Hakuprosessi - työnhaun vaiheet

Meille on tärkeää pitää sinusta työnhakijana mahdollisimman hyvää huolta. Sitä varten olemme rakentaneet hakuprosessin, joka on mahdollisimman laadukas, reilu ja tehokas, jolloin sinä pääset loistamaan asiakkaidemme silmissä.

Tutustu hakuprosessiimme, nappaa vinkkimme talteen ja laita hakemuksesi tulemaan.

We make people grow.

Rekisteröityminen

Helpoin tapa hakea avoimia työpaikkojamme on rekisteröityä käyttäjäksi sivumme yläkulman Kirjaudu sisään -linkin kautta.

Rekisteröidyttyäsi pääset täyttämään työnhaussa relevantit tietosi järjestelmäämme. Nopeuttaaksesi tietojen täyttämistä, voit ladata valmiin CV:si järjestelmään, jolloin tiedot täyttyvät automaattisesti oikeisiin ruutuihin. Tarkista tiedot ja täydennä mahdollisesti puuttuvat osiot.

Tämän jälkeen sinun ei tarvitse enää erikseen täyttää tietojasi tai ladata CV:tä, kun haet työpaikkoja.

Kurkkaa vinkkimme hyvän CV:n laatimiseen

Duunivahti - mitä ja miksi?

Kirjauduttuasi sisään voi aktivoida käyttöösi Duunivadin, jonka tarkoitus on pitää sinut ajantasalla juuri sinua kiinnostavista työpaikoista. Voit rajata sinua kiinnostavat työpaikat esim. toimialan ja sijainnin mukaan, jolloin vältyt turhilta viesteiltä. Voit myös koska tahansa laittaa vahdin pois päältä, esimerkiksi jos olet jo työllistynyt mieleiseesi työpaikkaan.

Työpaikan hakeminen

Kun löydät avointen työpaikkojen joukosta itsellesi mieleisen työpaikan, klikkaa haun yhteydessä olevaa Hae työpaikkaa -nappulaa.

Jos olet jo valmiiksi kirjautuneena sisään, pääset suoraan profiilisi kautta hakemaan työpaikkaa. Varmista, että tietosi ovat ajantasalla! Voit littää mukaa työhakemuksen, sekä muita haun kannalta relevantteja dokumentteja, kuten opintorekisteriotteesi tai relevantin sertifikaatin.

Rekrytoijamme käyvät hakijoita saapumisjärjestyksessä läpi hakuprosessin aikataulu huomioiden. Etenemme haussa eteenpäin kun rekrytoijamme ovat löytäneet parhaiten haettuun profiiliin soveltuvia kandidaatteja sopivan määrän. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että jo hieman pidempään sivuillamme ollut työpaikka olisi jo täytetty - aina jos löydät sivuiltamme itseäsi kiinnostavan haun, kannattaa sinun jättää hakemus!

Koska monet hauistamme keräävät jo ensimmäisten päivien aikana valtavan määrän hakijoita, kannustamme aina hakemaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Aktivoimalla Duunivahdin varmistat, että olet ensimmäisten joukossa hakemassa!

Nappaa 10 vinkkiä laadukkaaseen työhakemukseen

Puhelinhaastattelu & ensimmäinen haastattelu

Potentiaalisimmille hakijoille soitamme puhelinhaastattelun, jonka perusteella päätämme seuraavaan vaiheeseen siirtymisestä. Puhelinhaastattelun kesto vaihtelee yleensä 10-30 minuutin välillä, ja sen tarkoituksena on varmistaa motivaatiosi ja osaamisesi haettuun tehtävään.

Vinkki: jos olet huonossa paikassa puhelinhaastattelua varten, voit pyytää rekrytoijalta ajan siirtämistä hieman myöhemmäksi.

Puhelinhaastattelun jälkeen potentiaalisimmat hakijat pääsevät haastatteluun Academic Workin ammattirekrytoijan kanssa. Haastattelu toteutetaan joko kasvotusten toimistollamme tai Teams-palvelun kautta. Käytämme hauissamme kompetenssipohjaista haastattelumallia, joka on tutkitusti luotettavin tapa todentaa hakijan pätevyys haettuun tehtävään. Kompetenssipohjainen haastattelu myös takaa reilun ja tasavertaisen kohtelun kaikille hakijoille taustasta riippumatta, sillä kysymyspatteristo on kaikille sama ja se keskittyy kandidaatin omaan reflektointiin.

Vinkki: muistathan aina ilmoittaa rekrytoijalle mahdollisimman hyvissä ajoin, jos sovittu haastatteluaika ei sovikaan. Näin jätät itsestäsi luotettavan ja rehellisen vaikutelman.

Kompetenssihaastattelu edessä? Näin valmistaudut!

Haastattelu asiakkaalla

Kanssamme käytyjen hakuprosessin vaiheiden perusteella esittelemme potentiaalisimmat hakijat asiakkaallemme, joka päättää ketkä hakijoista haluaa tavata. Viimeisen vaiheen haastattelu on työnhakijalle oivallinen mahdollisuus saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Viimeisen vaiheen aikana tai sen lisäksi sinulta saatetaan pyytää työnäytteitä, tai -todistuksia, sekä suosittelijoita. Valmistauduthan huolellisesti myös näihin!

Mitä työnhakijan kannattaa kysyä työhaastattelussa?

Onneksi olkoon - paikka on sinun!

Mahtavaa - olet ansainnut sen!

Mikäli kyse on vuokratoimeksiannosta, tulee sinusta nyt Academic Workin konsultti. Käytännössä se tarkoittaa, että hallinnollisena esihenkilönäsi toimii Academic Workin nimetty konsulttipäällikkö, ja me olemme vastuussa mm. palkanmaksustasi ja työterveydenhuollostasi. Sen sijaan työsi johtaminen ja perehdyttäminen ovat asiakasyrityksessä toimivan lähiesihenkilön vastuulla. Saat kaikki tarvittavat tiedot ja välineet työn aloittamiseen näiltä kahdelta henkilöltä. Työsuhteen aikana sinulle voi tarjoutua mahdollisuus rekrytoitua asiakasyrityksen palkkalistoille, jolloin myös hallinnollinen vastuu siirtyy asiakasyritykselle. Tämä on kuitenkin sinun kanssasi sovittava asia, eikä sitä tehdä sinulta kysymättä.

Jos taas kyse on rekrytoinnista, tulee sinusta suoraan asiakasyrityksen työntekijä. Saat kaiken tarvitsemasi tiedon suoraan asiakasyritykseltä. Toivottavasti me Academic Workilla olemme onnistuneet auttamaan sinua ottamaan seuraava askeleen urallasi!

Työhaastattelun yleisimmät kysymykset - TOP 12

Valmistaudu työhaastatteluun tutustumalla haastattelijoiden useimmin kysymiin kysymyksiin.

Lue lisää

Videohaastattelu edessä? Ota nämä rekrytoijan vinkit talteen

Jännittääkö videohaastattelun? Ei hätää, keräsimme sinulle rekrytoijiemme parhaat vinkit videohaastattelussa menestymiseen.

Lue lisää

Rekrytoijan vinkit työnhakuun

Mitkä asiat kannattaa pitää mielessä uutta tai kenties jopa ensimmäistä CV:tä, työhakemusta ja LinkedIn-profiilia laatiessa?

Lue lisää
Jaa artikkeli