My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Hakuprosessi

Rekrytointiprosessimme askel askeleelta

Tiedämme, mitkä tekijät ennustavat tulevaa työssä suoriutumista ja että suurta osaa näistä tekijöistä ei voi luetella CV:ssä. Siksi hyödynnämme työssämme Evidence Based Recruitment -menetelmää, jossa haastamme perinteisen rekrytointitavan arvioimalla ehdokkaita objektiivisen, datalähtöisen ja oikeudenmukaisen prosessin perusteella. Keskitymme puhtaasti sinun ja avoimen työpaikan yhteensopivuuteen, joten potentiaalisi ja persoonallisuutesi ovat yhtä tärkeitä kuin kovat taitosi.

Mitä Evidence Based Recruitment tarkoittaa?

Me Academic Workilla hyödynnämme Evidence Based Recruitment -menetelmää. Tämä tarkoittaa, että arvioimme vain asioita, joilla on osoitettu olevan vahva yhteys työssä suoriutumiseen, ja teemme päätöksiä tieteellisen näytön perusteella. Nojaamme työssämme valintamenetelmiin, joilla on korkea luotettavuus ja validiteetti. Tämä saattaa kuulostaa itsestään selvältä, mutta monet rekrytoijat tekevät hakemuksesi tietojen perusteella vääriä oletuksia, jotka eivät liity lainkaan siihen, kuinka hyvin suoriudut roolissa. Tietoon ja todisteisiin perustuvalla työskentelyllä haluamme varmistaa, että juuri sinun kompetenssisi ja potentiaalisi johtavat työpaikan saamiseen – ei mikään muu.

enter image description here

Ensimmäinen vaihe: Hakemusten valinta

Kun saamme hakemuksesi, varmistamme, että täytät tehtävän perusvaatimukset. Käymme hakemuksia läpi ja teemme valintoja jatkuvasti, ja jos olet yksi hakijoista, jotka vastaavat parhaiten tehtävän vaatimusprofiilia, otamme sinuun yhteyttä lyhyen puhelinhaastattelun merkeissä.

Jatkuvalla valinnalla tarkoitamme, että otamme yhteyttä parhaiten vaatimusprofiilia vastaaviin hakijoihin hakemusten saapumisjärjestyksessä. Tavoitteemme on olla sinuun yhteydessä kahden viikon kuluessa hakemuksesi lähettämisestä - riippumatta siitä, etenetkö prosessissa vai et. Jos et etene, annamme palautetta läpinäkyvästi ja reilusti, jotta voimme auttaa sinua pääsemään eteenpäin seuraavassa haussasi. Jos vastaavia paikkoja on auki, suosittelemme niitä hakijalle.

Psykometriset testit

Käytämme kahdenlaisia verkossa tehtäviä testejä: persoonallisuustestiä ja kognitiivisia kykyjä arvioivaa testiä.

Käytämme kyseisiä testejä, koska haluamme ymmärtää ja huomioida potentiaaliasi samalla tavalla kuin huomioimme hakemuksesi tiedot. Tämä mahdollistaa objektiivisen ja oikeudenmukaisen prosessin kaikille hakijoille sekä voimme näin huolehtia, että saat roolin, jossa todella viihdyt ja suoriudut hyvin. Koska testit ovat verkossa, voit tehdä ne kotoa käsin. Arvioitu tarvittava aika on noin 30–40 minuuttia.

Puhelinhaastattelu

Jos etenet rekrytointiprosessissa, sinuun otetaan yhteyttä lyhyen puhelinhaastattelun merkeissä. Tämän noin 15 minuuttia kestävän haastattelun aikana sinulla on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja me arvioimme soveltuvuuttasi kiinnostuksesi ja tehtävään asetettujen vaatimusten perusteella. Voit myös kertoa meille lisää kokemuksestasi, koulutuksestasi ja osaamisestasi sekä antaa käytännön tietoa irtisanomisajoista ja palkkatoiveestasi. Olemme standardisoineet kaikki haastattelukysymykset varmistaaksemme, että arvioimme kaikkia hakijoita samalla tavalla. Eri arviointimalleja käyttämällä voimme luoda objektiivisen kuvan sinusta ja vastauksistasi. Olemme normaalisti yhteydessä viikon sisällä, mikäli etenet seuraavaan vaiheeseen.

Toinen vaihe: Haastattelu Academic Workilla

Seuraava askel on käyttäytymistä kuvaava haastattelu Academic Workilla. Haastattelussa tapaat vastaavan rekrytoijan. Tämä haastattelu, jossa mennään hieman syvemmälle tasolle, kestää noin 45–60 minuuttia, ja rekrytoija lähettää yleensä etukäteen tietoa siitä, mitä voit odottaa. Haastattelussa kerromme lisää roolista sekä yrityksestä ja keskitymme ns. käyttäytymiseen perustuviin kysymyksiin, jotka perustuvat työpaikkailmoituksessa eriteltyihin ominaisuuksiin. Tarkoituksena on aiemman käyttäytymisen perusteella arvioida ehdokkaan kykyä toimia tietyllä tavalla.

Haastattelun aikana voimme arvioida esimerkiksi kykyäsi toimia tai esiintyä jäsennellysti - pyytämällä sinua kertomaan aiemmista tilanteista, joissa olet hyödyntänyt tätä ominaisuutta. Erilaisia arviointimalleja hyödyntämällä voimme luoda sinusta ja vastauksistasi objektiivisen kuvan sekä arvioida, miten hyvin käyttäytymisesi sopii tehtävään. Rekrytoija antaa yleensä arvion siitä, miten pian tule saamaan palautetta haastattelun jälkeen, sillä tämä riippuu rekrytointiprosessista.

Viimeinen vaihe: Haastattelu yrityksessä

Jos kuulut tehtävään parhaiten soveltuviin hakijoihin, esittelemme sinut yritykselle. He vuorostaan valitsevat kenet haluavat tavata henkilökohtaisesti ja kutsuvat viimeiseen haastatteluun. Tämä on oiva tilaisuus saada kosketuspintaa yritykseen sekä itse työhön. Saat myös mahdollisuuden näyttää taitosi ja (ennen kaikkea) persoonallisuuttasi. Tämän haastattelun aikana sinulla on mahdollisuus esittää kysymyksiä roolista ja tiimistä. Lisäksi sinulta saatetaan kysyä lisää kiinnostuksestasi roolia kohtaan sekä selvittää, jaatko yrityksen ja tiimin tavoitteet sekä arvot. Arvioitu aika on noin 45–60 minuuttia.

Suosittelijoiden kuuleminen

Joissakin tapauksissa pyydämme sinulta kahden suosittelijan yhteystiedot, otamme heihin yhteyttä ja kysymme aiemmasta työssä suoriutumisestasi. Varmistathan, että olet saanut suosittelijoiltasi ajantasaiset yhteystiedot ja että he osaavat odottaa yhteydenottoa.

Saitko työpaikan? – Onneksi olkoon!

Saitko työn? Mahtavaa! Nyt tarvitsee enää vain allekirjoittaa sopimus. Jos kyseessä on konsulttitoimeksianto, sopimus tehdään sinun ja Academic Workin välillä. Jos sen sijaan kyseessä on suora rekrytointi, teet työsopimuksen suoraan yrityksen kanssa. Academic Workin konsultit ovat tietysti työehtosopimusten sekä vakuutusten piirissä ja kaikin puolin reilujen ehtojen alaisia.

Lisää työllistymismahdollisuuksiasi

Aktivoi Duunivahti ja lisää mahdollisuuksiasi löytää unelmatyösi! Räätälöidyn hakuvahtipalvelun avulla saat työpaikkavinkkejä suoraan sähköpostiisi heti, kun sinua kiinnostava työpaikka tulee tarjolle.

Academic Work on urakumppanisi useilla aloilla!
Lue lisää suurimmista osaamisalueistamme saadaksesi tietoa siitä, kuinka voit ottaa seuraavan askeleen urallasi!