Maijan uratarina


Kahden täyden opiskeluvuoden jälkeen päätin tänä kesänä tehdä töitä kesäopintojen sijaan. Yleensä päätöksen jälkeen toteuttaminen on helpompaa, mutta epätoivo alkoi jo hiipiä niskavilloja pitkin kesäkuun lähetessä loppuaan, kymmenien hakemusten kirjoittamisen jälkeen. 

Miten rekrytointiprosessi eteni? 

Lopulta Academic Work kutsui minut haastatteluun ja se oli epäilemättä raskain, haastavin ja paras haastattelukokemus, jonka olen läpikäynyt. En saanut paikkaa, jota alun perin hain, mutta ensimmäisen haastattelun perusteella minulle tarjottiin toista haastattelua Endomed Oy:lle asiakaspalvelijaksi. Koin, että haastattelun syväluotaavien kysymysten perusteella minun vahvuuksiani ja kykyjäni oli todella mietitty ja niiden perusteella tarjottu tietä seuraavalle ovelle. Ensimmäisen haastattelun jälkeen olin paremmin valmistautunut toimitusjohtajan yhtä haastaviin kysymyksiin, ja lopulta sainkin paikan.

Mikä oli lopputulos?

Parasta on, että voin tulla rauhassa töihin, ja tietää osaavani ratkaista eteen tulevat ongelmat, ja toisaalta on aina jotain uutta selvitettävää. Varma ja rauhallinen olo on tullut ennen kaikkea loistavasta perehdytyksestä ja kannustavasta ilmapiiristä kaikkien työntekijöiden osalta. Mikään ei tunnu paremmalta, kuin että kokenut työntekijä kehuu kimurantin ongelman selvittämisen jälkeen oma-aloitteisesta ajattelusta – ei sen tähden, että ajattelu näyttää tuottavan minulle tuskia vaan koska olin parempi kuin mitä kahden viikon koulutuksella voisi odottaa.

"Tämän kesän onnekkain kesätyönhakija"


Olin valmis tekemään mitä vain kesätyöpaikan saamisen eteen ja seuraava ratkaisuni olisi ollut tehdä töitä vaikka ilmaiseksi, mihin tahansa. Sen sijaan sain parhaan mahdollisen työn, joka vastasi tarpeeksi kykyjäni, mutta oli selvästi parempi ja haastavampi, kuin mitä olen aiemmin tehnyt. Voin vain toivoa, että olen ensi kesänä yhtä onnekas.

Maija Absetz

Jaa