Hero image

YPAI 2022: Mitä tapahtuu, jos et kuuntele?

Tiedätkö, mikä nuorille ammattilaisille on tärkeää? Yrityksesi tulee menettämään paljon arvokasta osaamista, jos nuorten ammattilaisten mieltymykset jäävät varjoon. Vuosittainen YPAI-tutkimuksemme tuo nuorten ammattilaisten äänet kuuluviin ja tarjoaa sinulle työnantajana työkaluja työmarkkinoiden halutuimpien osaajien houkuttelemiseen ja sitouttamiseen.

Lataa YPAI-opas 2022

YPAI:sta

Toteutamme vuosittain Young Professional Attraction Index (YPAI) -tutkimuksen, jossa selvitämme, mikä uransa alkuvaiheessa oleville osaajille on tärkeintä työnantajan valinnassa ja miksi he näkevät tietyt työnantajat toisia houkuttelevampina.

Tulokset ja löydökset tarjoavat sinulle hyödyllisiä työkaluja nuorten ammattilaisten houkuttelemiseen ja sitouttamiseen.

Houkuttelevimmat työnantajat – missä nuoret ammattilaiset työskentelisivät mieluiten?

Selvitimme jälleen, mitkä yritykset ovat kymmenen houkuttelevinta työnantajaa nuorten ammattilaisten silmissä. YPAI-tutkimuksessa nuoret ammattilaiset arvioivat työnantajia maineen, menestyksen ja niissä työskentelyn innostavuuden perusteella.

Löytyykö yrityksesi listalta? Onnittelut! Lataa tästä someen jaettava kuva!

Innovatiivisuus ja työntekijälähtöisyys. Ovat edellä muita työntekijäkokemuksen rakentamisessa

-Nuori ammattilainen yhdestä listauksen houkuttelevimmasta työnantajasta

Tärkeimmät tekijät työnantajan valinnassa - Mitä nuoret ammattilaiset haluavat työnantajaltaan?

Nuoret ammattilaiset tuovat mukanaan uutta tietoa, taitoja ja ideoita, mutta myös odotuksia työnantajalleen. Jotta organisaatioiden olisi helpompi ymmärtää, minkälaisiin yrityksiin nuoret ammattilaiset hakeutuvat, pyysimme heitä valitsemaan heille kymmenen tärkeintä asiaa työnantajaa valitessa ja laittamaan ne järjestykseen.

Avoin ilmapiiri, työkulttuurissa rohkaistaan tiedon jakamiseen ja ideoidaan ja kehitetään yhdessä.

-Nuori ammattilainen yhdestä tärkeimmästä työnantajan valintaan liittyvästä tekijästä

YPAI-löydöksiä ja analyysiä

Sukella syvemmälle YPAI:n maailmaan ja ymmärrä, mitä tulokset käytännössä tarkoittavat. Tämän vuoden YPAI-opas tarjoaa analyysien lisäksi tuloksista tunnistettuja trendejä sekä rutkasti vinkkejä, jotka tukevat teitä matkalla entistä houkuttelevammaksi työnantajaksi.

Lataa YPAI-opas 2022

Lataa YPAI-opas ja opi, mikä nuorille ammattilaisille on tärkeää ja miten voit parhaiten hyödyntää tuloksia. YPAI-opas sisältää:

  • Mitä kannattaa kehittää ja välttää, kun tahtotilana on olla houkutteleva työnantaja nuorille ammattilaisille
  • Käytännön vinkkejä siihen, miten houkutella ja sitouttaa työmarkkinoiden kirkkaimmat kyvyt
  • Syväluotaavaa analyysiä siitä, mikä nuorille ammattilaisille on tärkeintä työnantajaa valitessa

Kiinnostaako yrityskohtainen tulosten läpikäynti?

Miltä kuulostaa juuri teidän yrityksenne tarpeisiin räätälöidyt vinkit nuorten ammattilaisten houkuttelemiseen ja sitouttamiseen? Me autamme mielellämme tulkitsemaan tuloksia ja tuemme niiden hyödyntämisessä!

Yrityskohtaisiin esityksiin sisältyy:

  • Analyysi juuri teidän yrityksenne tuloksista
  • Avoimet kommentit miksi juuri teille halutaan töihin
  • Ovenraotus yrityksenne mahdollisiin kehityskohtiin
  • Alakohtaiset tulokset, esimerkiksi IT-, tekniikan- ja kaupallisilta aloilta
  • Konkreettisia neuvoja ja keskustelua kohderyhmästä ja siitä, kuinka tulette entistä houkuttelevammaksi työnantajaksi – huolimatta siitä, olitteko jo top 50-listalla tai vasta matkalla

Onko yrityksesi top 50 -listalle? Suuret onnittelut! Läpikäynnissä mahdollistamme tulostenne vertailemisen kolmen muun listan yrityksen kanssa.

Eikö yrityksesi vielä löydy listalta? Nyt jos koskaan on aika syventyä tuloksiin, ole siis rohkeasti yhteydessä ja anna meidän auttaa!

Hakisivatko nuoret ammattilaiset työpaikkaa, vaikkeivat he täyttäisi jokaista työpaikkailmoituksen vaatimusta?

Etenkin opiskelijat ja vastavalmistuneet löytävät itsensä usein tilanteesta, jossa työpaikka vaikuttaisi kuvaukseltaan täydelliseltä, mutta he eivät kuitenkaan vielä täytä sen kaikkia vaatimuksia. Työpaikkailmoitusten laatimisessa on tärkeää varmistaa, että kuvauksella onnistutaan tekemään vaikutus nuoriin ammattilaisiin. YPAI-opas paljastaa, hakisivatko nuoret ammattilaiset tehtävää, johon he eivät ole täysin päteviä sekä antaa vinkkejä rekrytointiprosessin parantamiseen.

Kuinka moni nuori ammattilainen on ollut joko lähellä kokea tai kokenut burnoutin?

Työuupumuslukemat ovat kovassa kasvussa ja lähes 90 % nuorista ammattilaisista Suomessa kertoo kokeneensa tai olleensa lähellä kokea burnoutin. Sen yleisiä triggereitä ovat hallinnan tunteen puute, epäselvät odotukset työhön liittyen sekä epätasapaino työ- ja vapaa-ajan välillä. Onneksi asialle voidaan tehdä jotain. Lue YPAI-oppaasta lisää aiheesta ja ota talteen vinkit työympäristön hyvinvoinnin kasvattamiseen.

Mikä saisi nuoren ammattilaisen pysymään yrityksessä yli viiden vuoden ajan?

Nuorten ammattilaisten houkutteleminen on vaikeaa, mutta heidän sitouttamisensa voi olla vielä vaikeampaa. Nykypäivän hakijoiden markkinoilla kilpailu osaajista on kovaa ja siksi on äärimmäisen tärkeää, että työnantajat todella kuuntelevat nuoria ammattilaisia. Jos heidän toiveitaan ei oteta huomioon, menetetään parhaat tekijät sille kilpailijalle, joka vastaa heidän tarpeisiinsa parhaiten. Kerromme YPAI-oppaassa, mitkä ovat nuorille ammattilaisille tärkeimpiä asioita työpaikalla ja miten heidät saadaan sitoutettua pidemmäksi aikaa.

Jaa somessa! #ypai2022

Hyvästä menestyksestä on siistiä puhua! Tiivis kuva- & viestintäpakettimme on ladattavissa jokaiselle top 50 -listalle yltäneelle organisaatiolle. Lisää kuva somekanavillenne tai sähköpostiallekirjoitukseesi, ja anna kaikkien huomata, että olette nuorten ammattilaisten mielestä yksi houkuttelevimmista työnantajista!

Yhteistyö Kantarin kanssa

Olemme toteuttaneet YPAI:n nyt jo kahdeksan peräkkäisen vuoden ajan yhteistyössä Kantarin kanssa. Kantar on yksi maailman suurimmista markkinatutkimustoimistoista, jolta löytyy vuosien kokemus mainetutkimusten tekemisestä eri sidosryhmissä, niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla.

Academic Workista

Academic Workin tarina alkoi Ruotsista vuonna 1998. Tänä päivänä olemme kansainvälinen organisaatio, jolla on toimintaa Pohjoismaiden lisäksi Saksassa ja Sveitsissä. Tähän mennessä olemme työllistäneet yli 160 000 nuorta ammattilaista samalla täyttäen asiakkaidemme rekrytointitarpeet ja auttaneet heitä kasvamaan. Asiakkaille olemme yhden luukun periaatteella palveleva kumppani. Olemme korkeakoulutettujen nuorten ammattilaisten asiantuntijoita, jotka täyttävät eri alojen rekrytointi- ja henkilöstövuokraustarpeet. Me olemme asiakkaidemme strateginen kumppani ja palvelemme heitä räätälöidysti, läpinäkyvästi ja asiakaskeskeisesti.

Aiemmat YPAI-tulokset

YPAI-tuloksia löytyy jo useamman vuoden edestä. Nykyisestä esitystavasta poiketen tulokset on aiemmin esitetty useamman raportin muodossa ja ne ovat edelleen ladattavissa täysin ilmaiseksi.