Vinkit työnhakuun

Työnhaku herättää paljon kysymyksiä erityisesti työuran alussa. Miten työnhakuun kannattaa valmistautua? Millainen on hyvä CV? Mitä työhaastattelussa kysytään? Lue vinkit näihin ja muihin työnhaun usein kysyttyihin kysymyksiin täältä. 

Millainen on hyvä CV? 

Hyvä CV on selkeä, tiivis ja kertoo olennaisen työkokemuksestasi ja osaamisestasi. CV toimii käyntikorttinasi työnhaussa ja erottaa sinut muista työnhakijoista. CV on edelleen yksi tärkeimmistä asioista työnhaussa digitalisaatiosta huolimatta, joten pidä CV:si ajan tasalla. Huomioi, että opiskelijan CV näyttää hyvin erilaiselta ja korostaa eri asioita kuin työkokemusta muutaman vuoden keränneen ammattilaisen. Katso vinkit hyvän CV:n kirjoittamiseen täältä.
 

Kirjoita hyvä työhakemus

Millainen sitten on hyvä työhakemus? Yksinkertaisuudessaan hyvä työhakemus on selkeälukuinen, myyvä, ytimekäs ja vastaa työpaikkailmoituksessa kuvailtuun työvoimatarpeeseen. Tarkistamalla työhakemuksen perusasiat voi jo välttyä useilta yleisiltä virheiltä. Täältä löydät 10 vinkkiä hyvään työhakemukseen.
 

Pohdi työhaastattelukysymyksiä

Yleisimmin esitettyjen työhaastattelukysymysten pohtiminen on hyvä tapa valmistautua työhaastatteluun. Muista myös lukea työpaikkailmoitus ajatuksella. Pohdi etukäteen esimerkkejä, miten oma osaamisesi vastaa toivottuja taitoja. Voit pyytää ystävääsi toimimaan haastattelijana. Varaudu myös siihen, että haastattelija esittää yllättäviä kysymyksiä. Voit miettiä vastaustasi rauhassa hetken: on parempi harkita kuin vastata liian hätäisesti. Katso yleisimmin kysytyt työhaastattelukysymykset.
 

Valmistaudu työhaastatteluun 

Valmistautuessasi työhaastatteluun, muista perusasiat: ole itsesi ja tee pohjatyö. Lue työpaikkailmoitus huolellisesti, pohdi tulevia työhaastattelukysymyksiä ja vastauksia, tutustu yritykseen ja mieti soveltuvia kysymyksiä esitettäväksi haastattelijalle. Valmistautumisen tavoitteena on osata mahdollisimman hyvin vastata työhaastattelussa esitettyihin kysymyksiin sekä antaa itsestäsi paras mahdollinen vaikutelma - haluathan, että sinut palkataan. Lue vinkit miten työhaastatteluun kannattaa valmistautua täältä. 

Jaa