My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Hero image

Kouluttaudu ja aloita työt Data Engineer -osaajana!

Houkutteleeko ura datan parissa? Yritykset panostavat nyt datan hallintaan ja ymmärrykseen – se vaatii ihmisiä, jotka kykenevät löytämään oikean datan ja pureskelemaan siitä tarvittavan kokonaisuuden. Siksi luontevasti datan pyörteissä luovivat osaajat ovat nyt kuumaa valuuttaa työmarkkinoilla.

Haemme nyt huippumotivoituneita uranvaihtajia kouluttautumaan maksuttomalla 14 viikon intensiivikoulutuksella Data Engineer -osaajaksi. Sinun ei tarvitse olla teknologia-alan kokenut konkari – aito motivaatio dataa kohtaan ja kykysi oppia uutta ratkaisevat. Koulutuksesta valmistuttuasi sinua odottaa vakituinen työpaikka Academic Workin konsulttina ja aloitat työskentelyn asiakkaallamme.

Päivitys 18.3.2024 Olemme saaneet nyt jo mahtavan määrän hakemuksia Data Engineer -koulutusohjelmaan ja kilpailu rajatuista paikoista on jo nyt hyvin tiukkaa. Voit silti halutessasi edelleen hakea mukaan. Psst... Olethan tutustunut jo teollisuusautomaatio-ohjelmaan?

Haku on päättynyt

Data Engineer Academy-koulutus järjestetään virtuaalisesti opettajan johdolla 10.6.-13.9.2024. välisenä aikana. Koulutuksen jälkeen aloitat vakituisessa työsuhteessa Academic Workin konsulttina yhdessä asiakasyrityksestämme pääkaupunkiseudun tai Tampereen alueella.

Opetus järjestetään englanniksi ja edellytämme siksi sujuvaa suullista ja kirjallista englannin kielitaitoa. Valmistumisen jälkeen työkielinä on suomi ja englanti, minkä takia myös suomen tulee olla sujuvaa sekä suullisesti että kirjallisesti. 

Hakuaika päättyy 7.4.2024, ja viimeiset päätökset tehdään viimeistään startti-iltaan 13.5. mennessä. Haun ensimmäisessä vaiheessa sinun tulee tehdä kaksi soveltuvuustestiä. Aloita ne jo tänään, sillä käymme hakemuksia läpi jatkuvasti.

Tutustu koulutuksen sisältöön, tulevaan työrooliin, rekrytoinnin vaatimuksiin ja sen aikatauluun tarkemmin alta! 👇

Haku tähän koulutukseen on suljettu

Katso muut koulutuksemme tai odota seuraavien koulutushakujen aukeamista!

Mikä Academy on?

Academy-konsepti on suunnattu yksilöille, joilla on palava halu vaihtaa uusiin tehtäviin teknologia-alalle. Konsepti koostuu kolmesta osiosta: motivaatiota ja potentiaalia mittaavasta rekrytointiprosessista, noin 12 viikon vaativasta intensiivikoulutuksesta sekä vakituisesta työsuhteesta Academic Workilla koulutuksen jälkeen. Olemme kouluttaneet Suomessa jo lähes 1000 osaajaa uudelle uralle!

Miksi valita Academy?

  • Nopea väylä uudelle alalle.
  • Käytännönläheistä oppimista kouluttajan johdolla sekä vertaistukea ja -oppimista kurssikavereiden kanssa.
  • Varma työpaikka heti valmistumisen jälkeen.
  • Maksuton koulutus, jonka ajalta maksetaan ansionmenetyskorvausta.
  • Vuosien kokemus uranvaihtajien uudelleenkouluttamisesta.
Koin Academyn todella antoisana ja tuntui jopa etuoikeutetulta päästä osallistumaan kyseiseen koulutukseen.

- Annamaija, Academic Work Academyn alumni

Mitä Data Engineer tekee? Miksi kouluttautua datan pariin?

Datan parissa riittää lukemattomia erilaisia rooleja data-analyytikoista koneoppimisen asiantuntijoihin ja data-arkkitehteihin. Data Engineer suunnittelee ja rakentaa teknisiä ratkaisuja, joiden avulla dataa voidaan mallintaa, visualisoida ja analysoida. Työtehtäviin liittyy mm. integraatiot, tietovarastot, pilviteknologiat sekä päätöksenteossa tukeminen. Data Engineerejä tarvitaankin kaikenlaisissa yrityksissä liiketoimintakehityksessä - oli kyse sitten varastotilan optimoiminen, asiakaskokemuksen helpottaminen, hävikin pienentäminen tai liikenneonnettomuuksien ehkäiseminen.

Data Engineer on ennen kaikkea tekninen taituri, joka omalla työllään tekee datasta mahdollisimman käytettävää, minkä jälkeen data-analyytikko pystyy mallintamaan käsitellystä datasta organisaation päätöksentekoa tukevia analyyseja. Analyyttistä ajattelua vaaditaan kuitenkin myös Data Engineeriltä.

Academic Work Academyn koulutuksesta valmistuvien dataosaajien tulevien työtehtävien yksityiskohdat ja painopisteet riippuvat toimeksiannosta ja sen toimialasta. Kaikissa työpaikoissa lähdetään kuitenkin liikkeelle samankaltaisista junior-tason tehtävistä. Pääset kokoamaan, järjestelemään ja käsittelemään dataa sekä tekemään tulkintoja ja visualisoimaan tietoa. Kokemuksen karttuessa työn analyyttinen ja tekninen puoli kasvavat.

Kiinnostaa ura datan parissa? Lue blogipostauksemme datan merkityksen kasvusta alumniemme näkökulmasta!

Mitä opit koulutuksen aikana?

Koulutuksen sisältö on suunniteltu yhdessä asiakasyritysten, koulutuskumppanimme Brights Learningin sekä alan huippuopettajien kanssa. Sen on tarkoitus tarjota konkreettiset taidot uudessa työssä aloittamiseen, ja koulutuksesta valmistuttuasi olet valmis työskentelemään juniortason Data Engineer -rooleissa.

Data Engineer -koulutuksen aikana opit muun muassa:
💡 ymmärtämään liiketoiminnan ja datan välisen yhteyden ja hahmottamaan, miten ja millaisen datan avulla ongelmia voidaan ratkaista
💡 hakemaan, muokkaamaan, korjaamaan ja tallentamaan dataa nykyisillä kehitystyökaluilla ja -teknologioilla (SQL & Python)
💡 analysoimaan ja visualisoimaan dataa sekä tuottamaan organisaatiolle raportteja ja koontinäyttöjä (Python, PowerBI)
💡ymmärtämään pilvialustojen (Azure, AWS) käytön datan käsittelyssä
💡 jäsentämään projektin työvaiheiksi ketteriä menetelmiä hyödyntäen

Koulutuksen esiopintojen aikana perehdytään SQL:n ja Pythonin perusteisiin.


Kaikkein tärkeimpänä asiana opit nopeasti kehittyvän teknologia-alan ykköstaidon: oppimaan oppimisen. Millään alalla ei voi oppia kaikkea vain muutamassa viikossa, joten valmius ja motivaatio oppia lisää työn ohessa ovat avainasemassa.

Minne Academy-koulutuksen jälkeen työllistyy?

Academysta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina Academic Workin asiakasyrityksessä. Käytännössä elät ja hengität arkea asiakasyrityksessä – Academic Work toimii tukenasi taustalla.

Rekrytoinnin viimeisessä, päätösvaiheessa sinut voidaan valita joko suoraan tiettyyn asiakasyrityksen toimeksiantoon tai rekrytoida avoimeksi konsultiksi. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa solmimme samalla tavalla koulutus- ja työsopimuksen kanssasi kuin ensimmäisessä vaihtoehdossa, ja alamme heti etsiä sinulle omaa toimeksiantoa ja asiakasyritystä. Askelmerkit ovat siis hieman eri järjestyksessä, mutta vakituinen työpaikka ja palkkaus samalla tavalla odottamassa valmistumistasi. Teknologiakonsultoinnin maailmassa on normaalia, että toimeksiannot voivat vaihtua tai niitä voi joutua hetken odottamaan - me Academic Workilla olemme kuitenkin tukenasi kokoajan etsien sopivaa toimeksiantoa.

Etsimme ja rekrytoimme konsultteja tällä kertaa vain pääkaupunkiseudulle ja Tampereelle.

Kenelle Academy-koulutus sopii?

Academy-rekrytoinnissa painotamme hakijan kykyä oppia uutta, aitoa motivaatiota koulutusta, uutta työtä ja teknologia-alaa kohtaan, sekä intensiivikoulutukseen ja uuteen työhön sopivaa persoonallisuutta.

Etsimällämme henkilöllä on…
palava halu päästä työskentelemään datan parissa ja olla ratkaisemassa liiketoimintaongelmia sen avulla
luja motivaatio sitoutua vaativaan intensiivikoulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen
joustava asenne, kärsivällisyyttä, paineensietokykyä sekä rohkeutta heittäytyä haastaviin tilanteisiin – intensiivikoulutus ja uuden uran aloittaminen antavat mutta myös vaativat paljon
erinomaiset vuorovaikutustaidot ja halu tehdä yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa
kyky oppia nopeasti – se selviää tekemällä soveltuvuustestit, joilla hakuprosessi alkaa
✅ sujuva suullinen ja kirjallinen suomen ja englannin kielitaito
✅ vähintään 18 vuotta ikää
✅ kyky sitoutua asiakasyrityksen työskentelykäytäntöihin: suurimmalla osalla osittainen etätyö on mahdollista, mutta etenkin alussa työntekijän odotetaan käyvän toimistolla matalamman kynnyksen tuen sekä laadukkaan perehdyttämisen vuoksi.

Huomaathan, että turvallisuusselvitys/huumausainetesti voidaan vaatia toimeksiannosta tai asiakasprojektista riippuen ja se tulee läpäistä. Kuulet tarkemmat asiakasyrityskohtaiset odotukset esimerkiksi etätyökäytännöistä rekrytoinnin haastatteluvaiheessa.

Näin haet mukaan Academyyn

Monivaiheinen Academy hakuprosessi alkaa soveltuvuustesteillä, joihin pääset rekisteröitymään klikkaamalla tämän sivun Tee testit -nappulaa. Pääset tutustumaan tarkemmin hakuprosessiimme alla olevan napin kautta.

Haun ja koulutuksen aikataulu

📄 Hakuaika 26.2.-7.4.2024. Huomaathan, että hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja valinnat tehdään startti-iltaan mennessä.
🗓️ Startti-ilta 13.5.2024, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut. Tästä alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen varsinaisen koulutuksen alkua.
💡 Intensiivikoulutus 10.6.-13.9.2024. Opetusta on joka arkipäivä klo 9–17, minkä lisäksi tulee olla valmis kertaamaan vapaa-ajalla. Intensiivikoulutuksen ajan olet oikeutettu ansionmenetyskorvaukseen. Viikot 30-31 on itseopiskelua.
🎓 Valmistujaiset 13.9.2024
🤝 Töiden aloitus 16.9.2024

Happy group icon

Heräsikö kysyttävää hakuprosessista tai koulutuksesta?

Jäikö mietityttämään mitä soveltuvuustestit mittaavat, minkälainen palkka koulutuksesta valmistuneilla konsulteilla on tai mistä esiopinnoissa on kyse? Pääset tutustumaan usein kysyttyihin kysymyksiin täällä. Voit myös laittaa meille sähköpostia osoitteeseen academy@academicwork.fi, ja palaamme sinulle muutaman arkipäivän sisällä.

Hyvän porukan ympäröimänä uuden oppiminen oli mielekästä ja alan vaihtaminen tuntui helpommalta.

- Johanna, Academic Work Academyn alumni