My profile
My profile
Academyexpand_more
Työnhakijoilleexpand_more
Yrityksilleexpand_more
Meistäexpand_more
Yhteystiedotexpand_more
AW Group Crowd Collective
Työ & ura

AW Group taklaa it-alan osaajapulaa uuden yrityslanseerauksen myötä – Ruotsissa menestynyt Crowd Collective Suomeen sujuvoittamaan junioriosaajien työllistämistä

Kulunut vuosi on pakottanut monessakin mielessä pysähtymään ja reflektoimaan, mikä on aidosti tärkeintä. It-alan osaajapulan taklaaminen on ollut AW Groupilla keskiössä jo vuosien ajan, ja nyt työn murroksen ja digitalisaation kiihtyessä sen merkitys vain korostuu.

Siksi on ilomme kertoa, että olemme tuoneet Suomeen IT-konsultointiyritys Crowd Collectiven toimimaan Academic Workin ja AW Academyn rinnalla osana AW Group -konsernia.

IT-alan junioriosaajien työllistämisen tulisi olla yrityksille vaivattomampaa

Kokeneita IT-alan ammattilaisia työllistävä Crowd Collective aikoo ottaa jalansijaa IT-konsultointimarkkinassa uuden uniikin konseptinsa myötä. Sekä teknologia- että johtamistaidoilla varustetut IT-konsultit ovat Crowd Collectiven keino sujuvoittaa IT-alan junioriosaajien työllistymistä yrityksiin.

Crowd Collectiven tavoitteena on ratkaista yritysten teknologiakehitystarpeita samalla mahdollistaen IT-alan osaamisen kasvattamisen yrityksen sisällä. Sekä Crowd Collectivea että AW Academya Suomessa luotsaava toimitusjohtaja Jukka Pulkkisen mukaan IT-alan junioriosaajien työllistämisen tulisi olla yrityksille vaivattomampaa.

Jukka Pulkkinen Crowd Collective AW Academy

“Nykyisessä muodossaan junioriosaajien perehdyttäminen ja teknisen kehittymisen tukeminen sitoo yrityksen olemassa olevia IT-resursseja liikaa, mikä kokemuksemme mukaan monissa tapauksissa johtaa senioriosaajien ylityöllistymiseen tai junioriosaajien tuen laiminlyöntiin, ja lisäksi vielä kehitysprojektien viivästymiseen”, sanoo Jukka.

AW Academy oli ensimmäinen aloite it-alan osaajapulan kukistamiseksi - ja se paljasti tarpeen seuraavalle

Suomessa yli kolme vuotta toiminut AW Academy on kiihdytettyyn oppimiseen perustuva koulutusratkaisu, joka uudelleenkouluttaa pääosin alanvaihtajia osaajapulasta kärsiville aloille. AW Academy on paikannut tekniikan ja it-alan osaajapulaa kouluttamalla pelkästään Suomessa jo lähes 400 uutta osaajaa yli sataan eri yritykseen.

”On ollut ilo todistaa, kuinka aktiivisesti yritykset panostavat junioriosaajien potentiaaliin ja työllistävät heitä nimenomaan yrityksen kauaskantoinen kykyjen kasvattaminen mielessä”, iloitsee Jukka.

Valtaosa AW Academysta valmistuneista on korkeakoulutettuja alanvaihtajia, jotka ovat motivoituneita vaihtamaan uransa suuntaa. Innovatiivinen koulutusratkaisu on mahdollistanut sen heille, mutta samalla paljastanut uuden haasteen etenkin it-markkinassa.

”Huomasimme, että IT-junioriosaajien työllistämisen esteeksi nousee liian usein perehdyttämiseen ja junioriosaajien alkutaipaleen jatkuvaan tekniseen tukeen tarvittavien resurssien rajallisuus. Tämän kipukohdan ratkaisuksi rakennettiin Crowd Collective”, Jukka jatkaa.

Crowd Collective sujuvoittaa kauaskantoista IT-alan osaamisen kasvattamista yritysten sisällä

Crowd Collective työllistää vankkaa kokemusta kerryttäneitä IT-alan ammattilaisia, joilla on teknologiataitojen lisäksi myös kyky johtaa ja edistää junioriosaajien teknistä kehitystä.

Crowd Collectiven konsultointiratkaisun myötä asiakasyritys saa teknisesti taitavan tuottavan resurssin sekä luotettavan tuen junioriosaajille samassa paketissa. Näin mahdollisestaan junioriosaajien kattava perehdyttäminen ja jatkuva teknisten taitojen kehittyminen sekä teknologiaprojektin jouheva eteneminen ilman, että se sitoo yrityksen olemassa olevia IT-resursseja.

”Pitkäjänteinen tuki, johon junioriosaaja voi luottaa, nopeuttaa tuottavaan työhön kiinni pääsemistä, mikä puolestaan ruokkii motivaatiota ja lisää sitoutumista yritykseen. Kaikki nämä ovat tärkeitä tekijöitä, kun halutaan kasvattaa IT-alan inhouse-osaamista kauaskantoisesti”, toteaa Jukka.

IT-alan osaajapula on ollut työelämän keskusteluiden keskiössä jo vuosien ajan. Pinnalla pysynyt keskustelu on poikinut useita innovatiivisia ratkaisuja uusien osaajien kouluttamiseen, kuten AW Academyn. Jukan mukaan töitä osaajapulan kukistamiseksi on kuitenkin vielä tehtävä.

”AW Academyn kaltaiset uudelleenkoulutusmahdollisuudet ovat edelleen avainpelureita osaajapulan kiinni kuromisessa. Niiden rinnalle on kuitenkin tuotava junioriosaajien työllistymistä sujuvoittavia ratkaisuja. Uskon, että yritykset, jotka investoivat IT-alan junioriosaajien työllistämiseen ja sitouttamiseen nyt, hankkivat itsellensä mehevän edun tulevaisuutta varten”, jatkaa Jukka.

Kokonaisvaltaisia IT-kehitystiimejä saman AW Groupin katon alla

Crowd Collectiven lisäys Suomen AW Group -perheeseen vahvistaa asemaamme IT-alan työllistäjänä.

Uran alkuvaiheen osaajien lisäksi tarjoamme Crowd Collectiven myötä myös IT-alan kokeneita konsultteja sekä kokonaisia räätälöityjä kehitystiimejä erilaisiin teknologiaprojekteihin.

Merkittävänä erottavana tekijänä on mahdollisuus koota kehitystiimi sekä junioriosaajista että seniorikonsulteista. Jujuna on, että asiakas voi rekrytoida tiimin junioriosaajat pysyvästi yrityksensä palkkalistoille ja siten edistää pitkäjänteistä kykyjen kasvua yrityksen sisällä.

”Me haluamme olla eturintamassa luomassa uudenlaisia palvelumalleja, jotta yrityksillä on saatavilla juuri sellaista osaamista mitä he tarvitsevat. Crowd Collective on jälleen askel oikeaan suuntaan IT-alan kohtaanto-ongelman ratkaisemiseksi”, summaa AW Academyn toimitusjohtaja Katja Miettinen.

Kiinnostaako yritystäsi IT-alan junioriosaajien työllistäminen, vai onko teillä kenties tarve IT-alan kokeneemmille osaajille?