Sebastianin uratarina

Kesätyö CGI:llä

Juuri kun kesä oli alkamassa olin jo valmistautunut siihen, että minulla ei olisi kesätyöpaikkaa. Olin päättänyt, että opiskelisin tarpeeksi kesän aikana, niin että saisin opintotuesta edes hieman apua, ja tarpeen tullen ottaisin myös opintolainaa. Ollessani kolmen viikon projektityössä, jonka sain myös Academic Workin kautta, huomasin Academic Workin sivuilla työpaikan, joka sopisi minulle aivan täydellisesti. 

Mihin tehtävään  hait? 

Työhön haettiin Java Sovelluskehittäjää, mikä on juuri sellainen työ, jota haluaisin tehdä, kun valmistun maisteriksi. Olin aluksi hieman skeptinen riittäisikö minun osaamiseni siihen työhön, sillä en ollut ikinä ennen tehnyt töitä ohjelmoinnin parissa. Päätin kuitenkin kokeilla, ja luotin siihen, että mitä olen oppinut koulussa riittäisi. 

Miten rekrytointiprosessi eteni? 

Monen hermostuneen päivän jälkeen, joina härnäsin yhteyshenkilöäni Academic Workiltä, sain vihdoin tietään pääsenkö haastatteluun. Konsulttipäällikköni soitti minulle ja kertoi, että pääsen haastatteluun CGI:lle! Olin uskomattoman innostunut ja hermostunut samaan aikaan. Seuraavana viikkona oli haastattelun aika. Kysymyksistä pari olivat aivan tavallisia haastattelukysymyksiä ja loput olivat enemmän teknisiä. Omasta mielestäni olin hyvin hermostunut ja vastasin pariin kysymykseen hyvin epävarmasti. Tämän takia olin hyvin epävarma saisinko ollenkaan kyseistä työpaikkaa. Muutama päivä haastattelun jälkeen sainkin puhelun Academic Workiltä ja sain tietää, että haastattelijat pitivät minusta, ja että minä pääsen töihin. Nyt olen ollut töissä täällä CGI:llä melkein kaksi kuukautta ja en vieläkään usko sitä todeksi. 

Mikä oli lopputulos?

Olen niin onnellinen, että sain työpaikan omalta alaltani. Olen jo saanut todella paljon kokemusta, joka tulee auttamaan minua tulevaisuudessa ja opin koko ajan uutta. Tuntuu, että kesä on melkein jo loppu, mutta onneksi saan jatkaa töitä täällä myös koulun ohella, ja mahdollisesti myös kokoaikaisesti opiskeluiden jälkeen. Olen todella kiitollinen  Academic Workille, että sain tämän mahdollisuuden. Onneksi uskalsin hakea tätä työpaikkaa, vaikka en ollutkaan varma, että saisin sen!

Sebastian Falk


Jaa