Hero image

Academy - rekrytointikoulutus alanvaihtajille

Unelmoitko nopeasta uranvaihdosta ja uudesta suunnasta työelämässä? Tee niin kuin yli 3000 alumniamme ovat jo tehneet ja hyppää Academic Work Academyn kiihdytyskaistalle kohti työelämän eturiviä. Varmaan työpaikkaan johtavat intensiivikoulutukset tarjoavat tehokkaan ponnahduslaudan IT- tai teknologia-alalle.

Tutustu nyt avoinna olevaan hakuun täällä!

Miksi olemme olemassa?

Vuodesta 2015 alkaen olemme tukeneet tuhansia ihmisiä heidän polullaan kohti uutta uraa tarjoamalla korkealaatuisia koulutuksia osaamispulan selättämiseksi. Kiihdytettyyn oppimiseen perustuvat Academy-koulutukset mahdollistavat alanvaihtajille nopean väylän uudelle uralle ja organisaatioille mahdollisuuden kasvaa ja löytää työntekijöitä, joissa yhdistyy todistetusti uniikilla tavalla motivaatio, kyvykkyys ja sopiva persoonallisuus. Edistämme yksilöiden urakehitystä ja siten vastaamme osaajapulaan useilla eri toimialoilla.

Academyssa luodaan tulevaisuuden osaamista.

Olin positiivisesti yllättynyt kuinka todella noin lyhyessä ajassa voi oppia niin paljon täysin ennalta tuntematonta.

- Henna Mustola, automaatiotekniikan koulutuksen alumni

Kuinka Academy toimii?

Toimintamme alusta alkaen olemme järjestäneet koulutuksia motivoituneille alanvaihtajille. Nopeatempoiset ja käytännönläheiset koulutukset kehitetään yhdessä oppimiskumppanimme ja sisaryrityksemme Brightsin kanssa ja ne toteutetaan asiantuntevien opettajien johdolla, työskennellen sekä tiimeissä yhdessä kurssikavereiden kanssa että itsenäisesti. Academy koostuu kolmesta vaiheesta, jotka yhdessä takaavat huikean lopputuloksen: motivaatiota mittaava rekrytointiprosessi, noin 12 viikon intensiivinen koulutus ja vakituinen työsuhde Academic Workilla, työskennellen konsulttina yhdessä asiakasyrityksistämme. Näin voimme taata sen, että konsulttimme ovat valmiita aloittamaan työt uudella alalla heti valmistumisen jälkeen.

Hakuprosessi

Academyn hakuprosessissa keskitytään koulutuksesta riippumatta aina motivaatioon, persoonaan, ja haluun sekä kykyyn oppia uutta nopeasti - eli potentiaaliin! Näin prosessi etenee: 

MicrosoftTeams-image_(9).png

1. Tee soveltuvuustestit verkossa

Aloita hakuprosessi tekemällä soveltuvuustestit, jotka mittaavat ongelmanratkaisu- ja oppimiskykyäsi sekä persoonasi soveltuvuutta intensiiviseen koulutukseen ja konsulttityöhön. Testeihin on hyvä varata vähintään 30-45 minuuttia keskeytyksetöntä ja häiriötöntä aikaa. Testit tehdään kumppanimme Assession järjestelmässä.

MicrosoftTeams-image_(8).png

2. Läpäisitkö testit? Lähetä motivaatiokirje ja CV  

Saat tiedon testituloksistasi sähköpostitse 7 päivän kuluessa. Mikäli läpäisit testit, lähetämme sähköpostiisi linkin hakuportaaliin, johon pääset jättämään CV:si ja motivaatiokirjeesi. Rekrytoijamme käyvät hakemuksia läpi jatkuvasti, joten motivaatiokirje ja CV kannattaa lähettää mahdollisimman pian testitulosten saapumisen jälkeen. Muistathan kuitenkin laatia dokumentit huolella, sillä teemme valintoja niiden perusteella!

MicrosoftTeams-image_(12).png

3. Puhelinhaastattelu 

Motivaatiokirjeiden perusteella varaamme potentiaalisimpien hakijoiden puhelinhaastattelun. Siinä pääset kertomaan lisää itsestäsi ja saat lisätietoja koulutuksesta sekä siitä, mitä tulevaisuus voi pitää sisällään!  

MicrosoftTeams-image_(13).png

4. Haastattelu 

Onnistunutta puhelinhaastattelua seuraa kutsu pidempään haastatteluun, jossa keskitymme aiemman taustan sijaan käyttäytymisen malleihisi, kuinka olet esimerkiksi ratkonut ongelmia aiemmissa työtehtävissäsi ja siihen, millaiset yhteistyötaitosi ja vahvuutesi ovat. Valmistaudu antamaan esimerkkejä ja vakuuta meidät motivaatiollasi, asenteellasi ja persoonallasi.

MicrosoftTeams-image_(11).png

5. Referenssit

Lähetämme sinulle linkin RefApp-järjestelmään, johon pääset lisäämään kahden referenssin yhteystiedot. Pyydämme, että sinun kanssasi aiemmin työskennelleet antavat ulkopuolisen arvion sekä varmuuden siitä, että olet etsimämme tulevaisuuden talentti.

MicrosoftTeams-image_(13).png

6. Haastattelu asiakasyrityksessä 

Jos tiedämme jo mihin asiakasyritykseen kurssilta työllistyisit, viimeisen haastattelun tekee asiakasyrityksen edustaja. Välillä rekrytoimme koulutuksiin myös ilman, että tiedät vielä mihin yritykseen pääset toimeksiantoon - tämä on konsulttielämän arkea!

MicrosoftTeams-image_(10).png

7. Tervetuloa Academic Work Academyyn!  

Sinä teit sen! On aika aloittaa elämäsi antoisin opiskelukokemus ja ryhtyä valmistautumaan uuteen uraasi!

Academyn jälkeen

Koulutuksen läpikäytyäsi saat lähtölaukauksen uudelle urallesi, kun aloitat työt konsulttina Academic Workin asiakasyrityksessä ja pääset jatkamaan osaamisesi kehittämistä uudessa työssäsi. Työsuhde on vakituinen ja siihen tulee sitoutua kahdeksi vuodeksi – tällä mahdollistamme sen, että koulutus on osallistujille maksuton. Valmistuttuasi työnantajasi on siis Academic Work, mutta käytännössä elät ja hengität arkea asiakasyrityksessä.

Useimmissa koulutusohjelmissamme tiedät jo koulutukseen hakiessasi tai opintojen alkaessa yrityksen, johon työllistyt, mutta joskus toimeksiantoa ei vielä ole tiedossa tai toimeksianto vaihtuu - tämä kaikki on normaalia konsulttityössä! Me kuitenkin aina etsimme sinulle uuden toimeksiannon.

3000+

ALUMNIA

Vuodesta 2015 alkaen olemme kouluttaneet jo yli 3000 uranvaihtajaa Ruotsissa, Norjassa, Suomessa, Saksassa ja Tanskassa.

200+

KOULUTUSTA

Uudelle uralle on kiihdytetty kansainvälisesti jo yli 200 koulutusohjelman kautta.

500+

ASIAKASTA

Yli 500 asiakasyritystä on saanut riveihinsä Academic Work Academyn läpikäyneitä osaajia ja määrä kasvaa jatkuvasti.

”Kokemus oli intensiivinen ja hauska. Päivät tuntuivat pitkiltä, mutta 12 viikkoa meni supernopeasti ja oli kivaa jakaa kokemus samassa tilanteessa olevien kurssikavereiden kanssa.”

- Anssi, Academy-alumni, entinen hoitoalan ammattilainen, nykyinen Academy-opettaja

Löydä oma polkusi ja kiihdytä uudelle uralle!

Julkaisemme koulutuksia useita kertoja vuodessa. Seuraa Koulutukset-sivuamme sekä sosiaalisen median kanaviamme pysyäksesi kuulolla julkaistavista koulutuksista.

Tilaa Academic Work Academyn uutiskirje

Pysy ajantasalla uusista koulutuksista, tapahtumista ja muista ajankohtaisista uutisista. Lähetämme uutiskirjeen muutaman kerran vuodessa, ei spämmiä.