My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Hero image

Kouluttaudu ja työllisty automaation pariin Helsinkiin ABB:lle tai Lahteen Rautelle!

Houkutteleeko seikkailuntäyteinen ura haluttuna automaatiosuunnittelijana tai käyttöönottoinsinöörinä? Kiinnostavatko automaatio, ongelmanratkaisu ja koneiden parissa työskentely? Automaation jyrätessä alleen vanhoja työtehtäviä, syntyy aivan uudenlaisia mahdollisuuksia teknologiasta, koneista ja niiden loputtomasta kehityksestä kiinnostuneille. Jokaisen itsestään liikkuvan koneen taustalla on nimittäin aina ihminen – ja näillä ihmisillä ei työt ihan heti lopu!

Haemme nyt huippumotivoituneita uranvaihtajia kouluttautumaan maksuttomalla 13 viikon intensiivikoulutuksella automaatiosuunnittelijoiksi tai käyttöönottoinsinööreiksi! Mikä saa sinut syttymään tekniikan maailmassa - oletko automatisoinut kotisi lisäksi kesämökkisi? Tai oletko ammatiltasi asentaja ja odottanut mahdollisuutta vaihtaa työkalupakin läppäriin? Vai oletko koneita etäältä ihaillut, joka on lapsesta asti haaveillut niiden logiikoiden ymmärtämisestä? Tai juuri alalle valmistuva vailla selkeyttä siitä, mille teollisuuden alalle erikoistua? Mikä ikinä sinua automaatiossa ja teknologiassa motivoikin, me haluamme kuulla siitä!

Koulutuksesta valmistuttuasi sinua odottaa vakituinen työpaikka Academic Workin konsulttina ja aloitat työskentelyn yhdellä asiakkaistamme. Tutustu Academyn mahdollisuuksiin tarkemmin ja aloita hakuprosessi jo tänään!

Haku on päättynyt

Teollisuusautomaatioon keskittyvä Academy-koulutus järjestetään virtuaalisesti opettajan johdolla 17.6.-13.9.2024 välisenä aikana. Koulutuksen jälkeen aloitat vakituisessa työsuhteessa Academic Workin konsulttina ja aloitat työskentelyn yhdessä asiakasyrityksistämme ABB:lla Helsingissä tai Rautella Lahdessa. Molemmilla asiakkaillamme työ sisältää paljon matkustamista - oletko valmis pakkaamaan laukkusi?

Hakuaika päättyy 7.4., ja viimeiset päätökset tehdään viimeistään startti-iltaan 13.5. mennessä. Haun ensimmäisessä vaiheessa sinun tulee tehdä kaksi soveltuvuustestiä. Aloita ne jo tänään, sillä käymme hakemuksia läpi jatkuvasti!

Tutustu koulutuksen sisältöön, tulevaan työrooliin, rekrytoinnin vaatimuksiin ja sen aikatauluun tarkemmin alta! 👇

Haku tähän koulutukseen on suljettu

Katso muut koulutuksemme tai odota seuraavien koulutushakujen aukeamista!

Mikä Academy on?

Academy-konsepti on suunnattu yksilöille, joilla on palava halu vaihtaa uusiin tehtäviin teknologia-alalle. Konsepti koostuu kolmesta osiosta: motivaatiota ja potentiaalia mittaavasta rekrytointiprosessista, noin 12 viikon vaativasta intensiivikoulutuksesta sekä vakituisesta työsuhteesta Academic Workilla koulutuksen jälkeen. Olemme kouluttaneet Suomessa jo lähes 1000 osaajaa uudelle uralle!

Miksi valita Academy?

  • Nopea väylä uudelle alalle.
  • Käytännönläheistä oppimista kouluttajan johdolla sekä vertaistukea ja -oppimista kurssikavereiden kanssa.
  • Maksuton koulutus, jonka ajalta maksetaan ansionmenetyskorvausta.
  • Varma työpaikka heti valmistumisen jälkeen.
  • Vuosien kokemus uranvaihtajien uudelleenkouluttamisesta.
Koin Academyn todella antoisana ja tuntui jopa etuoikeutetulta päästä osallistumaan kyseiseen koulutukseen.

- Annamaija, Academic Work Academyn alumni

Mitä automaatiosuunnittelija tai käyttöönottoinsinööri tekee? Miksi kannattaa kouluttautua teollisuusautomaation pariin?

Teollisuusautomaatioala kasvaa vauhdilla ja tarjoaa suuren määrän erilaisia urapolkuja teknologiasta kiinnostuneelle tekijätyypille. Teollisuusautomaation taituri ohjelmoi laitteita toimimaan halutulla tavalla, ja on vastuussa niin prosessien suunnittelusta, toteutuksesta kuin testaamisestakin. Työssä pitää ymmärtää kuinka laitteet toimivat, jotta pystyt ratkaisemaan teknisiä vikatilanteita.

Automaatiosuunnittelijan ja käyttöönottoinsinöörin työpäivään kuuluu muun muassa erilaisten kokonaisuuksien käyttöönottoja ja päivityksiä, sekä ongelmatilanteiden ratkaisemista. Tässä työssä et jämähdä paikoillesi – pääset tekemään työtä siellä missä koneet ovat, eli ympäri maailmaa! Sinulta vaaditaan siis seikkailumieltä ja joustavuutta: esimerkiksi vikatilanteessa keikka voi joskus tulla lyhyelläkin varoitusajalla, työpäivät voivat olla pitkiä ja olosuhteet vaihtelevia. Etsimme siis seikkailunhaluisia, teknologiasta ja koneista kiinnostuneita tekijätyyppejä, joilla on halu oppia ja kehittyä automaatioalan asiantuntijoiksi, jotka viedään nyt ja tulevaisuudessa työmarkkinoilla käsistä!

Academic Work Academyn koulutuksesta valmistuvien osaajien tulevien työtehtävien yksityiskohdat ja painopisteet riippuvat tulevasta toimeksiannosta ja sen toimialasta. Kaikissa toimeksiannoissa lähdetään kuitenkin liikkeelle samankaltaisista junior-tason tehtävistä. Huomaathan, että matkustusta voi olla jopa 100-250 päivää vuodesta – oletko siis valmis elämäsi seikkailuun?

Rautella työhön kuuluu ohjelmoinnin lisäksi runsaasti työskentelyä tehdasympäristössä koneiden käyttöönottojen ja huoltojen parissa ympäri maailmaa. Rautella pääsetkin työskentelmään globaalilla markkinajohtajalla monipuolisia puutuotteita valmistavien laitosten parissa. ABB:lla pääset työskentelemään kestävämmän meriliikenteen kehityksen kärkeen käyttöönottoinsinööriksi. Olet meriteollisuuden ytimessä työskentelemässä mm. erilaisten laivojen, kuten risteilijöiden, jäänmurtajien ja rahtilaivojen parissa.

Vieläkö jäi mietityttämään, minkälaista teollisuusautomaation parissa oikeasti olisi työskennellä? Tutustu alta blogipostauksiimme aiheesta!
🚀 Lue täältä Academy-alumnien Hennan ja Timon kokemuksista automaatioteknologian parissa!
🚀 4 + 1 syytä hakeutua teollisuusautomaation pariin!

Mitä opit koulutuksen aikana?

Koulutuksen sisältö on suunniteltu yhdessä asiakasyritysten, koulutuskumppanimme Brights Learningin sekä alan huippuopettajien kanssa. Sen on tarkoitus tarjota konkreettiset taidot uudessa työssä aloittamiseen, ja koulutuksesta valmistuttuasi olet valmis työskentelemään junior-tason automaattiosuunnittelijan tai käyttöönottajan rooleissa.

Teollisuusautomaatiokoulutuksen aikana opit muun muassa:
💡 ymmärtämään perusteet automaatio- ja sähkötekniikasta sekä niiden toiminnallisuuksista
💡 tuntemaan tärkeimmät teollisuusautomaation soveltamisalueet ja ymmärtävät yleiskuvan toimialasta
💡 tulkitsemaan teollisuudessa käytettäviä suunnitelmia, piirustuksia ja erilaisia sähköautomaatiokaavioita
💡 teollisuusautomaation perusteet sekä perehdyt sähkötyöturvallisuuteen ja yleiseen työturvallisuuteen
💡 PLC-ohjelmoinnin perusteet
💡ymmärtämään teollisuusautomaatiossa käytettävien järjestelmien toimintaa ja työskentelemään näiden järjestelmien parissa

Kaikkein tärkeimpänä asiana opit nopeasti kehittyvän teknologia-alan ykköstaidon: oppimaan oppimisen. Millään alalla ei voi oppia kaikkea vain muutamassa viikossa, joten valmius ja motivaatio oppia lisää työn ohessa ovat avainasemassa.

Minne Academy-koulutuksen jälkeen työllistyy?

Academysta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina yhdessä asiakasyrityksistämme. Käytännössä elät ja hengität arkea asiakasyrityksessä – Academic Work toimii tukenasi taustalla.

Mukana olevat yritykset:Kenelle Academy-koulutus sopii?

Academy-rekrytoinnissa kaikkein tärkeintä on hakijan halu ja kyky oppia uutta, aito motivaatio automaatio- ja teknologia-aloja, Academy-koulutusta ja konsultointityötä kohtaan, sekä persoonallisuus, joka soveltuu vaativaan intensiivikoulutukseen ja uuteen työhön haastavalla alalla.

Etsimällämme henkilöllä on…
palava kiinnostus teknologiaa, teollisuutta ja automaatiota kohtaan sekä halu työskennellä muuttuvissa tilanteissa ja olosuhteissa
luja motivaatio sitoutua vaativaan intensiivikoulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen
joustava asenne, kärsivällisyyttä, paineensietokykyä sekä rohkeutta heittäytyä haastaviin tilanteisiin – intensiivikoulutus ja uuden uran aloittaminen antavat mutta myös vaativat paljon
erinomaiset vuorovaikutustaidot - reissutyössä kohtaat erilaisia ihmisiä jatkuvasti ja haastavissakin tilanteissa pään pitää pysyä kylmänä
kyky oppia nopeasti – se selviää tekemällä soveltuvuustestit, joilla hakuprosessi alkaa
✅ sujuva suullinen ja kirjallinen suomen ja englannin kielitaito
✅ vähintään 18 vuotta ikää
B-ajokortti
valmius matkustaa jopa 100-250 päivää vuodessa
💚 Eduksi voidaan laskea aiempi kokemus tekniseltä alalta, esim. sähkö- tai automaatioaloilta.

HUOM! Molemmilla asiakkailla, Rautella ja ABB:lla, työtä tehdään vaihtelevissa ympäristöissä ympäri maailmaa, eli arvioithan sopiiko tällainen työ elämäntilanteeseesi. Varsinainen matkustusmäärä riippuu asiakkaasta ja tiimistä johon työllistyt. Kuulet yksityiskohdista tarkemmin haastatteluvaiheessa.

Huomaathan, että turvallisuusselvitys/huumausainetesti voidaan vaatia toimeksiannosta tai asiakasprojektista riippuen ja se tulee läpäistä.

Näin haet mukaan Academyyn

Monivaiheinen Academy hakuprosessi alkaa soveltuvuustesteillä, joihin pääset rekisteröitymään klikkaamalla tämän sivun Tee testit -nappulaa. Pääset tutustumaan tarkemmin hakuprosessiimme alla olevan napin kautta.

Haun ja koulutuksen aikataulu

📄 Hakuaika 26.2.-7.4.2024. Huomaathan, että hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja valinnat tehdään startti-iltaan mennessä.
🗓️ Startti-ilta 13.5.2024, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut. Tästä alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen varsinaisen koulutuksen alkua.
💡 Intensiivikoulutus 17.6.-13.9.2024. Viikko 29 on itsenäistä opiskelua, minkä lisäksi koulutuksen aikana tulee olemaan muutama lähiopetuspäivä Lahdessa. Opetusta on joka arkipäivä klo 9–17, minkä lisäksi tulee olla valmis kertaamaan vapaa-ajalla. Intensiivikoulutuksen ajan olet oikeutettu ansionmenetyskorvaukseen.
🎓 Valmistujaiset 13.9.2024
🤝 Töiden aloitus 16.9.2024

Happy group icon

Heräsikö kysyttävää hakuprosessista tai koulutuksesta?

Jäikö mietityttämään mitä soveltuvuustestit mittaavat, minkälainen palkka koulutuksesta valmistuneilla konsulteilla on tai mistä esiopinnoissa on kyse? Pääset tutustumaan usein kysyttyihin kysymyksiin täällä. Voit myös laittaa meille sähköpostia osoitteeseen academy@academicwork.fi, ja palaamme sinulle muutaman arkipäivän sisällä.

Hyvän porukan ympäröimänä uuden oppiminen oli mielekästä ja alan vaihtaminen tuntui helpommalta.

- Johanna, Academic Work Academyn alumni