sambiassa. Tällä prosentilla olemme yhteistyössä hyväntekeväisyysjärjestö Response Networkin kanssa rakentaneet kouluja jo yli 40 kylään Sambiassa.

Academic Work on tehnyt yhteistyötä hyväntekeväisyysjärjestö Response Networkin kanssa Sambiassa vuodesta 2004 lähtien. Meidän avullamme jo yli 10 000 lasta on saanut mahdollisuuden kouluttautua. Response Networkin toimintaperiaatteena on itseapu: se kannustaa kyläläisiä yhdistämään voimavaransa yhteisön hyväksi.

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta kaikki voivat tehdä jotakin

Vuotuisen lahjoituksemme lisäksi kaikilla työntekijöillämme on mahdollisuus osallistua hyväntekeväisyyteen kuukausilahjoittajana. Kuukausilahjoittajat lähettävät prosentin palkastaan kuukausittain Kubala Girls-hankkeelle, jonka avulla luodaan parempaa tulevaisuutta Sambian orvoksi jääneille tytöille. Me kutsumme tätä The One Percent Movement – hankkeeksi, sillä juuri sitä se on – yksi prosentti, joka muuttaa asioita oikeaan suuntaan.

Miksi hyväntekeväisyyskohteenamme on juuri Sambia?

Sambia on yksi maailman köyhimmistä maista. Monet perheet elävät suuressa köyhyydessä ja maassa on melkein kaksi miljoonaa orpoa lasta. Koulutus on monelle kaukainen unelma ja mahdollista vain harvoille. Juuri koulutuksen mahdollisuuden puute on syy siihen, miksi me vuonna 2004 valitsimme Sambian hyväntekeväisyyskohteeksemme. Uskomme ja toivomme, että mahdollisuus koulutukseen tarjoaisi sambialaisille lapsille paremman tulevaisuuden.

Saimme tietää tarkemmin Livingstonen huonosta koulutustilanteesta kun eräs työntekijöistämme tapasi toisen Response Networkin kahdesta perustajasta. Huomasimme, että Response Networkin työn avulla moni ihminen alueella oli saanut apua sekä uuden mahdollisuuden elämässä.

Heidän filosofiansa auttamisesta kosketti ja inspiroi myös meitä. Alueen vaikean tilanteen ja vähäisten koulutusmahdollisuuksien vuoksi halusimme osallistua auttamiseen ja päätimme aloittaa The One Percent Movement – hankkeen.

Jaa artikkeli