My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Hero image

Kouluttaudu ja työllisty kyberturvallisuuden asiantuntijaksi!

Kiinnostaako sinua ala, jossa pääset hyödyntämään ongelmanratkaisutaitojasi, oppimaan jatkuvasti uutta sekä aidosti kokemaan oman työn merkityksellisyyden? Kyberturvallisuus on täydellinen valinta. Kyberala ei ole vain vastaus nykypäivän haasteisiin, vaan myös portti tulevaisuuteen, jossa mahdollisuuksia on lähes rajattomasti!

Haemme nyt intohimoisia ja motivoituneita uranvaihtajia kouluttautumaan maksuttomalla 13 viikon intensiivikoulutuksella kyberturvaosaajaksi. Sinun ei tarvitse olla teknologia-alan kokenut konkari – aito motivaatio tietoturvaa kohtaan ja kykysi oppia uutta ratkaisevat. Koulutuksesta valmistuttuasi sinua odottaa vakituinen työpaikka Academic Workin konsulttina ja aloitat työskentelyn asiakkaallamme.

Tutustu Academyn mahdollisuuksiin tarkemmin ja aloita hakuprosessi jo tänään!

Haku on päättynyt

Kyberturvallisuuden Academy-koulutus järjestetään virtuaalisesti opettajan johdolla 17.6.-13.9.2024 välisenä aikana. Koulutuksen jälkeen aloitat vakituisessa työsuhteessa Academic Workin konsulttina yhdellä asiakasyrityksellämme pääkaupunkiseudulla tai Tampereen alueella.

Opetus järjestetään englanniksi ja edellytämme siksi sujuvaa suullista ja kirjallista englannin kielitaitoa. Valmistumisen jälkeen työkielinä on suomi ja englanti, minkä takia myös suomen tulee olla sujuvaa sekä suullisesti että kirjallisesti.

Hakuaika päättyy 7.4.2024, ja viimeiset päätökset tehdään viimeistään startti-iltaan 15.5. mennessä. Haun ensimmäisessä vaiheessa sinun tulee tehdä kaksi soveltuvuustestiä. Aloita ne jo tänään, sillä käymme hakemuksia läpi jatkuvasti ja paikat voivat täyttyä ennen viimeistä hakupäivää.

Tutustu huolella koulutuksen sisältöön, tulevaan työrooliin, rekrytoinnin vaatimuksiin ja sen aikatauluun tarkemmin alta! 👇

Haku tähän koulutukseen on suljettu

Katso muut koulutuksemme tai odota seuraavien koulutushakujen aukeamista!

Mikä Academy on?

Academy-konsepti on suunnattu yksilöille, joilla on palava halu vaihtaa uusiin tehtäviin teknologia-alalle. Konsepti koostuu kolmesta osiosta: motivaatiota ja potentiaalia mittaavasta rekrytointiprosessista, noin 12 viikon vaativasta intensiivikoulutuksesta sekä vakituisesta työsuhteesta Academic Workilla koulutuksen jälkeen. Olemme kouluttaneet Suomessa jo lähes 1000 osaajaa uudelle uralle!

Miksi valita Academy?

  • Nopea väylä uudelle alalle.
  • Maksuton koulutus, jonka aikana maksamme ansionmenetyskorvausta.
  • Käytännönläheistä oppimista kouluttajan johdolla sekä vertaistukea ja -oppimista kurssikavereiden kanssa.
  • Varma työpaikka heti valmistumisen jälkeen.
  • Vuosien kokemus uranvaihtajien uudelleenkouluttamisesta.
Koin Academyn todella antoisana ja tuntui jopa etuoikeutetulta päästä osallistumaan kyseiseen koulutukseen.

- Annamaija, Academic Work Academyn alumni

Mitä kyberturva-asiantuntija tekee? Miksi kouluttautua kyberalalle?

Kyberturva-asiantuntijana työnkuva vaihtelee yrityksestä, toimeksiannosta ja projektista riippuen. Työ keskittyy tietojärjestelmien, verkkojen ja tietoliikenteen turvallisuuden varmistamiseen, sekä organisaation tietojen ja järjestelmien suojaamiseen erilaisilta mahdollisilta tietoturvariskeiltä ja -uhkilta.

Useimmiten työssä pääsee osallistumaan tietoturvastrategioiden kehittämiseen, toimenpiteiden ja käytäntöjen suunnitteluun, järjestelmien arviointiin ja tarkastamiseen, sekä turvallisuusinfrastruktuurin hallintaan. Työhön voi kuulua ns. indicent response eli tietomurto- tai hyökkäystilanteissa toimiminen, ja penetration testing eli hyökkäystilanteiden simulointi ja testaaminen. Teknologia-alalle tyypillisesti erittäin tärkeitä osia päivittäistä työtä ovat laadukas dokumentaatio sekä yhteistyö sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa.

Kyberturvallisuus ja siihen liittyvät uhat koskevat meitä kaikkia niin yksilöinä, organisatioina kuin yhteiskuntana. Nykymaailman pitkälle kehittynyt ja edelleen kehittyvä digitalisaatio luo nopealla tahdilla uusia ja monimutkaisia uhkia, joihin yritysten ja organisaatioiden pitää pystyä vastaamaan. Kaikenlaiset toimijat tarvitsevat kyberturvallisuusosaamista ja sinä voit päästä osaksi ratkaisua!

🚀 Lue kyberalan globaalista osaajapulasta ja ymmärrä, miksi ala kaipaa monipuolisesti erilaisia ihmisiä!

Academic Work Academyn koulutuksesta valmistuvien kyberturvaosaajien tulevien työtehtävien yksityiskohdat ja painopisteet riippuvat toimeksiannosta ja sen toimialasta. Kaikissa työpaikoissa lähdetään kuitenkin liikkeelle samankaltaisista junior-tason tehtävistä.

Mitä opit koulutuksen aikana?

Koulutuksen sisältö on suunniteltu yhdessä asiakasyritysten, koulutuskumppanimme Brights Learningin sekä alan huippuopettajien kanssa. Sen on tarkoitus tarjota konkreettiset taidot uudessa työssä aloittamiseen, ja koulutuksesta valmistuttuasi olet valmis työskentelemään juniortason kyberturva-asiantuntijan rooleissa.

Kyberturvallisuuskoulutuksen aikana opit muun muassa:
💡 tietotekniikan ja tietoturvan yleiset periaatteet sekä ymmärtämään tietokoneverkkojen toimintaa ja niiden turvaamista
💡 toimimaan sekä Windows- että Linux-ympäristöissä käyttäen sekä graafista käyttöliittymää että komentoriviä
💡hallinnoimaan päätelaitteita ja haavoittuvuuksia, sekä ymmärtämään tietoturvan merkityksen pilviympäristössä
💡 lähestymään tietoturvaa hyökkääjän näkökulmasta ja käyttämään hyökkäystyökaluja
💡 luokittelemaan ja reagoimaan tietoturvatapahtumiin tehokkaasti
💡 mallintamaan kyberuhkia ja -riskejä


Kaikkein tärkeimpänä asiana opit nopeasti kehittyvän teknologia-alan ykköstaidon: oppimaan oppimisen. Millään alalla ei voi oppia kaikkea vain muutamassa viikossa, joten valmius ja motivaatio oppia lisää työn ohessa ovat avainasemassa.

Minne Academy-koulutuksen jälkeen työllistyy?

Academysta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina Academic Workin asiakasyrityksessä. Käytännössä elät ja hengität arkea asiakasyrityksessä – Academic Work toimii tukenasi taustalla.

Asiakasyrityksiä tulee olemaan pääkaupunkiseudun ja Tampereen alueella. Rekrytoinnin viimeisessä, päätösvaiheessa sinut voidaan rekrytoida suoraan tiettyyn asiakasyrityksen toimeksiantoon, tai ns. avoimeksi konsultiksi. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa solmimme kanssasi samalla tavalla koulutus- ja työsopimuksen kuin ensimmäisessä vaihtoehdossa, ja alamme välittömästi etsiä sinulle omaa toimeksiantoa ja asiakasyritystä. Askelmerkit ovat siis hieman eri järjestyksessä, mutta vakituinen työpaikka ja palkkaus samalla tavalla odottamassa valmistumistasi. Teknologiakonsultoinnin maailmassa on normaalia, että toimeksiannot voivat vaihtua tai niitä voi joutua hetken odottamaan - me Academic Workilla olemme kuitenkin tukenasi kokoajan etsien sopivaa toimeksiantoa.

Mukana olevat yritykset:

  • Suomen Huoltovarmuusdata Oy, Helsinki
  • Anonyymi it-teknologiayritys, joka tarjoaa mm. ohjelmistoja ja turvallisuuspalveluita, Helsinki (kerromme asiakkaasta rekrytoinnin aikana niille, joiden kanssa haussa edetään)

Rekrytoimme pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereen alueelle joko suoraan toimeksiantoon tai avoimeksi konsultiksi.

Kenelle Academy-koulutus sopii?

Academy-rekrytoinnissa kaikkein tärkeintä on hakijan halu ja kyky oppia uutta, aito motivaatio kyberturva- ja teknologia-aloja, Academy-koulutusta ja konsultointityötä kohtaan, sekä persoonallisuus, joka soveltuu vaativaan intensiivikoulutukseen ja uuteen työhön haastavalla alalla.

Etsimällämme henkilöllä on…
palava halu päästä työskentelemään kyberturvallisuuden parissa ja olla ratkaisemassa liiketoimintaongelmia sen avulla
luja motivaatio sitoutua vaativaan intensiivikoulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen
paineen- ja stressinsietokykyä yhdistettynä kykyyn ymmärtää kyberturvallisuusalan eettistä ja moraalista vastuuta - saatat työssäsi kohdata haastavia ja jopa epämieluisia tilanteita nopeasti
joustava asenne, sekä kärsivällisyyttä ja rohkeutta heittäytyä haastaviin tilanteisiin – intensiivikoulutus ja uuden uran aloittaminen kyberturva-alalla antavat mutta myös vaativat paljon
erinomaiset vuorovaikutustaidot ja halu tehdä yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa
kyky oppia nopeasti – se selviää tekemällä soveltuvuustestit, joilla hakuprosessi alkaa
✅ sujuva suullinen ja kirjallinen suomen ja englannin kielitaito
✅ vähintään 18 vuotta ikää
✅ kyky sitoutua asiakasyrityksen työskentelykäytäntöihin: kyberturva-alalla osa toimeksiannoista voi vaatia läsnäoloa toimistolla esim. turvatiloissa, mutta monilla myös osittainen etätyö on mahdollista. Keskustelemme tästä kanssasi lisää haastatteluvaiheessa!

Huomaathan, että turvallisuusselvitys/huumausainetesti voidaan vaatia toimeksiannosta tai asiakasprojektista riippuen ja se tulee läpäistä. Kuulet tarkemmat asiakasyrityskohtaiset odotukset esimerkiksi etätyökäytännöistä rekrytoinnin haastatteluvaiheessa.

Näin haet mukaan Academyyn

Monivaiheinen Academy-hakuprosessi alkaa soveltuvuustesteillä, joihin pääset rekisteröitymään klikkaamalla tämän sivun Tee testit -nappulaa. Tutustuthan tarkemmin hakuprosessiimme alla olevan napin kautta! Löydät myös vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin täältä.

Haun ja koulutuksen aikataulu

📄 Hakuaika 26.2.-7.4.2024. Huomaathan, että hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja valintoja aletaan tehdä jo ennen haun päättymistä! Kaikki päätökset on tehty startti-iltaan mennessä.
🗓️ Startti-ilta 15.5.2024, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut. Tästä alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen varsinaisen koulutuksen alkua.
💡 Intensiivikoulutus 17.6.-13.9.2024. Viikko 29 on itseopiskelua. Opetusta on joka arkipäivä klo 9–17, minkä lisäksi tulee olla valmis kertaamaan vapaa-ajalla. Maksamme intensiivikoulutuksen ajan sinulle ansionmenetyskorvausta!
🎓 Valmistujaiset 13.9.2024
🤝 Töiden aloitus 16.9.2024

Happy group icon

Heräsikö kysyttävää hakuprosessista tai koulutuksesta?

Jäikö mietityttämään mitä soveltuvuustestit mittaavat, minkälainen palkka koulutuksesta valmistuneilla konsulteilla on tai mistä esiopinnoissa on kyse? Pääset tutustumaan usein kysyttyihin kysymyksiin täällä. Voit myös laittaa meille sähköpostia osoitteeseen academy@academicwork.fi, ja palaamme sinulle muutaman arkipäivän sisällä.

Hyvän porukan ympäröimänä uuden oppiminen oli mielekästä ja alan vaihtaminen tuntui helpommalta.

- Johanna, Academic Work Academyn alumni