TYÖNANTAJAMARKKINOINTI 

Academic Workin erikoisosaamista on modernin rekrytoinnin sekä rekrytointimarkkinoinnin saumaton yhdistäminen. Houkuttelevan työnantajabrändin (Employer Branding) luominen ja parantaminen on tärkeää talenttien kiinnostuksen herättämisessä ja sitouttamisessa. Yrityksiltä odotetaan yhä enemmän sosiaalista läpinäkyvyyttä, mikä tarkoittaa panostuksia myös työnantajabrändin systemaattiseen rakentamiseen. Tiedätkö mitä sinun yrityksestäsi ajatellaan työnhakijoiden keskuudessa? 

Academic Workin työnantajamarkkinointipalvelut

Academic Work tarjoaa työnantajamarkkinointipalveluita, jotka tukevat yksittäisiä hakuja ja auttavat parantamaan pitkällä tähtäimellä yrityksen houkuttelevuutta ja kiinnostavuutta työnantajana. Me tunnemme nuorten ammattilaisten kohderyhmän ja tiedämme, mitä he työnantajaltaan odottavat.

Minkälaisia palveluita Academic Work tarjoaa?

Academic Work räätälöi työnantajapalvelut aina asiakkaan hr-tarpeista ja markkinoinnin tavoitteista käsin. Lue tarkemmin, miten voimme tukea yritystäsi onnistuneessa rekrytointimarkkinoinnissa.

Työnantajabrändin suunnittelu ja konsultointi

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty pätee myös työnantajamarkkinoinnissa. Mikäli työnantajamielikuvan kehittäminen tulee ensimmäisen kerran mieleen siinä vaiheessa, kun julkaistaan viime hetken kiireessä työpaikkailmoitusta, ollaan auttamattomasti myöhässä. Asenteet, mielikuvat ja ennakkoluulot muuttuvat hitaasti ja muutokseen vaaditaan pitkäjänteistä ja systemaattista työtä. Vaikka erinomainen työpaikkailmoitus on tärkeä, niin brändin rakentamiseen vaaditaan pitkäjänteisempää työtä. Me autamme sinua sparraamaan oman ajatuksesi ja näkemyksesi sekä tekemään konkreettisen toimintasuunnitelman työnantajamarkkinointiin.

Sosiaalisen median palvelut

Tarjoamme sosiaalisen median markkinointipaketteja, joihin kuuluu brändinäkyvyys ja aktivoinnit soveltuvissa kanavissa kuten Facebookissa, LinkedInissä, Instagramissa, Twitterissä ja YouTubessa. Meillä on paljon tietoa siitä, miten kohderyhmämme käyttävät sosiaalista mediaa työnhakuun ja miten ja millaisella viestillä tavoitetaan sekä passiiviset että aktiiviset työnhakijat.

Työnantajaexcursiot

Työnantajamielikuvan rakentaminen korkeakouluopiskelijoiden kohderyhmälle on tärkeää alkaen jo ensimmäisen vuoden opiskelijoille suunnatuista toimenpiteistä. Kilpailu talenteista on hurjaa ja parhaat poimitaan aikaisessa vaiheessa. Opiskelijaexcursiot ovat tehokas keino luoda side kohderyhmään ja oiva tilaisuus tutustua tulevaisuuden työntekijöihin. Excursiot ovat oppilaille hyödyllinen ja toivottu tapa kohdata työnantajia ja niillä voidaan esitellä yritystä, kulttuuria ja kerrotaan uramahdollisuuksista. Tähän voidaan yhdistää elämyksellisiä ja viihteellisiä elementtejä.

Uratarinat

Yritysten nykyisten työntekijöiden inspiroivat uratarinat avaavat potentiaalisille työnhakijoille yrityksen tarjoamat urapolut konkreettisesti. Uratarinoilla pyritään luomaan samaistumisen tunnetta, antamaan informaatiota sekä luomaan kilpailuetua rekrytoinneissa. Uratarinat on vaivaton esittää esimerkiksi videomuodossa ja blogikirjoituksina, ja laadukkaan ja mielenkiintoisen sisällön merkitystä rekryrointimarkkinoinnissa ei voi vähätellä. Toteutamme yhteistyökumppaidemme kanssa tarpeen mukaan sisällöntuotannot käsikirjoituksesta viimeistelyyn.

Messut ja muut tapahtumat

Excursioiden lisäksi tarjoamme myös muita tapahtumakokonaisuuksia, jotka ovat asiakkaillemme mahdollisuus kohdata tulevat työntekijät face-to-face ja päästä myymään omaa yritystä ja sen mielenkiintoisia työtehtäviä. Yhä useampi valitsee avaimet käteen -paketin, jossa räätälöimme tapahtumaosallistumisen ja sitä tukevan sosiaalisen median kampanjan yhteen.

Lehdistötiedotteet ja mediajakelu

Medianäkyvyys on tehokas tapa tehdä vaikutus kohderyhmään ja herättää keskustelua ja huomiota suuren yleisön tietoisuudessa.  Myös rekrytointimarkkinointia voidaan toteuttaa niin, että yrityksen tekeminen ylittää mediakynnyksen. Autamme asiakkaitamme mediasuunnitelman luomisessa, tuttujen työelämätoimittajien kontaktoinnissa sekä mediatiedotteen jakelussa rekrytointikumppaneidemme kautta. Henkilöstö- ja rekrytointiaiheet ovat oikein esitettynä usein uutisen arvoinen juttu.

Kohdistetut suorapostitukset kohderyhmälle

Opiskelijoiden tavoittaminen on tehokasta myös ainejärjestöjen ja oppilaitoskumppaneidemme suorapostitus- ja yhteyslistojen kautta. Olemme luoneet kymmenen vuoden aikana merkittävän ison partneriverkoston, joiden jäsenistölle meillä on suorakontaktointimahdollisuus.

Kuinka voimme auttaa sinua? 

Jätä meille yhteystietosi tai ole meihin yhteydessä. Alta voit vielä tutustua esimerkkicaseihin, joita olemme toteuttaneet asiakkaillemme.

Jaa