Henkilöstövuokraus & rekrytointi: laatuinsinööri

Laatuinsinöörillä voi olla yrityksessä monia eri tehtäviä. He voivat esimerkiksi auttaa kehittämään uusia työkaluja tai menetelmiä, joiden avulla asetetut tavoitteet saavutetaan parhaiten. Laatuinsinööri auttaa parantamaan toiminnan prosesseja. Laatuvastaavan tehtävä on tärkeä ja siihen tarvitaan henkilö, joka on huolellinen ja ratkaisukeskeinen. Me autamme etsimään tehtävään sopivan henkilön.

Ota yhteyttä

Me autamme laatuinsinöörin henkilöstövuokrauksessa & rekrytoinnissa

Markkinoilla on entistä enemmän pulaa insinööreistä ja yritysten on entistä vaikeampaa löytää sopivia osaajia. Jotta yritys kehittyisi edelleen oikeassa vauhdissa tarvitaan päteviä laatuinsinöörejä, jotka auttavat parantamaan tuotteita ja prosesseja. Tähän tehtävään sopivan henkilön löytäminen voi olla vaikeaa ja siksi me haluamme auttaa.

Academic Work on toiminut henkilöstövuokrauksen ja rekrytoinnin parissa useita vuosia ja meillä on alalta vankkaa osaamista. Olemme mukana koko rekrytointiprosessin ajan alusta loppuun saakka.

Miten henkilöstövuokraus tai rekrytointi voi auttaa teitä löytämään sopivan laatuinsinöörin?

Kun valitsette Academic Workin, saatte asiantuntija-apua. Meillä on pyrkimyksenä aina onnistua ja pitää laatu korkealla. Henkilöstövuokraus on joustava ratkaisu, jossa hoidamme koko rekrytointiprosessin, valinnan ja sen jälkeen esittelemme lopullisen työnhakijan teille. Sen jälkeen Academic Work palkkaa työntekijän, joka työskentelee yrityksessäsi tarpeenne mukaan.

Kun hoidat rekrytoinnin kauttamme, pääset hyödyntämään nuorten ammattilaisten verkostoamme ja löydät avullamme sopivat työnhakijat. Joskus tietyt vaatimukset omaavia hakijoita voi olla vaikea löytää ja silloin me toimimme auttavana kätenä.

Autamme myös rakennusinsinöörien henkilöstövuokrauksessa ja rekrytoinnissa.

Nuoret ammattilaiset luovat yrityksellesi mahdollisuuksia kehittyä

Kun etsit yritykseesi seuraavaa henkilöä laatuvastaavaksi tai tarkastusvastaavaksi, verkostostamme on sinulle suurta etua. Olemme alusta lähtien luoneet suhteen nuoriin ammattilaisiin – korkeakouluopiskelijoihin ja uransa alkuvaiheessa oleviin ammattilaisiin.

Nuoret ammattilaiset ovat kohderyhmä, jolla on uusinta tietoa ja paljon energiaa, mikä on tärkeää yrityksen kehitykselle. Nuoret ammattilaiset valtaavat alan, kun seuraava sukupolvi jää eläkkeelle. Siksi me huolehdimme siitä, että yrityksesi palkkaa heti sopivan henkilön, joka voi asettua yritykseesi.

Teemme joka vuosi YPAI- Young Professional Attraction Index -tutkimuksen, jossa kartoitamme, mikä on nuorten ammattilaisten mielestä tärkeää heidän valitessaan työnantajaa. Yritys voi hyödyntää tutkimuksen tuloksia ja tulla sen avulla markkinoilla entistä kilpailukykyisemmäksi. Lue lisää YPAI-tutkimuksesta!

Jaa artikkeli