Hakuprosessi

Hakuprosessi - työnhaun vaiheet. Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää rekrytointiprosessistamme.

Meille on tärkeää pitää sinusta työnhakijana mahdollisimman hyvää huolta. Sitä varten olemme rakentaneet suoraviivaisen hakuprosessin, joka on mahdollisimman laadukas, reilu ja tehokas. Sinä pääset loistamaan asiakkaidemme silmissä, joilloin sinulla on parhaat mahdollisuudet päästä unelmatyöhösi.

Tutustu hakuprosessiimme, nappaa vinkkimme talteen ja laita hakemuksesi tulemaan.

Rekisteröidy työnhakuun

Rekisteröityminen

Helpoin tapa hakea avoimia työpaikkojamme on rekisteröityä käyttäjäksi sivumme yläkulman Kirjaudu sisään -linkin kautta.

Rekisteröidyttyäsi pääset täyttämään työnhaussa relevantit tietosi järjestelmäämme. Nopeuttaaksesi tietojen täyttämistä, voit ladata valmiin CV:si järjestelmään, jolloin tiedot täyttyvät automaattisesti oikeisiin ruutuihin. Tarkista tiedot ja täydennä mahdollisesti puuttuvat osiot.

Tämän jälkeen sinun ei tarvitse enää erikseen täyttää tietojasi tai ladata CV:tä, kun haet työpaikkoja.

Duunivahti - mitä ja miksi?

Kirjauduttuasi sisään voi aktivoida käyttöösi Duunivahdin, jonka tarkoitus on pitää sinut ajantasalla juuri sinua kiinnostavista työpaikoista. Voit rajata sinua kiinnostavat työpaikat esim. toimialan ja sijainnin mukaan, jolloin vältyt turhilta viesteiltä, sekä toisaalta aktivoida useamman Duunivahdin erilaisilla täsmärajauksilla. Voit myös koska tahansa ottaa vahdin pois päältä, esimerkiksi jos olet jo työllistynyt mieleiseesi työpaikkaan.

Työpaikan haku

Työpaikan hakeminen

Kun löydät avointen työpaikkojen joukosta itsellesi mieleisen työpaikan, klikkaa haun yhteydessä olevaa Hae työpaikkaa -nappulaa.

Jos olet jo valmiiksi kirjautuneena sisään, pääset suoraan profiilisi avulla hakemaan työpaikkaa. Varmista, että tietosi ovat ajantasalla! Voit liittää mukaa työhakemuksen, sekä muita haun kannalta relevantteja dokumentteja, kuten opintorekisteriotteesi tai sertifikaatin.

Rekrytoijamme käyvät hakijoita saapumisjärjestyksessä läpi hakuprosessin aikataulu huomioiden. Etenemme haussa eteenpäin kun rekrytoijamme ovat löytäneet parhaiten haettuun profiiliin soveltuvia kandidaatteja sopivan määrän. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että jo hieman pidempään sivuillamme ollut työpaikka olisi jo täytetty - aina jos löydät sivuiltamme itseäsi kiinnostavan haun, kannattaa sinun jättää hakemus!

Koska monet hauistamme keräävät jo ensimmäisten päivien aikana valtavan määrän hakijoita, kannustamme aina hakemaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Aktivoimalla Duunivahdin varmistat, että olet ensimmäisten joukossa hakemassa!

Puhelinhaastattelu

Puhelinhaastattelu & ensimmäinen haastattelu

Potentiaalisimmille hakijoille soitamme puhelinhaastattelun, jonka perusteella päätämme seuraavaan vaiheeseen siirtymisestä. Puhelinhaastattelun kesto vaihtelee yleensä 10-30 minuutin välillä, ja sen tarkoituksena on varmistaa motivaatiosi ja osaamisesi haettuun tehtävään.

Vinkki: jos olet huonossa paikassa puhelinhaastattelua varten, voit pyytää rekrytoijalta ajan siirtämistä hieman myöhemmäksi.

Puhelinhaastattelun jälkeen potentiaalisimmat hakijat pääsevät haastatteluun Academic Workin rekrytoijan kanssa. Haastattelu toteutetaan joko kasvotusten toimistollamme tai Teams-palvelun kautta etähaastatteluna. Käytämme hauissamme kompetenssipohjaista haastattelumallia, tunnistaaksemme potentiaalisi ja todentaaksemme pätevyytesi haettuun tehtävään. Kompetenssipohjainen haastattelu takaa reilun ja tasavertaisen kohtelun kaikille hakijoille taustasta riippumatta, sillä kysymyspatteristo on kaikille sama ja se keskittyy kandidaatin omaan reflektointiin.

Vinkki: muistathan aina ilmoittaa rekrytoijalle mahdollisimman hyvissä ajoin, jos sovittu haastatteluaika ei sovikaan. Näin jätät itsestäsi luotettavan ja rehellisen vaikutelman.

Työhaastattelu asiakkaalla

Haastattelu asiakkaalla

Kanssamme käytyjen hakuprosessin vaiheiden perusteella esittelemme potentiaalisimmat hakijat asiakkaallemme, joka päättää ketkä hakijoista haluaa tavata. Viimeisen vaiheen haastattelu on työnhakijalle oivallinen mahdollisuus saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Viimeisen vaiheen aikana tai sen lisäksi sinulta saatetaan pyytää työnäytteitä, tai -todistuksia, sekä suosittelijoita. Valmistauduthan huolellisesti myös näihin!

Onneksi olkoon - paikka on sinun!

Mahtavaa - olet ansainnut sen!

Mikäli kyse on vuokratoimeksiannosta, tulee sinusta nyt Academic Workin konsultti. Käytännössä se tarkoittaa, että hallinnollisena esihenkilönäsi toimii Academic Workin nimetty konsulttipäällikkö, ja me olemme vastuussa mm. palkanmaksustasi ja työterveydenhuollostasi. Sen sijaan työsi johtaminen ja perehdyttäminen ovat asiakasyrityksessä toimivan lähiesihenkilön vastuulla. Saat kaikki tarvittavat tiedot ja välineet työn aloittamiseen näiltä kahdelta henkilöltä. Työsuhteen aikana sinulle voi tarjoutua mahdollisuus rekrytoitua asiakasyrityksen palkkalistoille, jolloin myös hallinnollinen vastuu siirtyy asiakasyritykselle. Tämä on kuitenkin sinun kanssasi sovittava asia, eikä sitä tehdä sinulta kysymättä.

Jos taas kyse on rekrytoinnista, tulee sinusta suoraan asiakasyrityksen työntekijä. Saat kaiken tarvitsemasi tiedon suoraan asiakasyritykseltä. Toivottavasti me Academic Workilla olemme onnistuneet auttamaan sinua ottamaan seuraava askeleen urallasi!

Konsulttina Academic Workilla

Konsulttina työskennellessäsi Academic Work on paljon muutakin kuin palkkasi maksaja. Lakisääteisten asioiden hoitamisen lisäksi toimimme urapartnerinasi! Heti ensimmäisestä päivästäsi lähtien sinulla on nimetty konsulttipäällikkö Academic Workilta, joka on tukenasi koko konsulttiurasi ajan varmistaen kaiken sujuvan hyvin. Voit koska tahansa kääntyä konsulttipäällikkösi puoleen - he ovat täällä sinua varten. Sinun kehitys ja hyvinvointi on prioriteettimme!

Lähetämme sinulle kuukausittain uutiskirjeen, johon olemme keränneet tuoreita uutisia, arvokasta tietoa työsuhteeseesi liittyen sekä hieman inspiraatiota uraasi ja hyvinvointiasi silmällä pitäen. Järjestämme myös webinaareja ja tapahtumia konsulteillemme varmistaaksemme, että aikasi Academic Workilla on parasta mahdollista. Olemme myös aina kiinnostuneita toiveistasi ja palautteestasi kehittääksemme toimintaamme.