The One Percent Movement: 15 vuotta hyväntekeväisyyttä – tämä yhdellä prosentilla on saavutettu

Vuonna 2004 starttasimme kaikkien AW-maiden yhteisen The One Percent Movement -hankkeen, jonka tavoitteena on luoda kouluttautumismahdollisuuksia ja sitä kautta parantaa Sambian, yhden maailman köyhimmän maan, oloja.

15 vuotta myöhemmin hanke on edelleen voimissaan. Lue, minkälaisia mahdollisuuksia olemme alueen asukkaille onnistuneet vuosien aikana luomaan.

Mitä The One Percent Movement -hanke tarkoittaa?

Nimensä mukaisesti lahjoitamme yhden prosentin koko AW konsernin liikevoitosta Sambiaan.

Teemme yhteistyötä Response Network -järjestön kanssa, jonka toiminta perustuu itseapuun.

Haluamme jakaa ymmärrystä koulutuksen tärkeydestä ja olla konkreettisin keinoin mukana luomassa koulutusmahdollisuuksia myös AW-maiden ulkopuolelle.

Sambia valikoitui kohteeksi, kun työntekijämme tapasi toisen Response Networkin kahdesta perustajasta. Tuolloin ymmärsimme, kuinka moni ihminen alueella oli saanut apua sekä uuden mahdollisuuden elämässä koulutuksen avulla.

Miten hyväntekeväisyyshanke käytännössä toimii?

Me mahdollistamme koulujen rakentamisen rahoittamalla ja jakamalla tietoa kylän asukkaille. Tämän jälkeen heidän on yhdessä työskenneltävä yhteisen projektinsa eteen.

Kyläläisten tulee esimerkiksi osoittaa sitoutuneensa projektiin tuottamalla puolet yhden koulun rakentamiseen tarvittavista tiilistä ennen kuin annamme heille loput rakennusmateriaalit ja tarvittavan koulutuksen työn loppuun saattamiseen.

Kannustamme siis kyläläisiä yhdistämään voimansa paremman tulevaisuuden luomiseksi ja tarjoamme heille tarvittavat työkalut siinä onnistumiseen.

Kyseinen malli on osoittanut toimivuutensa ja tänäkin päivänä yli 10 300 lasta pääsee kouluun yhteisen hankkeemme ansiosta.

56 koulua, 89 luokkahuonetta ja kymmeniä tuhansia koulutettuja lapsia

Pitkäjänteisen työmme voimalla lukuisat yhteisöt ovat sisäistäneet koulutuksen tärkeyden ja yhdistäneet voimansa mahdollistaakseen koulutuksen oman yhteisönsä lapsille.

15 vuoden aikana Sambiaan on The One Percent Movement -hankkeen myötä rakennettu 56 koulua, 89 luokkahuonetta, 18 asuntoa koulun henkilökunnalle ja kymmenet tuhannet lapset ovat saaneet peruskoulutuksen.

Joka päivä yli 10 300 lasta saapuu kyläläisten yhdessä rakentamiin kouluihin opiskelemaan parempaa tulevaisuutta varten.

The One Percent Movement -hankkeen tulevaisuus

Edellä mainitut luvut luovat konkretiaa tärkeälle työlle, jota teemme yhdessä kaikkien Academic Work -maiden kanssa. Olemme onnellisia ja liikuttuneita tuloksista, silti koemme yhteistyömme Sambiaan olevan vasta alussa.

Kuten edeltäneet 15 vuotta osoittavat, olemme sitoutuneet hankkeeseemme. Kasvumme ansiosta pystymme vuosittain lahjoittamaan enemmän ja sitä kautta myös mahdollistamaan enemmän.

Jaa artikkeli