My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Hero image

Kouluttaudu ja työllisty Cobol-osaajaksi!

Haluatko tehdä töitä päivittäisessä käytössä olevien, kriittisten toimintojen kuten pankki- ja toiminnanohjausjärjestelmien ytimessä? Kiinnostaako kestävä ura IT-alalla? Haaveiletko ohjelmistokehittäjän töistä? Cobol-osaajista on huutava pula ja tekijöitä kaivataan - oletko sinä yksi heistä?

Haemme nyt huippumotivoituneita uranvaihtajia kouluttautumaan maksuttomalla 14 viikon intensiivikoulutuksella Cobol-osaajaksi. Sinun ei tarvitse olla teknologia-alan kokenut konkari – aito motivaatio ohjelmointia ja IT-alaa kohtaan, sekä kykysi oppia uutta ratkaisevat. Koulutuksesta valmistuttuasi sinua odottaa vakituinen työpaikka Academic Workin konsulttina ja aloitat työskentelyn asiakkaallamme. Aloita hakuprosessi jo tänään - täytämme paikat heti sopivien henkilöiden löydyttyä!

Cobol Academy-koulutus järjestetään virtuaalisesti opettajan johdolla 21.10.2024-21.1.2025 välisenä aikana. Koulutuksen jälkeen aloitat vakituisessa työsuhteessa Academic Workin konsulttina ja aloitat työskentelyn yhdellä asiakkaistamme - mukana on ainaki MP-Tietosovellukset Tampereella, Samlink Espoossa ja lisää asiakasyrityksiä on näillä näkymin luvassa.

Opetus järjestetään englanniksi kansainvälisessä virtuaaliluokkahuoneessa, ja valmistumisen jälkeen työkielinä ovat suomi ja englanti. Edellytämme kaikilta sujuvaa suullista ja kirjallista suomen ja englannin osaamista.

Rekrytoinnin ensimmäiseen vaiheeseen (soveltuvuustestit) rekisteröityminen päättyy sunnuntaina 16.6. ja päätökset tehdään startti-iltaan 18.9. mennessä kuitenkin mahdollisimman pian. Haun ensimmäisessä vaiheessa sinun tulee tehdä kaksi soveltuvuustestiä. Aloita ne jo tänään, sillä käymme hakemuksia läpi jatkuvasti ja päätöksiä tehdään heti sopivien henkilöiden löydyttyä!

Tutustu koulutuksen sisältöön, tulevaan työrooliin, rekrytoinnin vaatimuksiin ja sen aikatauluun tarkemmin alta! 👇

Lyhyesti

Aloituspäivä21.10.24
Päättymispäivä24.01.25
KoulutuspaikkaOnline
Startti-ilta21.10.2024
Töiden aloitus27.01.2024

Mikä Academy on?

Academy-konsepti on suunnattu yksilöille, joilla on palava halu vaihtaa uusiin tehtäviin teknologia-alalle. Konsepti koostuu kolmesta osiosta: motivaatiota ja potentiaalia mittaavasta rekrytointiprosessista, noin 12 viikon vaativasta intensiivikoulutuksesta sekä vakituisesta työsuhteesta Academic Workilla koulutuksen jälkeen. Olemme kouluttaneet Suomessa jo lähes 1000 osaajaa uudelle uralle!

Miksi valita Academy?

  • Nopea väylä uudelle alalle.
  • käytännönläheistä oppimista kouluttajan johdolla sekä vertaistukea ja -oppimista kurssikavereiden kanssa.
  • Varma työpaikka heti valmistumisen jälkeen.
  • Maksuton koulutus, jonka ajalta maksetaan ansionmenetyskorvausta.
  • Vuosien kokemus uranvaihtajien uudelleenkouluttamisesta.
Koin Academyn todella antoisana ja tuntui jopa etuoikeutetulta päästä osallistumaan kyseiseen koulutukseen.

- Annamaija, Academic Work Academyn alumni

Mitä Cobol-osaaja tekee? Miksi kouluttautua Cobolin pariin?

Cobol-kehittäjän työnkuva on monipuolinen – asiantuntijat palvelevat eri alojen asiakkaita muun muassa ohjelmistojen kehittämisessä, ylläpidossa sekä rakentamisessa. Työviikkoon saattaa sisältyä järjestelmien hallintaa ja muokkausta ohjelmointikieltä hyödyntäen, asiakkaiden pyyntöihin vastaamista, dokumentointia sekä toimintojen kehittämistä, laadun parantamista ja hukkakoodin poistamista.

Työ ei ole pelkästään teknologian pyörittämistä, vaan järjestelmien käyttötavan ja asiakkaan toiveiden ymmärtäminen on osa jokaista päivää. Teknisten taitojen lisäksi Cobol-osaaja hyötyy siis loogisesta päättelykyvystä, ongelmanratkaisutaidoista sekä liiketoiminnallisesta ajattelusta.

Academic Work Academyn koulutuksesta valmistuvien osaajien tulevien työtehtävien yksityiskohdat ja painopisteet riippuvat tulevasta toimeksiannosta ja sen toimialasta. Kaikissa toimeksiannoissa lähdetään kuitenkin liikkeelle samankaltaisista junior-tason tehtävistä.

Tiimityössä vuorovaikutustaidot ja positiivinen sekä motivoitunut asenne ovat tärkeitä. Uusia teknologioita ja työssä hyödynnettävää automatiikkaa tulee kokoajan lisää – oppiminen ei siis lopu koulutuksesta valmistuessa ja kehitysmahdollisuuksia löytyy.

Mitä opit koulutuksen aikana?

Koulutuksen sisältö on suunniteltu yhdessä asiakasyritysten, koulutuskumppanimme Brights Learningin sekä alan huippuopettajien kanssa. Sen on tarkoitus tarjota konkreettiset taidot uudessa työssä aloittamiseen, ja koulutuksesta valmistuttuasi olet valmis työskentelemään juniortason rooleissa.

Cobol-koulutuksen aikana opit muun muassa:
💡 mainframe-teknologioiden perusteet, joita tarvitset tulevassa työssäsi kehittäjänä (esim. Cobol, JCL)
💡 hahmottamaan ohjelmistokehityksen perusteet Cobolia hyödyntäen
💡 SQL-kielen perusteet ja miten tietokantojen kanssa työskennellään
💡 ymmärtämään järjestelmien ylläpitoa ja kehityksen perusteet
💡 ymmärtämään projektinhallinnan tärkeyden osana ohjelmistokehitysprosessia
💡 työskentelemään tiimissä ja osana projektia


Kaikkein tärkeimpänä asiana opit nopeasti kehittyvän teknologia-alan ykköstaidon: oppimaan oppimisen. Millään alalla ei voi oppia kaikkea vain muutamassa viikossa, joten valmius ja motivaatio oppia lisää työn ohessa ovat avainasemassa.

Minne Academy-koulutuksen jälkeen työllistyy?

Academysta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina asiakasyrityksellämme. Käytännössä elät ja hengität arkea asiakkaallamme – Academic Work toimii tukenasi taustalla.

Asiakasyrityksiä tulee olemaan ainakin Tampereen ja pääkaupunkiseudun alueella.

Mukana olevat yritykset:


Rekrytoinnin aikana saatamme lisätä muita asiakasyrityksiä ja paikkakuntia listaan. Valitettavasti emme voi kuitenkaan etukäteen arvioida mille paikkakunnille toimeksiantoja voi olla tarjolla, vaan julkaisemme tiedot tällä sivulla niiden vahvistuttua.

Kenelle Academy-koulutus sopii?

Academy-rekrytoinnissa painotamme hakijan kykyä ja halua oppia uutta, aitoa motivaatiota koulutusta, uutta työtä ja teknologia-alaa kohtaan, sekä intensiivikoulutukseen ja uuteen työhön sopivaa persoonallisuutta. Lisäksi hakijan eduksi voidaan laskea aikaisemman työuran aikana kehittyneitä ominaisuuksia ja taitoja - tuo siis rohkeasti esiin erilaiset työelämätaidot, joita sinulla on tuoda mukanasi!

Etsimällämme henkilöllä on…
palava halu päästä työskentelemään IT-alalla järjestelmäkehityksen keskiössä
luja motivaatio sitoutua vaativaan intensiivikoulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen
joustava asenne, kärsivällisyyttä, paineensietokykyä sekä rohkeutta heittäytyä haastaviin tilanteisiin – intensiivikoulutus ja uuden uran aloittaminen antavat mutta myös vaativat paljon
erinomaiset vuorovaikutustaidot ja halu tehdä yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa
kyky oppia nopeasti – se selviää tekemällä soveltuvuustestit, joilla hakuprosessi alkaa
✅ sujuva suullinen ja kirjallinen suomen ja englannin kielitaito
✅ vähintään 18 vuotta ikää
✅ kyky sitoutua asiakasyrityksen työskentelykäytäntöihin: suurimmalla osalla osittainen etätyö on mahdollista, mutta etenkin alussa työntekijän odotetaan käyvän toimistolla matalamman kynnyksen tuen sekä laadukkaan perehdyttämisen vuoksi.
💚 hakijan eduksi voidaan laskea erilaiset ominaisuudet ja taidot aiemmalta työuralta - kerro rohkeasti millaista osaamista sinulla on jo entuudestaan!

Huomaathan, että turvallisuusselvitys/huumausainetesti voidaan vaatia toimeksiannosta tai asiakasprojektista riippuen ja se tulee läpäistä. Kuulet tarkemmat asiakasyrityskohtaiset odotukset esimerkiksi etätyökäytännöistä rekrytoinnin haastatteluvaiheessa.

Näin haet mukaan Academyyn

Monivaiheinen Academy hakuprosessi alkaa soveltuvuustesteillä, joihin pääset rekisteröitymään klikkaamalla tämän sivun Tee testit -nappulaa. Pääset tutustumaan tarkemmin hakuprosessiimme alla olevan napin kautta.

Haun ja koulutuksen aikataulu

📄 Hakuaika 14.5.-16.6.2024. Huomaathan, että hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja valinnat tehdään startti-iltaan mennessä.
🗓️ Startti-ilta 18.9.2024, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut. Tästä alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen varsinaisen koulutuksen alkua.
💡 Intensiivikoulutus 21.10.2024-24.1.2025. Opetusta on joka arkipäivä klo 9–17, minkä lisäksi tulee olla valmis kertaamaan vapaa-ajalla. Intensiivikoulutuksen ajan olet oikeutettu ansionmenetyskorvaukseen. Viikot 51-52 ovat itsenäistä opiskelua.
🎓 Valmistujaiset 24.1.2025.
🤝 Töiden aloitus 27.1.2025

Happy group icon

Heräsikö kysyttävää hakuprosessista tai koulutuksesta?

Jäikö mietityttämään mitä soveltuvuustestit mittaavat, minkälainen palkka koulutuksesta valmistuneilla konsulteilla on tai mistä esiopinnoissa on kyse? Pääset tutustumaan usein kysyttyihin kysymyksiin täällä. Voit myös laittaa meille sähköpostia osoitteeseen academy@academicwork.fi, ja palaamme sinulle muutaman arkipäivän sisällä.

Hyvän porukan ympäröimänä uuden oppiminen oli mielekästä ja alan vaihtaminen tuntui helpommalta.

- Johanna, Academic Work Academyn alumni