My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
Hero image

Kouluttaudu ja työllisty testiautomaatio-osaajaksi!

Kiinnostaako sinua IT-ala ja koodaaminen, mutta et ole vielä ihan varma, mikä juuri sinun polkusi voisi olla? Oletko analyyttinen ongelmanratkaisija, ja sytytkö siitä tunteesta, joka syntyy pulman syyn löytämisestä ja fiksaamisesta? Testiautomaation taitajat ovat korvaamaton osa ohjelmistokehitysprosessia varmistaessaan tuotoksen mutkattoman toiminnan ja laadun.

Haemme nyt huippumotivoituneita ja oppimisennälkäisiä uranvaihtajia kouluttautumaan maksuttomalla 12 viikon intensiivikoulutuksella testiautomaation pariin.

Me etsimme henkilöitä, joilla aito motivaatio kohtaa oppimiskyvyn ja joilla on tuoda lisämausteena arvokkaita lisätaitoja esim. aiemmalta uralta tai harrastuneisuuden kautta. Koulutuksesta valmistuttuasi sinua odottaa vakituinen työpaikka Academic Workin konsulttina ja aloitat työskentelyn asiakkaallamme.

Tutustu Academyn mahdollisuuksiin tarkemmin ja aloita hakuprosessi jo tänään!

Testiautomaatioon keskittyvä Academy-koulutus järjestetään virtuaalisesti opettajan johdolla 12.8.-1.11.2024 välisenä aikana. Koulutuksen jälkeen aloitat vakituisessa työsuhteessa Academic Workin konsulttina ja aloitat työskentelyn konsulttinamme pääkaupunkiseudulla tai Tampereella.

Rekrytoinnin ensimmäiseen vaiheeseen (soveltuvuustestit) rekisteröityminen päättyy sunnuntaina 2.6. ja päätökset tehdään startti-iltaan 15.7. mennessä kuitenkin mahdollisimman pian. Haun ensimmäisessä vaiheessa sinun tulee tehdä kaksi soveltuvuustestiä. Aloita ne jo tänään, sillä käymme hakemuksia läpi jatkuvasti ja päätöksiä tehdään heti sopivien henkilöiden löydyttyä!

Tutustu koulutuksen sisältöön, tulevaan työrooliin, rekrytoinnin vaatimuksiin ja sen aikatauluun tarkemmin alta! 👇

Lyhyesti

Aloituspäivä12.08.24
Päättymispäivä01.11.24
KoulutuspaikkaOnline
Startti-ilta15.07.24
Töiden aloitus04.11.24

Mikä Academy on?

Academy-konsepti on suunnattu yksilöille, joilla on palava halu vaihtaa uusiin tehtäviin teknologia-alalle. Konsepti koostuu kolmesta osiosta: motivaatiota ja potentiaalia mittaavasta rekrytointiprosessista, noin 12 viikon vaativasta intensiivikoulutuksesta sekä vakituisesta työsuhteesta Academic Workilla koulutuksen jälkeen. Olemme kouluttaneet Suomessa jo lähes 1000 osaajaa uudelle uralle!

Miksi valita Academy?

  • Nopea väylä uudelle alalle.
  • Käytännönläheistä oppimista huippukouluttajan johdolla sekä vertaistukea ja -oppimista kurssikavereiden kanssa.
  • Varma työpaikka heti valmistumisen jälkeen.
  • Maksuton koulutus, jonka ajalta maksetaan ansionmenetyskorvausta.
  • Vuosien kokemus uranvaihtajien uudelleenkouluttamisesta.
Koin Academyn todella antoisana ja tuntui jopa etuoikeutetulta päästä osallistumaan kyseiseen koulutukseen.

- Annamaija, Academic Work Academyn alumni

Mitä testiautomaatio-osaaja tekee? Miksi kouluttautua testaamisen pariin?

Testiautomaatio-osaajan vastuulla on osana koko ohjelmistokehitysprosessia varmistaa, että koodi kaikkinensa toimii suunnitellusti: siinä ei ole bugeja, data liikkuu niin kuin se pitää ja loppukäyttäjän, esimerkiksi järjestelmää käyttävän yrityksen työntekijän tai mobiilisovellusta käyttävän kuluttajan, kokemus on mutkaton.

Ensin testiautomaatio-osaaja suunnittelee, mitä kannattaa testata ja miten: hän tarkastelee terveellä kriittisyydellä tekeillä olevaa tuotetta kaikista mahdollisista kulmista ja päättää, miten sitä voisi haastaa. Jos ongelmien etsiminen ja ratkominen on juttusi, työ testauksen parissa on varmasti palkitsevaa. 

Testaajat ovatkin siis korvaamattomia pelaajia luotettavien ja laadukkaiden ohjelmistojen kehittämisessä, jotka mahdollistavat tehokkaan ajankäytön ja lopputuotteen mutkattoman toiminnan. Näille osaajille löytyy myös valtavasti erilaisia kehityspolkuja IT-alan sisällä, kiinnosti sinua sitten esimerkiksi tietoturva-, käytettävyys- tai suorituskykytestaus.

Academic Work Academyn koulutuksesta valmistuvien osaajien tulevien työtehtävien yksityiskohdat ja painopisteet riippuvat tulevasta toimeksiannosta ja sen toimialasta. Kaikissa toimeksiannoissa lähdetään kuitenkin liikkeelle samankaltaisista junior-tason tehtävistä.

Vieläkö jäi mietityttämään, minkälaista testiautomaation parissa oikeasti olisi työskennellä?
🚀 Tutustu Academyn testiautomaatiokoulutuksen alumnin Anun tarinaan!

Mitä opit koulutuksen aikana?

Koulutuksen sisältö on suunniteltu yhdessä asiakasyritysten, koulutuskumppanimme Brights Learningin sekä alan huippuopettajien kanssa. Sen on tarkoitus tarjota konkreettiset taidot uudessa työssä aloittamiseen, ja koulutuksesta valmistuttuasi olet valmis työskentelemään juniortason testiautomaatio-osaajan rooleissa.

Testiautomaatiokoulutuksen aikana opit muun muassa:
💡 ymmärtämään testaamisen lainalaisuudet ja toimintalogiikan: mitä kannattaa testata, miten, milloin ja millä tavalla 
💡 käyttämään Suomessa yleisintä testausautomaatiotyökalua Robot Frameworkia 
💡 luomaan ja muokkaamaan testejä Python-ohjelmointikielen avulla 
💡 työskentelemään ketterien menetelmien mukaisesti

Jo koulutuksen esiopintojen aikana pääset opiskelemaan Pythonin perusteita ja tutustumaan testiautomaation terminologiaan. Koulutuksen aikana suoritetaan lisäksi ISTQB-sertifikaatti.


Kaikkein tärkeimpänä asiana opit nopeasti kehittyvän teknologia-alan ykköstaidon: oppimaan oppimisen. Millään alalla ei voi oppia kaikkea vain muutamassa viikossa, joten valmius ja motivaatio oppia lisää työn ohessa ovat avainasemassa.

Minne Academy-koulutuksen jälkeen työllistyy?

Academysta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina asiakkaalla. Käytännössä elät ja hengität arkea asiakasyrityksessä – Academic Work toimii tukenasi taustalla.

Rekrytoinnin viimeisessä, päätösvaiheessa sinut voidaan valita joko suoraan tiettyyn asiakasyrityksen toimeksiantoon tai rekrytoida avoimeksi konsultiksi. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa solmimme samalla tavalla koulutus- ja työsopimuksen kanssasi kuin ensimmäisessä vaihtoehdossa, ja alamme heti etsiä sinulle omaa toimeksiantoa ja asiakasyritystä. Askelmerkit ovat siis hieman eri järjestyksessä, mutta vakituinen työpaikka ja palkkaus samalla tavalla odottamassa valmistumistasi. Teknologiakonsultoinnin maailmassa on normaalia, että toimeksiannot voivat vaihtua tai niitä voi joutua hetken odottamaan - me Academic Workilla olemme kuitenkin tukenasi kokoajan etsien sopivaa toimeksiantoa.

Mukana olevat yritykset:

  • Julkisen hallinnon toimija, Helsinki - kerromme mistä toimijasta kyse haastatteluvaiheessa
  • Avoimeksi konsultiksi sinut voidaan rekrytoida pääkaupunkiseudun tai Tampereen alueelle

Rekrytoinnin aikana saatamme lisätä muita asiakasyrityksiä ja paikkakuntia listaan. Valitettavasti emme voi kuitenkaan etukäteen arvioida mille paikkakunnille toimeksiantoja voi olla tarjolla, vaan julkaisemme tiedot tällä sivulla niiden vahvistuttua.

Päivitys 13.5.: Aiemmin listassa ollut asiakasyritys, jolle pystyi työllistymään Lahteen, ei enää valitettavasti ole mukana haussa.

Kenelle Academy-koulutus sopii?

Academy-rekrytoinnissa painotamme hakijan kykyä ja halua oppia uutta, aitoa motivaatiota koulutusta, uutta työtä ja teknologia-alaa kohtaan, sekä intensiivikoulutukseen ja uuteen työhön sopivaa persoonallisuutta. Lisäksi hakijan eduksi voidaan laskea aikaisemman työuran aikana kehittyneitä ominaisuuksia ja taitoja - tuo siis rohkeasti esiin erilaiset työelämätaidot, joita sinulla on tuoda mukanasi!

Etsimällämme henkilöllä on…
palava halu päästä työskentelemään ohjelmistokehityksen ja testaamisen pariin
luja motivaatio sitoutua vaativaan intensiivikoulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen
joustava asenne, kärsivällisyyttä, paineensietokykyä sekä rohkeutta heittäytyä haastaviin tilanteisiin – intensiivikoulutus ja uuden uran aloittaminen antavat mutta myös vaativat paljon
erinomaiset vuorovaikutustaidot ja halu tehdä yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa: ohjelmistokehitys on aina tiimityötä, ja testaajilta odotetaankin hyviä kommunikaatiotaitoja
kyky oppia nopeasti – se selviää tekemällä soveltuvuustestit, joilla hakuprosessi alkaa
✅ sujuva suullinen ja kirjallinen suomen ja englannin kielitaito
✅ vähintään 18 vuotta ikää
✅ kyky sitoutua asiakasyrityksen työskentelykäytäntöihin: useimmilla asiakkaillamme osittainen etätyö on mahdollista, mutta etenkin alussa työntekijän odotetaan käyvän toimistolla matalamman kynnyksen tuen sekä laadukkaan perehdyttämisen vuoksi. Kuulet tarkemmat asiakasyrityskohtaiset odotukset esimerkiksi etätyökäytännöistä rekrytoinnin haastatteluvaiheessa.
💚 hakijan eduksi voidaan laskea erilaiset ominaisuudet ja taidot aiemmalta työuralta - kerro rohkeasti millaista osaamista sinulla on jo entuudestaan!
Huomaathan, että turvallisuusselvitys ja/tai huumausainetesti voidaan vaatia toimeksiannosta tai asiakasprojektista riippuen ja se tulee läpäistä.

Näin haet mukaan Academyyn

Monivaiheinen Academy hakuprosessi alkaa soveltuvuustesteillä, joihin pääset rekisteröitymään klikkaamalla tämän sivun Tee testit -nappulaa. Pääset tutustumaan tarkemmin hakuprosessiimme alla olevan napin kautta.

Haun ja koulutuksen aikataulu

📄 Hakuaika 22.4.-2.6.2024. Huomaathan, että hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja valinnat tehdään startti-iltaan mennessä. Jos olet ehtinyt rekisteröityä soveltuvuustesteihin 2.6. mennessä, ehdit lähettää hakemuksen vielä sen jälkeen järjestelmäämme.
🗓️ Startti-ilta 15.7.2024, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut. Tästä alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen varsinaisen koulutuksen alkua.
💡 Intensiivikoulutus 12.8.-1.11.2024. Opetusta on joka arkipäivä klo 9–17, minkä lisäksi tulee olla valmis kertaamaan vapaa-ajalla. Intensiivikoulutuksen ajan olet oikeutettu ansionmenetyskorvaukseen.
🎓 Valmistujaiset 1.11.2024
🤝 Töiden aloitus 4.11.2024

Happy group icon

Heräsikö kysyttävää hakuprosessista tai koulutuksesta?

Jäikö mietityttämään mitä soveltuvuustestit mittaavat, minkälainen palkka koulutuksesta valmistuneilla konsulteilla on tai mistä esiopinnoissa on kyse? Tutustuthan huolella usein kysyttyihin kysymyksiin täällä. Mikäli et löydä vastausta, voit myös laittaa meille sähköpostia osoitteeseen academy@academicwork.fi, ja palaamme sinulle muutaman arkipäivän sisällä.

Hyvän porukan ympäröimänä uuden oppiminen oli mielekästä ja alan vaihtaminen tuntui helpommalta.

- Johanna, Academic Work Academyn alumni