My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Academic Work yhdenvertaisuus inkluusio diversiteetti

Yhdenvertaisuus, diversiteetti ja inkluusio AW:lla

Alat, joilla me Academic Workilla ja sisaryrityksissämme toimimme, perustuvat ihmisiin, heidän potentiaaliin, osaamiseen ja kykyyn olla paras versio itestään. Me olemme erikoistuneet potentiaalin tunnistamiseen, ihmisten taitojen kasvattamiseen ja heidän kehityksensä mahdollistamiseen. Onnistuaksemme päivittäisessä työssämme tulee meidän aina pyrkiä yhdenvertaiseen, reiluun ja osallistavaan toimintaan, sekä moninaisuuden kunnioittamiseen ja mahdollistamiseen.

Vastuullisuustyömme perustuu kolmelle pilarille: Ihmiset & Yhteiskunta, Planeetta, ja Eettinen & Kestävä liiketoiminta. Tällä sivulle kerromme yhdevertaisuustyöstämme, joka on osa Ihmiset & Yhteiskunta -työtämme.

Tutustu koko vastuullisuustyöhömme

Sanoista tekoihin - tunnistamalla omat vahvuudet ja kehityskohdat, voimme kehittyä

Aihealueena EDI (equality, diversity & inclusion) voi ensisilmäyksellä vaikuttaa terminologiaviidakolta, jossa eteenpäin suunnistaminen on haastavaa. Todellisuudessa sen päätarkoitus on yksinkertainen: varmistaa tasapuolinen kohtelu ja yhtäläiset mahdollisuudet kaikille.

It's all about people tarkoittaa meille Academic Workilla sitä, että meitä ei yrityksenä olisi ilman ihmisiä. Se on ajatus ja periaate, joka johdattaa meitä kaikessa tekemisessämme, oli kyse sitten uran alkuvaiheen osaajien työllistämisestä, työntekijöistämme huolehtimisesta, asiakkaidemme palvelemisesta, yhteiskumppaneidemme valitsemisesta tai yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.

Vastuullisuus on aina ollut tärkeä osa toimintaamme ja olemme ylpeitä saavuttamistamme vastuullisuustarvoitteista. Kuten arvomme sanelevat, me haluamme kuitenkin olla huomenna parempia kuin tänään ja jatkuvasti tehdä asioita paremmin, fiksummin ja joskus myös enemmän. Pyrimmekin entistä laajemmalla rintamalla ja vaikuttavammilla teoilla kehittämään toimintaamme vastuullisemmaksi.

AW_people_02_highres-small.jpg
"Haluamme omalla toiminnallamme lisätä tietoisuutta työnhakijan oikeuksista, rekrytoinnin lainsäädännöstä sekä tiedostamattomien ennakkoluulojen vaikutuksesta rekrytointipäätöksiin. Ketään ei tulisi syrjiä rekrytointiprosessissa, ja se ei ole mielipideasia."

Laura Christie, toimitusjohtaja Academic Work

Academic Work on sitoutunut tekemään tilaa sateenkaaren kaikille sävyille - etenkin työelämässä! Me tiedämme, että menestys lähtee ihmisistä. Henkilöstöpalvelualan yrityksenä ihmiset ovat kaiken toimintamme keskiössä minkä takia moninaisuus, osallistaminen, yhdenvertaisuus sekä suvaitsevaisuus ovat meille tärkeitä edistettäviä arvoja. Meille monimuotoisuus on voimavara.

Edistämme pyrkimyksiämme yhdevertaisempaan ja moninaisempaan työelämään lukuisilla eri tavoilla. Meille on tärkeää olla ylpeitä jo saavuttamistamme tuloksista, mutta yhtälailla tärkeää myös jatkuvasti haastaa itseämme toimimaan vieläkin paremmin. Tänä päivänä me mm. keräämme useilla eri tavoilla palautetta työntekijöiltämme, järjestämme koulutuksia sekä kehitämme jatkuvasti toimintatapojamme varmistaaksemme reilun kohtelun. Käytössämme on myös vakiintuneet toimintamallit, joilla voimme puuttua epäasialliseen toimintaan, minkä lisäksi tuemme ja koulutamme esihenkilöitämme niin johtamisessa kuin rekrytoinneissa tavalla, jolla varmistamme yhdenvertaisen kohtelun.

Academic_Work_Pride

Keinomme suvaitsevaiseen ja tasa-arvoiseen rekrytointiin

Rekrytoijien jatkuva kouluttaminen yhdistettynä toimiviin prosesseihin ovat keinomme varmistaa, että kaikkia hakijoita kohdellaan tasavertaisesti. Kaikki haastattelumme toteutetaan kompetenssipohjaisella haastattelumallilla, joka takaa, että jokaista haastateltavaa arvioidaan samojen kysymysten ja saman asteikon avulla.

Perusteellisen perehdytyksen ja jatkuvan koulutuksen ansiosta rekrytoijamme tietävät mitä saa ja ei saa kysyä työnhakijalta. Erityisesti nuoret ammattilaiset, eli 0-5v. työkokemusta omaavat, eivät aina tiedosta omia oikeuksiaan työnhaussa.

Siksi on ensisijaisen tärkeää, että pöydän toisella puolella istuu rekrytoinnin ammattilainen, joka huolehtii hakijan oikeuksista hänen puolestaan koko hakuprosessin ajan.

Yhdenvertaisuus on työmme ytimessä

Yhdenvertainen, tasa-arvoinen, moninainen ja inklusiivinen työelämä on päämäärämme. Me olemme valmiita tekemään töitä tämän asian vuoksi hamaan loppuun saakka, jokaikinen päivä. Se on paitsi luontainen tahtotilamme, myös velvollisuutemme Pohjoismaiden suurimpana nuorten ammattilaisten henkilöstöpalveluyrityksenä.