My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Hero image

Make work work

Et ehkä odottanut kuulevasi tätä meiltä, mutta elämä on paljon muutakin kuin töitä. Toki mielenkiintoisen ja palkitsevan työn löytäminen on tärkeää (ja siinä olemme tukenasi), mutta se ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa. Useimmat asiantuntijat ovat nykyään yhtä mieltä siitä, että työskentelet oikeastaan tehokkaammin silloin, kun saat välillä ajatukset muualle. Puhumattakaan itsellesi tärkeisiin asioihin panostamisen vaikutuksista terveyteesi ja elämäniloosi pitkällä aikavälillä. Olemme keränneet vinkkejä, faktoja ja inspiraatiota kaikille teille nuorille ammattilaisille, jotka haluatte tasapainoisen startin työelämälle.

Avoimet työpaikat

Ammattilaisten vinkkejä työelämän tasapainoon

On lukuisia eri tapoja lievittää stressiä ja löytää tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä ja vain sinä itse tiedät, mikä sinulle toimii parhaiten. Kun ammattilaisilta kysytään, tietyt asiat kuitenkin nousevat toistuvasti esille.

1. Tee juttuja, joista saat energiaa.

Käy ihan järkeen. Työn tulos ei voi olla hyviä, jos ei ole mitään, mistä ammentaa energiaa työhönsä.

2. Panosta lepoon.

Mieti yön yli. Saat uutta virtaa, mutta myös uutta perspektiiviä. Monesti asiat näyttäytyvät aamulla uudessa valossa.

3. Puutu kuormittaviin asioihin.

Jos stressi alkaa tuntua jatkuvalta, pyri tunnistamaan, mihin kohtiin päivittäisessä työssäsi voitaisiin vaikuttaa. Ota sitten asia esille esihenkilösi kanssa.

Kestävä kehitys alkaa sinusta

Kaikki me pyrimme ottamaan ympäristöä ja yhteisiä resurssejamme aina vain paremmin huomioon. Tuppaamme usein kuitenkin unohtamaan tärkeän lähtökohdan kestävyydelle, oman itsemme. On mahtavaa, että olet löytänyt työn, johon suhtaudut intohimoisesti, mutta älä unohda, että sinä olet se kaikista arvokkain voimavara.

Töihin IT-, tekniikan tai kaupan alalle?

Olet oikeassa paikassa! Me tarjoamme työpaikkoja nuorille ammattilaisille erityisesti IT:n, tekniikan ja kaupan alalla. Aktivoi Duunivahti, etkä missaa unelmiesi työpaikkaa!

Inspiraatiota muilta!

On luultavasti ihan yhtä monta erilaista tapaa rentoutua kuin on ihmisiäkin. Kyselimme muutamilta eri tyypeiltä heidän tyyleistään.

Kaikkien pitäisi liittyä Chessraveen!

Löysimme elokuussa Facebookista Chessrave-tapahtuman ja se kuulosti hauskalta. Sinne oli pakko mennä! En ole koskaan ollut shakin suurin ystävä, mutta tässä tapahtumassa se oli kyllä kivaa. Pelatessa en ajattele kaikkia juttuja, joita olisi pitänyt tehdä tai mitä on tulossa. Pelaan vain shakkia ja kuuntelen lempimusaani. Harrastukset ovat tärkeitä! Chessravessa parasta on musiikki, tunnelma ja ihmiset. On sallittua (ja melkein jopa suositeltavaa) mennä sekoilemaan tanssilattialle.
— Richard Solvang Grova

Frisbeegolfin voi aloittaa matalalla kynnyksellä

Olin käynyt heittämässä frisbeetä aiemminkin, mutta vasta pandemian aikana ostin omat kiekot ja aloitin pelaamisen. Parasta frisbeegolfissa on se, että pääsee ulos ja luontoon. Pääsee liikkumaan ja pitämään hauskaa. Verrattuna tavalliseen golfiin, jossa kierroksen hinta voi olla yli 50 euroa, frisbeegolf-kentistä 99 % eivät maksa mitään. Ympäristö kentillä tuntuu myös luonnollisemmalta verrattuna golf-väyliin ja viheriöihin. On helppo elää hetkessä ja ajatella lähinnä vain, miten pelastaisin tämän parin tai onnistuisinko tekemään tässä birdien?" enkä huolehdi muusta.
— Sebastian Lundbäck

Tiimityön merkitys korostuu pelaamisessa

Pelaamme Counter-Strike Global Offensivea 200 muun suomalaisessa eSports-liigassa kisaavan yrityksen kanssa. Kilpailemme tiiminä neljän kollegani kanssa eri yritysten joukkueita vastaan. Parasta pelaamisessa on jännitys. Välillä vaatii vähän eforttia olla turhautumatta matsien jälkeen, mutta voitto tiukan taistelun tuloksena tuntuu tosi palkitsevalta. Olen tutustunut ihmisiin, joista on tullut elinikäisiä ystäviä. Olemme juhlineet toistemme häitä, tehneet yhteisiä reissuja ja nähneet perheidemme kasvavan.
— Aleksanteri Negru-Vode